Kan du li’ “tøsedrinks”? Dem med masser af frugt og ikke så meget alkohol? – Det er altså dem, jeg bedst kan li’. I en rigtig strawberry daiquiri er der rom, jordbær og lime. I en strawberry daiquiri cupcake er der sjovt nok de samme ingredienser.
Vi skulle have mødregruppen på besøg (vi mødes stadig efter næsten 13 år), hvor vi i hvert fald skulle have drinks. Derfor skulle vi naturligvis også have drinks til dessert – eller bare strawberry daiquiri cupcakes.
Strawberry daiquiri cupcakes
Der skal ikke så meget rom i, men hvis du ikke vil have alkohol i dine kager, kan du sagtens undlade det. I princippet skal det være en lys rom, men den, vi havde stående i skabet, var en Bacardi Oakheart, så det blev også den, der kom i kagerne.
Jeg brugte ikke en tung smørcreme ovenpå. Jeg lavede en glasur i stedet. Med naturlig smag af jordbær. Hvorfor har jeg aldrig tænkt på det før? Hvem siger, at der skal være vand i glasur?
I stedet blendede jeg jordbær, limesaft og lidt rom og rørte det op med flormelis til en tyk glasur, som smager væsentligt bedre end almindelig glasur – og som er lige i øjet farvemæssigt til smagen. Når kagerne skulle ligne drinks, skulle der naturligvis pyntes med sugerør, parasoller, halve jordbær og limeskal, men det gør du bare, som du har lyst til.
Jeg brugte friske jordbær i opskriften, men er sikker på, du sagtens kan bruge frosne også.
Servér gerne kagerne iført solbriller og solcreme på terrassen. Har du en Hawaii-skjorte, er den selvskrevet udstyr:-) God sommer!
Måske skal du servere en rosendaiquiri sammen med?
Strawberry daiquiri cupcakes
Ingredienser
- 100 g jordbær
- 2 tsk rom
- 2 tsk sukker
- 125 g blødt smør, stuetemperatur
- 125 g sukker
- 1 tsk vanillesukker
- 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
- Revet skal af ½ lime
- 1 spsk limesaft
- 150 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
Til pynt
- 2 spsk rom
- 150 g jordbær
- 2 spsk rom
- 2 spsk limesaft
- Flormelis
- 12 halve jordbær
- Limeskal i strimler
- 12 sugerør
- 12 drinksparasoller
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 180°. (Alm. ovn, ikke varmluft). Sæt 12 papirforme i en muffinform.
- Skær jordbærrene i små tern. Jeg brugte æggedeleren og skar først skiver på den ene og derefter på den anden led. Læg dem i en skål og bland med 2 tsk. rom og 2 tsk. sukker. Lad dem trække i ca. 20 minutter.
- Pisk smør, sukker og vanillesukker godt sammen, så det bliver lyst og luftigt. (Jeg bruger K-spaden i min røremaskine. Du kan sagtens bruge håndmixer i stedet.) Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt mellem hvert æg. Rør limeskal og -saft i dejen.
- Sigt mel, bagepulver og natron sammen i en skål. Vend melet i dejen. Rør ikke for meget, for så bliver kagerne kompakte. Det skal kun lige blandes godt. Vend til sidst de marinerede jordbær i.
- Fordel dejen i muffinformene og bag kagerne i ca. 25 minutter. Mærk efter med en tandstikker, om de er gennembagte, eller der følger dej med op. Prik kagerne med et trægrillspyd og fordel de 2 spsk. rom (eller efter smag) over kagerne, så det synker ned i dejen. Lad dine strawberry daiquiri cupcakes afkøle helt.
- Rens jordbærrene til glasuren og blend dem sammen med rom og limesaft. Hæld blandingen i en sigte over en skål og lad det dryppe igennem. Passér det sidste gennem sigten med en ske for at få det hele med. Det er kun jordbærfrøene, som må blive tilbage. Stil pureen til side.
- Når kagerne er kølet helt af, røres en tyk glasur af jordbærpuré og flormelis. Fordel glasuren på kagerne og pynt med halve jordbær, sugerør, limeskal i strimler og drinksparasoller.
Skriv et svar