Rabarbercurd er lækkert og nemt smørepålæg til dit brød eller på din morgenskyr.
Mine rabarber råber på en pause, så de kan få lov at sætte nye skud. Jeg har drevet rovdrift på dem de sidste par uger, men jeg har haft – og har stadig – nye opskrifter og ideer, der skal prøves af. Kan du li’ curd? (Hvis dit svar er et ‘det ved jeg ikke’, skal du prøve opskriften her.) Hvis dit svar er et ja, vil du elske denne rabarbercurd.
Rabarbercurd
Fremgangsmåden ved rabarbercurd er den samme som ved lemon curd. Du skal kun bruge lidt tålmodighed, så skal det nok lykkes. Der blev tre små glas ud af denne portion, knap 3 dl. Jeg har snydt lidt og puttet en lille smule pink farve i, for æggeblommerne var så gule, at rabarbercurd’en ellers blot ville have været knaldgul. Det skal virkelig kun være en lille smule farve, for som du kan se, blev min nærmest abrikosfarvet, da den blev kold, og farven blev mere intens.
Rabarbercurd er alsidigt. Du kan smøre det på brød, pandekager eller scones, du kan fylde det i kager og tærter. Og du kan spise det direkte af glasset. Jeg vil gerne tilstå, at jeg ikke pressede på for at få plads til det sidste i glassene. – Så var der nemlig mere, som jeg kunne spise direkte af skålen:-)
Curd skal opbevares på køl og holder sig op til en måned.
Prøv også den virkelig lækre hyldeblomstcurd.
Rabarbercurd til scones og morgenmad
Ingredienser
- 350 g rabarber
- 3 æg, str. M/L
- 130 g sukker
- 2 tsk Maizena
- Lidt pink/rød frugt- eller pastafarve
- 150 g blødt smør
Sådan gør du
- Rengør rabarberne og skyl dem godt. Skær dem i en cm lange stykker og blend dem helt fint i en foodprocessor. Hæld massen til afdrypning i en sigte og knug væden ud af massen, gerne med hånden eller en grydeske. Du skal bruge 2½ dl rabarbersaft.
- Pisk æg, sukker og maizena til en lys og luftig æggesnaps. Det tager ca. 10 minutter. Tilsæt 2,3 dl rabarbersaft sammen med en lille smule pink/rød frugt- eller pastafarve, hvis du ønsker det.
- Hæld lidt vand i en gryde og bring det i kog. Din skål skal passe ovenpå grydens diameter, så der ikke kommer vand i skålen.
- Sæt skålen over vandbadet og rør kontinuerligt i blandingen. Det tager ca. 15 minutter, før massen er tyknet som kagecreme.
- Tilsæt smørret lidt efter lidt i små klumper, så det smelter ind i. Smag evt. til med lidt mere rabarbersaft. Lad afkøle lidt, før det hældes på små Atamon-skyllede glas.
Skriv et svar