Rabarbercurd

Mine rabarber råber på en pause, så de kan få lov at sætte nye skud. Jeg har drevet rovdrift på dem de sidste par uger, men jeg har haft – og har stadig – nye opskrifter og ideer, der skal prøves af. Kan du li’ lemon curd? (Hvis dit svar er et ‘det ved jeg ikke’, skulle du prøve min opskrift lige her.) Hvis dit svar er et ja, vil du elske denne rabarbercurd. Den er mange gange bedre:-)

Rabarbercurd

Min foodprocessor måtte lade livet i dag. Jeg ville sætte den på plads i skabet, men tabte den, og så opgav den ævred. Den har ellers fulgt mig godt i tykt og tyndt, har revet en masse gulerødder til boller – og har boet på den nederste hylde i et smalt skab. Det bliver ikke nemt at finde en erstatning, som kan nøjes med den samme plads. Men det er nødt til at lykkes…

Fremgangsmåden ved rabarbercurd er den samme som ved lemon curd. Du skal kun bruge lidt tålmodighed, så skal det nok lykkes. Der blev tre små glas ud af denne portion, knap 3 dl. Jeg har snydt lidt og puttet en lille smule pink farve i, for æggeblommerne var så gule, at rabarbercurd’en ellers blot ville have været knaldgul. Det skal virkelig kun være en lille smule farve, for som du kan se, blev min nærmest abrikosfarvet, da den blev kold, og farven blev mere intens.

Rabarbercurd

Rabarbercurd er alsidigt. Du kan smøre det på brød, pandekager eller scones, du kan fylde det i kager og tærter. Og du kan spise det direkte af glasset. Jeg vil gerne tilstå, at jeg ikke pressede på for at få plads til det sidste i glassene. – Så var der nemlig mere, som jeg kunne spise direkte af skålen:-)

Rabarbercurd

  • 350 g rabarber
  • 3 æg, str. M
  • 130 g sukker
  • 2 tsk. Maizena
  • Lidt pink/rød frugt- eller pastafarve
  • 150 g blødt smør

Rengør rabarberne og skyl dem godt. Skær dem i en cm lange stykker og blend dem helt fint i en foodprocessor. Hæld massen til afdrypning i en sigte og knug væden ud af massen, gerne med hånden eller en grydeske. Der bliver ca. 2½ dl. rabarbersaft.

Rabarbercurd

Pisk æg, sukker og maizena til en lys og luftig æggesnaps. Det tager ca. 10 minutter. Tilsæt 2,3 dl. rabarbersaft sammen med en lille smule pink/rød frugt- eller pastafarve, hvis du ønsker det. Sæt skålen over vandbadet og rør kontinuerligt i blandingen. Det tager ca. 15 minutter, før massen er tyknet.

Tilsæt smørret lidt efter lidt i små klumper, så det smelter ind i. Smag evt. til med lidt mere rabarbersaft. Lad afkøle lidt og hæld det på små Atamon-skyllede glas. Rabarbercurd kan holde sig op til en måned i køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *