• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Marengs & småkager / Nissehoveder – julesmåkager, også for børn

Nissehoveder – julesmåkager, også for børn

19. november 2016 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Hvert eneste år er der masser af børn, som endelig er blevet gamle nok til at komme med i køkkenet og julebage. Tålmodigheden er ikke så lang hos de små, men nissehoveder kan alle være med til at bage.

Jeg husker ikke mere, hvordan opskriften på nissehoveder kom ind i familien. Måske er den fra hjemkundskab, måske fra et Spejderjul, måske er den bare fra et ugeblad.

I hvert fald har den været med i familien siden sidst i 70’erne og er altid et hit, især blandt de yngste, for her er en kage, hvor de virkelig kan være med, uden at det tager alt for lang tid, så de mister koncentrationen.

Nissehoveder
Billedet af Junior har nogle år på bagen, men han vil stadig være med til at bage nissehoveder hver eneste jul.

Dejen er en mørdej, som skæres ud i tynde skiver, pyntes og bages, før der kommer glasur på toppen.

Nissehoveder

Mindre børn kan helt sikkert sætte korender og mandelsplitter på ansigterne og vil glæde sig til de færdige småkager. Måske skal de have en hjælpende hånd for at trykke øjne og munde godt fast.

Har du lyst til at bage endnu flere julesmåkager, så kig i min samlede juleoversigt her.

Nissehoveder

En hyggelig julesmåkage, som er så nem at lave, at mindre børn kan være med til at sætte øjne og munde fast på dem.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 7 minutter min
Hviletid 30 minutter min
Samlet tid 57 minutter min
Ret Småkage
Køkken Bagværk, Dansk, Jul
Antal 70 stk.

Ingredienser
  

  • 300 g mel
  • 200 g smør eller margarine
  • 100 g sukker
  • 1 æg, str. M/L

Pynt

  • Korender
  • Mandelsplitter
  • Glasur af flormelis, kogende vand og rød pastafarve

Sådan gør du
 

  • Mel, sukker og margarine smuldres sammen, til det er som groft sand. Ægget tilsættes og dejen samles hurtigt. Dejen rulles til en tyk pølse, ca. 30 cm lang, som presses trekantet. Pakkes i husholdningsfilm og lægges i køleskabet i en halv time.
  • Ovnen opvarmes til 200° (alm. ovn, ikke varmluft). Når dejen er kold og fast, slås den mod bordet en gang på hver side, så siderne bliver flade, og trekanten står skarpere.
  • Dejen skæres i ca. 3 mm tykke skiver og lægges med lidt afstand på bagepladen. (Den flyder ikke ud, det er kun for at have lidt plads at arbejde på.)
  • Der trykkes to korender og en mandelsplit godt ned i den nederste halvdel af kagen som øjne og mund. Husk, at nisserne gerne må være glade, så det er ikke helt ligegyldigt, hvilken vej mandelsplitten vender;-)
  • Kagerne bages 7-8 minutter, til de bliver gyldne i kanterne og får lov at køle helt af på en bagerist.
  • Der røres en ret tyk, meget rød glasur, som lægges på den øverste halvdel af kagerne som en nissehue.

Noter

Når glasuren er helt tør, opbevares nissehovederne i en tætlukket kagedåse,
Tags Jul, Småkager
Følg mig på Instagram.

Tags: Billig, Børnevenlig, Dansk klassiker, Familiefavorit, Jul, Juleaften, Julebag, Juleopskrift, Mørdej, Nem opskrift, Småkager, Tradition

Previous Post: « Halloween popcakes – brug dine kagerester!
Next Post: Småkagemand version 2.0 »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. www.bydianawi.com

    19. november 2016 kl. 14:33

    Hej Lene,
    Jeg fandt dig via en anden blog, hvor du anbefalede at købe appen ProCam4. Jeg har længe villet finde en lignende APP, så jeg fulgte dit råd og købte den. Så tak for det 🙂 Jeg har dog et problem. Kan du fortælle mig hvordan man skal gemme billederne efter man har redigeret dem? Hvergang jeg skal redigere et billede fra mit album og trykker på Save, så kommer der en app om at jeg skal købe noget andet… og billedet bliver ikke gemt. Ved du hvad jeg gøre forkert?

    Diana

    Svar
    • LT

      19. november 2016 kl. 15:05

      Hej Diana:-) Nej, det har jeg ikke været ude for Jeg betalte bare de 39,- og så har det kørt upåklageligt. Den gemmer alle billedændringerne som et nyt billede, og når jeg har trykket Save, skal jeg trykke Done, før den går tilbage til mappen. Jeg tror dog, der er kommet en opdatering i nat, for tidligere spurgte den, om jeg virkelig ville gå tilbage til billedmappen, når jeg trykkede Done, det gør den ikke mere. Bruger du den på ios eller hvad? (Jeg har nemlig kun erfaring med iPhone og ipad…
      Jeg har googlet mig til en brugsanvisning/tutorial til ProCam, fordi der er så mange funktioner i den. (Og de fleste bruger jeg slet ikke;-))
      Håber, det løser sig.
      Mange hilsner Lene

      Svar
  2. www.bydianawi.com

    19. november 2016 kl. 15:30

    Hej Lene,
    Mange tak for svar 🙂 Jeg bruger appen på min iphone 6, og har lige tjekket for nogle tilgængelige opdateringer, men der var ikke nogle… Jeg bruger deres Urban filter, kan det være derfor den henviser mig til at købe den Urban collection i app store inden jeg kan save billedet?
    Kh Diana

    Svar
    • LT

      19. november 2016 kl. 15:38

      Hej igen:-)
      Det er det helt sikkert… Jeg bruger nemlig aldrig filtre, så derfor er jeg ikke stødt på advarslen:-)
      Kh Lene

      Svar
  3. Trisha

    24. september 2019 kl. 8:42

    Hvor er jeg overlykkelig over du har postet denne opskrift. Husker den fra min barndom i 90’erne hvor vi lavede disse småkager i hjemmekundskab. Sidenhen har jeg left og ledt og i 15-20 år uden at kunne få fat i dem. Du har reddet min julebagnibg ♥️ Tusind tak

    Svar
    • Lene Tranberg

      24. september 2019 kl. 8:54

      Ih, hvor godt, Trisha:-)
      Så bliver det alligevel jul i år<3
      Ha’ en dejlig dag!
      Kh Lene

      Svar
  4. Birgit Hansen

    10. december 2021 kl. 10:54

    Hej,
    Super god opskrift – for andet år skal børnebørnene bage disse gode kager når vi holder jule bagedag med dem. En mega god tradition !! Er så hyggelig en dag !

    Svar
    • Lene Tranberg

      10. december 2021 kl. 10:55

      Hej Birgit:-)
      Tak for din søde besked:-)
      Rigtig god bagelyst med børnebørnene og glædelig jul!

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Hveder med fuldkornsspeltmel – nemme varme…
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Surdejshveder – luftige hvedeknopper bagt med…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme