• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Rugbrød uden surdej – blødt og lækkert rugbrød med gær

Rugbrød uden surdej – blødt og lækkert rugbrød med gær

11. oktober 2019 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Mange har stillet spørgsmålet, når de har set mine billeder af rugbrødet bagt med surdej: “Vil du ikke lave en opskrift på rugbrød uden surdej?” [Reklame for Valsemøllen. Læs mere nederst i indlægget.]

Rugbrød uden surdej - rugbrød med gær - høj - Bagvrk.dk
Rugbrød uden surdej.

I forrige uge var jeg til surdejsevent i København. Valsemøllen fejrer 120 års fødselsdag og havde i den anledning inviteret bloggere fra hele landet til en aften, hvor surdejsnørden Cathrine Brandt delte alle sine tips og tricks til surdej med os. Jeg var heldig at blive inviteret med.

Cathrine blev suppleret af Valsemøllens udviklingschef og bager, Jesper Andersen. Han gav mig flere guldkorn, som jeg har skrevet mig bag øret, både til den her opskrift, men også til fremtidige opskrifter:

Rugbrød uden surdej - rugbrød med gær klar til hævning - Bagvrk.dk
Rugbrød klar til hævning.
  • Rugmel kræver syre for at kunne arbejde, fx surdej eller kærnemælk. Ellers bliver brødet klægt og kan ikke gennembages.
  • Strygelse på toppen af brødet kan være surdej eller en blanding af mel og vand. Så klæber kernedrys på toppen bedre fast, fordi det går i forbindelse med dejen.
  • Kernetemperaturen i et færdigbagt rugbrød skal være 97-98°.
  • Kog kerner i noget med smag i stedet for bare at koge dem i vand. Det kan fx være øl eller som her i kaffe. Der er uendelige muligheder;-)
Rugbrød dækket til med plast under hævning holder på fugtigheden - Bagvrk.dk
Når du dækker dit rugbrød til med plast under hævningen, holder det på fugtigheden.

Rugbrød uden surdej

Med Jespers tips fik jeg en fordel fremfor bare at kopiere min anden opskrift på rugbrød og bruge gær i stedet for surdej. Det ville nemlig ikke kunne lykkes mig at få et godt rugbrød ud af det, hvis jeg ikke tilføjede noget syrligt, så rugmelet kunne udvikle sig.

Kærnemælk er tit svaret på mine bønner om lækkert brød, men det kunne lige så godt have været yoghurt naturel eller ymer, jeg blandede i.

Skårne rugkerner kogt i kaffe - Bagvrk.dk
Skårne rugkerner kogt i kaffe.

Jeg kogte de skårne rugkerner i kaffe. Det er ligemeget, om det er en rest kaffe fra kaffemaskinen eller instant kaffe, du blander op med vand. Effekten er den samme. Snart dufter der af en dyb, mørk, maltet duft i dit køkken. (Rugbrødet smager ikke af kaffe, så selvom du er kaffehader, kan du roligt koge dine kerner i kaffe.)

Jeg har skrevet dobbelt så mange solsikkekerner i opskriften, som der er i mit brød på billedet. Jeg syntes ikke, der var nok, da jeg smagte på det.

Rugbrød uden surdej klar til bagning - Bagvrk.dk
Rugbrød klar til bagning. Bemærk de små huller.

Rugbrødsformen

Min rugbrødsform er stor. Det er en Eva Solo form på 3,3 liter. Alternativt kan du bage to rugbrød i forme på 1,8 liter. Så skal brødet dog bage lidt kortere tid.

Jeg er glad for formen, fordi den er stor og rummelig. Slip-let funktionen virker upåklageligt, også når jeg ikke smører formen. Her smurte jeg bund og sider med smør, så mine solsikkekerner i bunden blev, hvor de skulle.

Mål kernetemperaturen i midten af brødet, til den når 97-98 grader - Bagvrk.dk
Mål kernetemperaturen i midten af brødet, til det når 97-98 grader.

For at være sikker på, at dit rugbrød er gennembagt, bør du måle kernetemperaturen med et stegetermometer. Jeg stikker termometerspyddet ind i midten af brødet, når det har bagt en time, og så lader jeg ovnen måle, hvornår der er 97° i kernen af brødet.

Lad dit rugbrød blive koldt, før du skærer det

Denne regel gælder ikke kun for rugbrød uden surdej, men for alle rugbrød: Lad dit brød blive HELT koldt, før du skærer af det, selvom det kan være svært at vente.

Det færdigbagte rugbrød uden surdej - rugbrød med gær - Bagvrk.dk
Det færdigbagte rugbrød bagt med gær.

Hvis du skærer brødet for tidligt, vil det smuldre og være svært at skære. Jeg lægger et tørt viskestykke over brødet i 5 minutter, når det kommer ud af ovnen. Derefter vender jeg det ud af formen og pakker det ind i et hårdtopvredet viskestykke, til rugbrødet er koldt. På den måde undgår du, at skorperne bliver hårde, eller at brødet tørrer for hurtigt ind.

Læg brødet i en frysepose, når det er kølet af. (Ikke i køleskabet, for så bliver dit rugbrød hurtigere tørt.)

Lækker krumme i rugbrød uden surdej - Bagvrk.dk
Lækker krumme i rugbrød uden surdej.

Rugbrød uden surdej er hurtigt at bage, fordi gæren udvikler sig hurtigere end surdejen. Hvis du ikke har en røremaskine, kræver det enten en håndmixer med dejkroge eller gode armmuller, hvis du skal røre den i hånden. Rigtig god fornøjelse:-)

Rugbrød uden surdej coverbillede rugbrød med gær - Bagvrk.dk

Rugbrød uden surdej

Et lækkert rugbrød bagt med gær, rugkerner, solsikkefrø og kærnemælk.
4.67 fra 3 stemmer
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
Hævetid 2 timer t
Samlet tid 3 timer t 55 minutter min
Ret Brød
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 1 stort eller 2 små

Ingredienser
  

  • 200 g solsikkekerner
  • 2 dl kogende vand
  • 150 g Valsemøllen skårne rugkerner
  • 3 dl kaffe
  • 6 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 200 g Valsemøllen sigtet speltmel
  • 1 spsk groft salt
  • 3 spsk mørk sirup
  • 650 g Valsemøllen groft rugmel

Strygelse og drys

  • 2 spsk Valsemøllen groft rugmel
  • 2 spsk vand
  • Solsikkekerner
  • Lidt smør til formen

Sådan gør du
 

  • Hæld det kogende vand over solsikkekernerne og lad dem trække i 30 minutter. Dræn vandet fra.
  • Kog rugkerner og kaffe op i en lille gryde. Lad det koge under omrøring, indtil al kaffen er opsuget af kernerne.
  • Hæld solsikkekerner og rugkerner i en røreskål. Bland dem med kærnemælken og tjek, at blandingen ikke er varmere end lillefingervarm, før du smuldrer og blander gæren i.
  • Tilsæt sigtet speltmel, salt og sirup. Ælt derefter rugmelet ind i dejen ad et par omgange. Skru op til mellem hastighed og ælt dejen i 5-8 minutter, indtil det hele er blandet godt. Skrab evt. skålens sider ned, hvis dejen kravler opad.
  • Smør rugbrødsformen med smør og hæld solsikkekerner i, så de sidder fast på bunden. Fyld dejen i og glat den ud med en dejskraber dyppet i vand. Tryk dejen godt ned, så der ikke er nogen lufthuller.
  • Bland vand og rugmel til strygelsen, og fordel det over brødet med en ske eller fingrene. Drys godt med solsikkekerner og fordel dem over brødet.
  • Dæk formen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik og lad brødet efterhæve på køkkenbordet i ca. 2 timer. Når der er 6-8 knappenåls store huller i overfladen, er brødet færdighævet og skal bages.
  • Opvarm ovnen til 180° (alm. ovn, ikke varmluft). Bag brødet på nederste rille i ca. 1 time og 15 minutter, til kernetemperaturen når 97-98° i midten af brødet.
  • Læg et tørt viskestykke over formen, når du har taget det ud. Efter 5 minutters afkøling, vender du rugbrødet ud og pakker det ind i et hårdtopvredet viskestykke. Lad det afkøle helt, før du skærer i det.

Noter

Rugbrød uden surdej opbevares bedst i en frysepose ved stuetemperatur. Rugbrød er fryseegnet i op til 3 måneder.
Tags Kærnemælk, Rugbrød, Rugmel, Solsikkekerner
Skårne rugkerner fra Valsemøllen - Bagvrk.dk
Skårne rugkerner fra Valsemøllen.

PS: Skårne rugkerner, sigtet speltmel og groft rugmel fik jeg med hjem som gave fra eventet med Valsemøllen. Jeg har ikke tjent en krone på at skrive dette indlæg og bruge ingredienserne, men Forbrugerombudsmanden kræver, at alle opslag med omtale af gaver tydeligt markeres, så du ved, at jeg har fået det gratis. Du finder linket til Valsemøllens produktsortiment her.

Tags: Dansk klassiker, Frokost, Gær, Gærbrød, Gærdej, Julefrokost, Kærnemælk, Madbrød, Madpakker, Påskefrokost, Rugbrød, Rugmel

Previous Post: « Death by chocolate – Gateau Marcel med bagt kant
Next Post: Ryd op i dit badeværelse – Mandagstip »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Margit

    13. oktober 2019 kl. 15:57

    Fuldstændig fantastisk

    Svar
    • Lene Tranberg

      13. oktober 2019 kl. 17:12

      Tusind tak, Margit:-)
      Ha’ en dejlig aften!
      Kh Lene

      Svar
  2. Nette

    4. november 2019 kl. 16:26

    4 stars
    Tak Lene. Dejligt endelig at finde en opskrift efter vores smag, og jeg har prøvet mange. Dog varede det 2 timer, før det nåede en kernetemperatur på 98 gr. Det er den eneste grund til den manglende stjerne til opskriften. Jeg bager også i Eva Trio form. Meget lækkert brød. Det bliver bagt fremover her i hjemmet.

    Svar
    • Lene Tranberg

      4. november 2019 kl. 16:29

      Hej Nette:-)
      Hvor dejligt, at det lykkedes for dig:-)
      To timer var godt nok også længe?!
      Ha’ en dejlig aften:-)
      Kh Lene

      Svar
      • John Himmelstrup

        15. november 2020 kl. 6:25

        5 stars
        First time baking bread.
        Just purchased a Kenwood bread mixer and follow your instructions. Now we got perfect rye bread again.

        Svar
        • Lene Tranberg

          16. november 2020 kl. 11:19

          Hi John;
          I’m so happy to hear, that this recipe works for you, too.

          Best regards,
          Lene

          Svar
          • Vibeke

            26. april 2022 kl. 18:12

            Hej.Min nabo har valnødde træ og tænkte om jeg kan bruge valnødder i stedet for solsikke

          • Lene Tranberg

            26. april 2022 kl. 19:03

            Hej Vibeke:-)
            Du kan sagtens bruge valnødder i stedet for. Det lyder lækkert.
            God bagelyst!

            Kh Lene

  3. EK

    9. februar 2020 kl. 14:10

    Er i gang med brødet nu, er godt nok glad for jeg har en god køkkenmaskine da jeg føler dejen er meget tør i forhold til andre rugbrødsopskrifter jeg har prøvet og jeg har ikke så store overarme at jeg kunne røre den i hånden
    Men har lige et spørgsmål, hvorfor det våde viskestykke?? Er det fordi skorpen ellers vil blive for hård ?

    Svar
    • Lene Tranberg

      9. februar 2020 kl. 14:15

      Hej:-)
      Det er lige præcis for at gøre skorpen blød og nem at skære.
      Rigtig god fornøjelse!
      Kh Lene

      Svar
  4. Conny K

    18. februar 2021 kl. 15:06

    Tror du man kan bruge æblejuice i stedet for kærnemælk?

    Svar
    • Lene Tranberg

      18. februar 2021 kl. 16:15

      Hej Conny:-)
      Jeg må blive dig svar skyldig, for jeg har ikke prøvet det. Personligt foretrækker jeg et surmælksprodukt som creme fraiche, ymer eller yoghurt, hvis jeg ikke har kærnemælk i køleskabet:-)
      Rigtig god bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  5. Pernille

    2. marts 2021 kl. 18:45

    Hej Lene, har du nogen bud paa hvorfor mine rugbroed altid falder lidt sammen i midten og er lidt klaege? Jeg bruger toergaer da jeg ikke kan faa frisk gaer i Irland. Jeg har proevet mange opskrifter nu men altid med samme resultat… Tusind tak for bloggen, den er super! KH Pernille

    Svar
    • Lene Tranberg

      2. marts 2021 kl. 18:51

      Hej Pernille:-)
      Når rugbrød falder sammen i midten, er det fordi de har hævet lidt for længe. Prøv at afkorte hævetiden med fx 10 minutter eller at holde øje med de små, knappenålsstore huller, der kommer i overfladen. Når du kan se 6-8 af dem, skal brødet i ovnen med det samme;-)
      Hvis rugbrød ellers er klægt, skal der lidt mere syre i. Rugbrød kan nemlig ikke gennembages uden syre i for af surdej eller et surmælksprodukt.

      Rigtig god bagelyst:-)

      Kh Lene

      Svar
  6. Pernille Burns

    2. marts 2021 kl. 18:46

    PS, de haever altid fint og ser fine ud indtil de kommer i ovnen.

    Svar
  7. Kira Sørensen

    11. marts 2021 kl. 7:22

    Skønt rugbrød med god smag! Dog synes jeg at dejen var meget tør og svær at fordele i formen. Ville der ske noget ved at tilsætte lidt mere kærnemælk? Mit brød blev ikke bagt helt i midten da det begyndte at blive for mørkt på toppen, så tænker at fordele dejen i 2 forme næste gang.

    Svar
    • Lene Tranberg

      11. marts 2021 kl. 7:55

      Hej Kira:-)
      Du kan sagtens bruge mere kærnemælk, hvis du vil have en blødere dej.
      Hvis brødet bliver mørkt på toppen, før det er gennembagt, kan det også hjælpe at sætte det længere nede i ovnen, så det ikke får så meget varme på toppen.

      Rigtig god bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  8. Christina

    13. april 2021 kl. 8:10

    5 stars
    Let opskrift og proces, virkelig lækkert resultat, bliver nok et af “husets brød”, der er bare noget hverdags luksus over hjemmebagt rugbrød!

    Svar
    • Lene Tranberg

      13. april 2021 kl. 17:11

      Hej Christina:-)
      Det glæder mig at høre. Ja, det er ekstra lækkert, når man selv har bagt det.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  9. Henriette

    16. maj 2021 kl. 20:28

    Kan man komme f.eks revne gulerødder i, for at variere det lidt?
    Jeg skal nemlig bage rugbrød til en pinse frokost og vil gerne lave 2 forskellige.

    Svar
    • Lene Tranberg

      16. maj 2021 kl. 20:47

      Hej Henriette:-)
      Ja, det kan du sagtens. Det vil bestemt være lækkert.
      God fornøjelse;-)

      Kh Lene

      Svar
  10. Marianne Nissen

    6. juli 2021 kl. 13:41

    Hej Lene.
    Kan jeg lade brødet hæve natten over, på køl og skal der så samme mængde gær i?
    Hilsen Marianne

    Svar
  11. Vibeke

    20. oktober 2021 kl. 18:15

    Hej kan jeg bruge crem fraiche 18 % i stedet for kærnemælk hilsen Vibeke

    Svar
    • Lene Tranberg

      20. oktober 2021 kl. 19:11

      Hej Vibeke:-)
      Ja, det kan du sagtens. Du kan evt fortynde den med lidt vand eller mælk, hvis du synes, den er for tyk.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  12. Mette Korn Pedersen

    4. april 2022 kl. 15:46

    Hej Lene.
    Jeg har prøvet at skrive til dig et par gange, men har desværre intet hørt. Jeg plejer at bage det rugbrød her siden men jeg kunne så godt tænke mig at få det mere groft. Har du måske en ide til hvordan jeg gør?
    Jeg kunne godt tænke mig nogle græskarkerner i, skal jeg så bare have mere kaffe i?

    Med venlig hilsen

    Mette Korn Pedersen

    Svar
    • Lene Tranberg

      5. april 2022 kl. 10:35

      Hej Mette:-)
      Jeg har desværre ikke modtaget dine beskeder… Beklager.
      Du kan sagtens putte flere kerner i. Du behøver ikke bruge mere kaffe, hvis det er græskarkerner. Kun hvis det er hårde kerner, som skal udblødes.
      Rigtig god bagelyst:-)

      Kh Lene

      Svar
      • Mette Korn Pedersen

        5. april 2022 kl. 15:17

        Hej igen Lene.
        Mange tak for dit svar.
        Jamen det vil jeg prøve næste gang jeg skal bage rugbrød. Jeg har lige lavet et men med græskarkerner i og der kom jeg lidt mere kaffe i iøvrigt smager dit rugbrød rigtig godt

        Svar
        • Lene Tranberg

          5. april 2022 kl. 15:27

          Tusind tak, Mette:-)
          Det glæder mig meget:-)

          Kh Lene

          Svar
  13. Vibeke

    14. maj 2022 kl. 5:07

    Hej kan jeg supplere med hørfrø og semasam frø samt solsikkefrø i alt 200 g
    Venlig hilsen Vibeke

    Svar
    • Lene Tranberg

      14. maj 2022 kl. 9:53

      Hej Vibeke:-)
      Ja, det burde du nok kunne.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  14. Eva Sørensen

    30. maj 2022 kl. 13:21

    Har tanker om at prøve dette rugbrød ,men undrer lidt over kaffen i opskriften.Giver den smag af kaffe?
    Mvh Eva Sørensen

    Svar
    • Lene Tranberg

      30. maj 2022 kl. 15:14

      Hej Eva.
      Nej, kaffemængden er så lille, at brødet ikke smager af kaffe.
      Det er med for at give en smule bitterhed, ligesom mørkt maltmel ville gøre.

      God bagelyst.

      Kh Lene

      Svar
      • Eva Sørensen

        30. maj 2022 kl. 17:28

        Tak !
        Vil prøve din opskrift i morgen.
        Dejligt med alle tip vedrørende rugbrød ,
        har fex aldrig hørt at det skal syre i dejen.Vil prøve at komme strygelse ovenpå ,og solsikker , det er også nyt for mig .
        Kh Eva

        Svar
        • Lene Tranberg

          30. maj 2022 kl. 17:43

          Det var kun så lidt, Eva:-)

          Svar
  15. Danni Coelet

    22. november 2023 kl. 13:58

    Hej Lene
    Når jeg bager rugbrød er dejen lidt tykkere end tapet klister, og brødene vejer ca. 1300 gr. pr. stk. det her er tykt, i dejen, som et foccasia brød og vejer ca. 2300 gr. så jeg er godt nok spændt på resultatet.

    Du skal samtidig have stor tak for mange af dine opskrifter, de er virkelig gode.

    Mvh. Danni

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme