• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Desserter & drikke / Varm chokolade – “Hvor blev ham den anden af?”

Varm chokolade – “Hvor blev ham den anden af?”

28. november 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Kender du den om Rudolf? Ja, du gør:-) Men kender du også den om Rudolfs ven, som forsvandt på mystisk vis? Han blev til varm chokolade… Som du kan se på billedet, tænker Rudolf: “Hvor blev ham den anden af?”

Spis chokolade og drik varm chokolade - Rensdyrmælk - af Bagvrk.dk.

Jeg dagdrømmer, når jeg står i mit køkken og leger kreativt. Jeg finder på små historier om de ting, jeg er i gang med. Og tit smågriner jeg lidt, fordi det, der kommer ud af mine hænder, er fjollet og ser sjovt eller fjoget ud. Jeg hygger mig allermest, når jeg kan se noget særligt i de ting, jeg er ved.

Rudolf og hans ven er lidt ligesom elgene i tegnefilmen ‘Boog & Elliot’. Ikke for kløgtige, men ret dorske. Har du ikke set filmen, så se, om du kan finde den et sted. Den er et godt grin.

Varm chokolade - Rensdyrmælk - af Bagvrk.dk.

Etiketterne til varm chokolade

‘Rensdyrmælk’ er fin som en lille kalender- eller adventsgave. Eller en værtindegave her i december. De er ikke svære at lave. Det, som var sværest var faktisk at lave skabelonen til at sætte på toppen af posen. Den bandede jeg lidt over. Men nu er den her og klar til, at du selv kan printe skabelonen ud. Download PDF-filen via dette link:

Varm chokolade – Rensdyrmælk – PDF med skabelon til fire etiketter.

Jeg har købt de små folieposer i Søstrene Grene, men du kan helt sikkert finde dem andre steder også.

Varm chokolade - Rensdyrmælk - af Bagvrk.dk.

Formen og rensdyret

Støbeformen til chokoladerne er fra Nyborgs Room. Den er lavet i silikone, så når først chokoladen har sat sig i køleskabet, er den nem at trykke ud af formen. Hullerne måler 2,5×5,5 cm. Da chokoladen var stivnet, limede jeg de to dele sammen omkring en rørepind i træ med lidt smeltet chokolade. Gevir, næse og øjne er også sat fast med smeltet chokolade.

Varm chokolade - Rensdyrmælk - af Bagvrk.dk.

Gevirerne er næsten lavet i frihånd. Jeg lavede en lille skabelon på et stykke madpapir og tegnede med chokolade efter den, men med kunstnerisk variation. Sørg blot for, at chokoladegevirerne ikke er for tynde, for så knækker de nemt.

Varm chokolade - Rensdyrmælk - af Bagvrk.dk.

Rensdyrenes næser er røde chokoladeknapper fra Carlettis Bridgeblanding, og endelig er sukkerøjnene nogle, jeg selv har lavet. Dem finder du opskriften på i indlægget om sukkerøjne.

De små skumfiduser har jeg haft liggende et stykke tid. Derfor er de lidt rynkede. Men da de kom i den varme chokolade, puffede de fint op igen.

Varm chokolade - Rensdyrmælk - af Bagvrk.dk.

(Det gør overhovedet ingenting, at skumfiduserne er rynkede, for sidste holdbarhedsdato er endnu ikke overskredet. – Og desuden kan skumfiduser holde sig stort set for evigt pga. det høje sukkerindhold.)

Varm chokolade - Rensdyrmælk - af Bagvrk.dk.

Varm chokolade eller rensdyrmælk

En sød og sjov gave, som blot skal lægges i et krus varm mælk, så den smelter til varm chokolade.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Køletid 2 timer t
Samlet tid 3 timer t
Ret Drikke
Køkken Jul
Antal 8 stk.

Ingredienser
  

  • 300 g mørk chokolade
  • 50 g mælkechokolade
  • 8 røde chokoladeknapper
  • 16 små sukkerøjne
  • 8 rørepinde i træ
  • 4 håndfulde miniskumfiduser
  • 8 folieposer

Sådan gør du
 

  • Hak den mørke chokolade og smelt den over vandbad. Hæld chokoladen i en engangssprøjtepose eller en frysepose. Klip spidsen af og fordel chokoladen til kanten i 16 rum i silikoneformen.
  • Bank formen mod bordet et par gange, så du fjerner evt. luftlommer i chokoladen.
  • Resten af den mørke chokolade gemmes til at samle rensdyrene med. 
  • Hak den lyse chokolade, og smelt den over vandbad. Hæld chokoladen i en engangssprøjtepose eller en frysepose. Klip spidsen af og tegn 8 gevirer med chokoladen på et stykke madpapir. 
  • Stil begge slags chokolade på køl og lad dem stivne. Tryk firkanterne af mørk chokolade ud af silikoneformen.
  • Smelt resten af den mørke chokolade over vandbad. Lim to firkanter sammen med chokolade. De samles, ryg mod ryg, rundt om en rørepind. 
  • På den ene side af rensdyret limer du gevir, øjne og næse fast med smeltet chokolade. Lad chokoladen stivne helt.
  • Læg et rensdyr i hver foliepose, hæld en halv håndfuld miniskumfiduser i som snefnug, og sæt en papetiket på foroven på posen med hæfteklammer.

Noter

Rensdyrmælk skal selvfølgelig opbevares køligt, indtil du skal forære dem væk.
Tags Chokolade, Jul
Varm chokolade - Rensdyrmælk - af Bagvrk.dk.
Følg mig på Instagram.

Tags: Advent, Billig, Børnevenlig, Chokolade, Efterår, Familiefavorit, Gaveidé, Jul, Nem opskrift, Skumfiduser, Vinter

Previous Post: « Æbleskiver – de er da hjemmelavede ;-) Nem opskrift til julehygge
Next Post: Pebermynteboller – en ny slags juleboller »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Verdens bedste pizzasnegle – Nem opskrift med…
  • Vandbakkelseskagemand til fødselsdag – sådan gør du!

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme