Kender du den om Rudolf? Ja, du gør:-) Men kender du også den om Rudolfs ven, som forsvandt på mystisk vis? Han blev til varm chokolade… Som du kan se på billedet, tænker Rudolf: “Hvor blev ham den anden af?”
Jeg dagdrømmer, når jeg står i mit køkken og leger kreativt. Jeg finder på små historier om de ting, jeg er i gang med. Og tit smågriner jeg lidt, fordi det, der kommer ud af mine hænder, er fjollet og ser sjovt eller fjoget ud. Jeg hygger mig allermest, når jeg kan se noget særligt i de ting, jeg er ved.
Rudolf og hans ven er lidt ligesom elgene i tegnefilmen ‘Boog & Elliot’. Ikke for kløgtige, men ret dorske. Har du ikke set filmen, så se, om du kan finde den et sted. Den er et godt grin.
Etiketterne til varm chokolade
‘Rensdyrmælk’ er fin som en lille kalender- eller adventsgave. Eller en værtindegave her i december. De er ikke svære at lave. Det, som var sværest var faktisk at lave skabelonen til at sætte på toppen af posen. Den bandede jeg lidt over. Men nu er den her og klar til, at du selv kan printe skabelonen ud. Download PDF-filen via dette link:
Varm chokolade – Rensdyrmælk – PDF med skabelon til fire etiketter.
Jeg har købt de små folieposer i Søstrene Grene, men du kan helt sikkert finde dem andre steder også.
Formen og rensdyret
Støbeformen til chokoladerne er fra Nyborgs Room. Den er lavet i silikone, så når først chokoladen har sat sig i køleskabet, er den nem at trykke ud af formen. Hullerne måler 2,5×5,5 cm. Da chokoladen var stivnet, limede jeg de to dele sammen omkring en rørepind i træ med lidt smeltet chokolade. Gevir, næse og øjne er også sat fast med smeltet chokolade.
Gevirerne er næsten lavet i frihånd. Jeg lavede en lille skabelon på et stykke madpapir og tegnede med chokolade efter den, men med kunstnerisk variation. Sørg blot for, at chokoladegevirerne ikke er for tynde, for så knækker de nemt.
Rensdyrenes næser er røde chokoladeknapper fra Carlettis Bridgeblanding, og endelig er sukkerøjnene nogle, jeg selv har lavet. Dem finder du opskriften på i indlægget om sukkerøjne.
De små skumfiduser har jeg haft liggende et stykke tid. Derfor er de lidt rynkede. Men da de kom i den varme chokolade, puffede de fint op igen.
(Det gør overhovedet ingenting, at skumfiduserne er rynkede, for sidste holdbarhedsdato er endnu ikke overskredet. – Og desuden kan skumfiduser holde sig stort set for evigt pga. det høje sukkerindhold.)
Varm chokolade eller rensdyrmælk
Ingredienser
- 300 g mørk chokolade
- 50 g mælkechokolade
- 8 røde chokoladeknapper
- 16 små sukkerøjne
- 8 rørepinde i træ
- 4 håndfulde miniskumfiduser
- 8 folieposer
Sådan gør du
- Hak den mørke chokolade og smelt den over vandbad. Hæld chokoladen i en engangssprøjtepose eller en frysepose. Klip spidsen af og fordel chokoladen til kanten i 16 rum i silikoneformen.
- Bank formen mod bordet et par gange, så du fjerner evt. luftlommer i chokoladen.
- Resten af den mørke chokolade gemmes til at samle rensdyrene med.
- Hak den lyse chokolade, og smelt den over vandbad. Hæld chokoladen i en engangssprøjtepose eller en frysepose. Klip spidsen af og tegn 8 gevirer med chokoladen på et stykke madpapir.
- Stil begge slags chokolade på køl og lad dem stivne. Tryk firkanterne af mørk chokolade ud af silikoneformen.
- Smelt resten af den mørke chokolade over vandbad. Lim to firkanter sammen med chokolade. De samles, ryg mod ryg, rundt om en rørepind.
- På den ene side af rensdyret limer du gevir, øjne og næse fast med smeltet chokolade. Lad chokoladen stivne helt.
- Læg et rensdyr i hver foliepose, hæld en halv håndfuld miniskumfiduser i som snefnug, og sæt en papetiket på foroven på posen med hæfteklammer.
Skriv et svar