• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Desserter & drikke / Æbleskiver – de er da hjemmelavede ;-) Nem opskrift til julehygge

Æbleskiver – de er da hjemmelavede ;-) Nem opskrift til julehygge

27. november 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Bager du selv dine æbleskiver, eller køber du dem fra frost?

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er vokset op i en familie, hvor stort set alt var hjemmelavet/-syltet/-bagt. Og jeg fortsætter gerne traditionerne. Men jeg tilstår også, at jeg ikke bryder mig om “samlebåndsarbejde”.

Der er ikke ret meget mere kedeligt end at stå en hel dag og lave 210 æbleskiver til adventsgæsterne. Hver gang tager jeg mig selv i at tænke, at NÆSTE år får de altså købte æbleskiver. Men næste år står jeg der igen…

Æbleskiver

Vores æbleskivepande er elektrisk. Den gamle havde holdt i godt 20 år, da den gav op forrige år, så der måtte en ny til. Selvfølgelig midt i bagningen. Den nye har meget større huller end den gamle. Hvor der med den gamle æbleskivepande blev 30 stk. af en portion, bliver der kun 20 med den nye. Vi lavede 7-dobbelt portion til gæsterne sidste år. Vi kunne have nøjedes med en 6-dobbelt portion til de 24 gæster.

Æbleskiver

Runde æbleskiver med kærnemælk

Min opskrift er den helt klassiske med natron og kærnemælk. Hvis du har undret dig over, at æbleskiver nogle gange bliver flade i stedet for runde, er det, fordi du ikke efterfylder dejen.

Når æbleskiven er klar til at blive vendt sidste gang rundt (altså, når ¾ af den har skorpe), skal du fylde lidt mere dej i, så der er noget til at lukke den sidste side og fylde det indvendige ud.

Jeg har set, at nogle bruger en sprøjtepose, men jeg synes, det er lidt besværligt at bakse med en blød pose med flydende dej i. Jeg bruger en gammel ketchupflaske (en af de store med lang spids) og fylder noget dej i den. Så er det nemt at dosere det ned i æbleskiven.

Æbleskiver

Find alle mine juleopskrifter her.

Æbleskiver, en klassisk opskrift fra Bagvrk.dk.

Æbleskiver

En klassisk æbleskiveopskrift med kærnemælk og natron.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 55 minutter min
Samlet tid 1 time t
Ret Dessert
Køkken Dansk, Jul
Antal 30 stk.

Ingredienser
  

  • 250 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1 tsk natron
  • ½ tsk fint salt
  • 1 spsk sukker
  • Revet skal af ½ usprøjtet citron
  • ½ l kærnemælk
  • 2 æg, str. M/L
  • Til bagning: Smør eller oliemargarine

Sådan gør du
 

  • Bland de tørre ingredienser i en skål. Rør kærnemælken i lidt ad gangen, og rør dejen glat. Pisk æggene i ét ad gangen.
  • Varm æbleskivepanden godt op og fyld en lille klat fedstof i hvert hul. Fyld hullerne ¾ op med dej. Vend æbleskiverne en kvart omgang med et træspyd, når de har dannet fast underside. Inden de vendes den sidste kvarte omgang, fyldes der lidt ekstra dej i med sprøjteflasken.
    Æbleskiver, en klassisk opskrift fra Bagvrk.dk.
  • Vend jævnligt æbleskiverne til de er gennembagte (når der ikke længere hænger dej ved, når spyddet stikkes ned i dem).
  • Hvis æbleskiverne ikke serveres med det samme, kan de varmes 10-15 minutter i en 160° varm ovn (alm. ovn, ikke varmluft), hvor der står et fad med vand i bunden til at afgive damp under processen.

Noter

Æbleskiver kan sagtens fryses ned, hvis du er i god tid med at bage dem. Serveres med rigeligt syltetøj og flormelis.
Tags Dessert, Jul, Kærnemælk
Følg mig på Instagram Juleopskrifter
Æbleskiver

Tags: Dansk klassiker, Familiefavorit, Gæster, Jul, Julebag, Juleopskrift, Kærnemælk, Nem opskrift, Tradition

Previous Post: « Klejner – den bedste opskrift på en juleklassiker!
Next Post: Varm chokolade – “Hvor blev ham den anden af?” »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anne-Lise

    27. november 2018 kl. 11:31

    Vil meget gerne vide hvilken æbleskivepande du har og om du er tilfreds med den… har aldrig eget en elektrisk, men tænker om det kunne være en god ide.

    Mange venlige hilsner
    Anne-Lise

    Svar
    • Lene

      27. november 2018 kl. 12:15

      Hej Anne-Lise:-)
      Jeg har en fra OBH Nordica, men kunne bedre li’ den gamle, som også var fra OBH. Den nye har meget større huller end den gamle, så det tager ENORMT lang tid at gennembage æbleskiverne.
      Så når du kigger på æbleskivepande, så kig på hullernes størrelse, at de ikke er større end i gammeldags æbleskivepander;-)
      Kh Lene

      Svar
  2. Helle Christensen

    27. november 2018 kl. 13:50

    Hej, jeg har også en gammel OBH, den er jeg også rigtig glad for. Den er også med små hulle, da den nok også er 20 år gammel, men den virker stadig fint.

    Svar
    • Lene

      27. november 2018 kl. 13:54

      Hej Helle:-)
      Jeg er faktisk lidt misundelig på dig;-) Pas godt på den!
      Kh Lene

      Svar
  3. Jette

    28. november 2018 kl. 5:44

    Jeg bager ca 120/30 æbleskiver 1 gang årligt og der bruger jeg 2 almindelige æbleskivepander. Så tager det ikke 4 timer og jeg står ikke til langt ud på natten. God ide med den spidse påfyldningsflaske, jeg må se om jeg kan finde sådan én.

    Svar
    • Lene

      28. november 2018 kl. 5:46

      Hej Jette:-)
      God idé med to æbleskivepander:-) Det vil jeg kraftigt overveje.
      Ha’ en dejlig dag!
      Kh Lene

      Svar
  4. Elsebeth

    30. november 2018 kl. 13:14

    Sjovt nok har mine æbleskiver altid været fyldte og meget lette, så de vendes på én gang. De er bagt med mælk og gær. Da dejen ‘bløpper’ ned i panden, bruger jeg en mindre suppeopøser; det gælder om ikke at klemme luften ud af dejen. Jeg bager dem året rundt, for det gjorde man i Nordjylland. De kommer i en af bagerens lagkagebakker i et lag og så i fryseren. På den måde beholder de deres runde form. Er de først frosne, mister de ikke faconen og kan hældes i frysepose. Det samme gør jeg med mine brødbboller, som også er meget lette.

    Svar
    • Lene

      30. november 2018 kl. 15:26

      Hej Elsebeth:-)
      Ja, det er fordelen ved at bage æbleskiver med gær i stedet for natron, at man ikke behøver efterfylde dej, når man vender dem:-)
      Min mor bager også æbleskiver (med natron) året rundt. De smager også godt med friske jordbær og vanilleis til om sommeren.
      God weekend!
      Kh Lene

      Svar
      • Elsebeth

        30. november 2018 kl. 16:25

        Derfor var jeg også heldig at have nogle i fryseren, da mine amerikanske børnebørn var her i sommer. Det gjorde lykke; Emma på 10 år havde ‘taget’: 1 gang i syltetøj, så sukkeret ku’ hænge godt ved – og lige en gang mere i begge dele, mens hun smilede over hele femøren. “Åh mormor”, sagde ham på 19 år, “de er verdens bedste æbleskiver!” Og da de havde min søn med fra København, havde han lige taget en god portion med fra sin fryser – så dem konfirmerede de, aftenen inden de rejste til USA. Om morgenen fortalte de, at man sov så dejligt oven på æbleskiver! Det er fortrinsvis min søn, jeg laver dem til – han vidste jo, at hos mig er det æbleskivetid hele året, så han kunne roligt forære dem væk.
        Jeg har lige bagt nogle skønne horn med birkes, som er hans søndags-yndlingsmorgenmad; dem får han chancen for at teste i weekenden. De gode bagere er jo forsvundet fra jordens overflade.

        Svar
        • Lene

          30. november 2018 kl. 16:28

          Ja, bagere er snart en mangelvare mange steder…

          Svar
  5. Marianne

    29. november 2020 kl. 18:15

    Hej Lene

    Tror du at dejen kunne fungere i en Donutmaker? 🙂

    Mange hilsner Marianne

    Svar
    • Lene Tranberg

      29. november 2020 kl. 18:17

      Hej Marianne:-)
      Hmmm, det ved jeg faktisk ikke, for sådan en har jeg ikke. Jeg tror godt, det kan lade sig gøre:-)
      Lad mig endelig høre om det, når du har afprøvet det.
      Rigtig god bagelyst!

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme