• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Desserter & drikke / Sund hindbærmousse uden sukker – en dessert med få kalorier

Sund hindbærmousse uden sukker – en dessert med få kalorier

1. februar 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Der var engang… Ja, sådan starter alle store eventyr. Men der var altså engang, hvor jeg var af den faste overbevisning, at motion var overvurderet. Jeg hadede at løbe! Det var så KEDELIGT! Hvis jeg bare var lidt viljefast, kunne jeg sagtens regulere min vægt ved at spise mindre og spise sundere. Jeg fandt en kogebog, “Spis maven flad”, og derfra stammer denne opskrift på en sund hindbærmousse.

Sund hindbærmousse

Spar på kalorierne

Hvis man gerne vil gøre noget ved sin vægt, har man i det store hele to knapper at skrue på: At spise færre kalorier, end man forbrænder – eller at forbrænde flere kalorier, end man indtager.

“Spis maven flad – Sådan gør du!” er en lille letlæst sag af Charlotte Hartvig og Majbritt Engell. Udenpå står der “111 skønne opskrifter” og “Bestseller”. Det allerbedste var, at den kostede en 50’er i Føtex dengang. Det turde jeg godt binde an med. Nej, det allerbedste var, at det rent faktisk virkede:-)

Sukkerfri hindbærmousse

Ihærdighed belønnes, og jeg var ihærdig og vedholdende. Men nu, hvor jeg har taget fat i bogen igen, har jeg også kigget i mine noter i telefonen. Det er fem år siden, jeg startede på flad-mave-kuren, som kort fortalt er en omlægning til en kost, der forbrænder mavefedt og det fedt, der sidder omkring organerne.

Jeg målte og vejede mig første gang den 29. januar 2013, og da jeg skrev det sidste notat ind den 22. marts, havde jeg tabt mig 6 kilo, 7 cm omkring hoften og 12 cm omkring taljen! Kuren forsager kulhydrater, men hylder det sunde fedt, som fx er i mandler og andre nødder.

Sund hindbærmousse

Men dette indlæg skulle slet ikke handle om slankekure! Jeg skulle bare bruge en opskrift på en sund dessert til et Instagram-billede…

Sund hindbærmousse med få kalorier

En sund hindbærmousse er lynhurtig at lave og kan sagtens laves nogle timer i forvejen. Jeg har pyntet med et frisk hindbær, drysset med lidt pink glimmer. Du kan bruge alle slags frossen frugt, så der er plads til variation.

Det anbefales, at man koger købte, frosne hindbær før brug, men har du frosne hindbær fra din egen have, er der ikke nogen risiko ved dem. Iflg. kogebogen indeholder hindbærmoussen kun 100 kcal pr. portion. Fik jeg sagt, at den er sund?

Savner du inspiration til dessert, så kig på alle mine dessertopskrifter her.

Hindbærmousse

Hindbærmousse uden sukker

En lækker og frisk dessert med kun få kalorier.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 avocado
  • 300 g skyr naturel
  • 130 g frosne hindbær
  • ½ tsk flydende sødemiddel
  • ½ tsk vanillesukker
  • 20 g mandler eller hasselnødder
  • Evt. friske hindbær eller mynteblade til pynt

Sådan gør du
 

  • Skrab kødet ud af avocadoen og blend det sammen med skyr, hindbær, sødemiddel og vanillesukker. Fordel moussen i fire portionsglas.
Tags Avocado, Hindbær, Sund, Supernem, Uden sukker
Sund hindbærmousse
Følg mig på Instagram.

Tags: Avocado, Dessert, Gæster, Hindbær, Nem opskrift, Skyr, Sukkerfri, Sund, Uden sukker, Vanille

Previous Post: « Sunde vafler til morgenmad? Supernemme vafler.
Next Post: Valentinsdag – dyrk kærligheden<3 »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette

    1. februar 2018 kl. 18:55

    Hej Lene. Kan man bruge noget andet end skyr, da jeg Ikke bryder mig om det. Evt græsk yoghurt? Hilsen Mette

    Svar
    • LT

      1. februar 2018 kl. 18:59

      Hej Mette:-)
      Ja, du kan sagtens bruge græsk yoghurt. Det er jo lige så tykt som skyr, så det vil gå fint.
      God fornøjelse:-)
      Kh Lene

      Svar
  2. Janni

    15. maj 2021 kl. 8:40

    Skal man koge hindbærrene ?

    Svar
    • Lene Tranberg

      15. maj 2021 kl. 10:26

      Hej Janni:-)
      Der står i teksten over opskriften, at det altid anbefales at give købte hindbær et opkog. Hvis dine bær er fra egen have, er det ikke nødvendigt.

      God weekend!

      Kh Lene

      Svar
  3. Michelle

    19. december 2023 kl. 23:09

    Hej. Kan desserten laves dagen før servering????

    Svar
    • Lene Tranberg

      5. januar 2024 kl. 14:13

      Hej Michelle.
      Beklager det sene svar, så det er fint, du skrev til mig på Instagram i stedet:-)
      Du kan godt lave desserten dagen før.

      God weekend.

      Kh Lene

      Svar
  4. Katja

    14. januar 2025 kl. 12:06

    Kan man undlade avocadoen?

    Svar
    • Lene Tranberg

      18. januar 2025 kl. 16:18

      Hej Katja:-)
      Det kan du i princippet godt, men den bliver mere fyldig og lækker med avocado i.
      God fornøjelse.
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Hveder med fuldkornsspeltmel – nemme varme…
  • Rugbrød uden surdej – blødt og lækkert rugbrød med gær
  • Marcipansnegle – bagt i bradepande –…
  • Rosinbrød – sødt, gammeldags og helt perfekt
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme