Jo, jeg kunne godt bare have bagt almindelige pølsehorn. Men jeg havde helt sikkert ikke hygget mig så meget med det. Dejen til disse pølsemumier er min almindelige til pølsehorn. Pølsehornenes udformning er noget mere usædvanlig, men helt perfekt, nu når det snart er halloween.
Ved du, hvorfor mumier ikke vil spille stikbold med zombier? (Fordi zombierne ikke kan dø:-D)
Ideer til halloween
Vi plejer ikke at blive overrendt at børn, som råber “Slik eller ballade!” til halloween, men det skal ikke afholde mig fra at bage til halloween. Jeg hader gys og gru i film. Jeg kan slet ikke li’ zombier. Jeg ser heller ikke splatterfilm.
Men mit indre legebarn kommer frem, når datoen nærmer sig den 31. oktober, hvor man fejrer halloween. Jeg er vild med edderkopper i plastic (og er heller ikke bange for de rigtige). Vi snitter altid græskarlygter til min fars fødselsdag. Og hvis jeg lige kan snige en mumie eller en blodig kage ind, så gør jeg det.
Der er masser af inspiration her på bloggen, og hvis du vil have det store overblik, finder du alle mine halloweenopskrifter her.
Pølsemumier er ikke svære
Det er ikke sværere at bage pølsemumier end pølsehorn. Det tager bare lidt længere tid, så vær tålmodig. Det er tilladt at stå og smågrine, imens du vikler bandager om de stakkels, små pølsemænd.
Disse pølsemumier blev bare bagt til skolemadpakken. Jeg bagte en dobbeltportion, men denne dej passer til 12-14 små kyllingepølser. Øjnene er skiver af sorte oliven. Du kan undlade dem, hvis du ikke bryder dig om oliven – eller skifte dem ud med jalapeños, hvis du føler for det.
Pølsemumier
Ingredienser
- 1¼ dl mælk
- 25 g gær
- 1 æg, str. M/L
- 1 tsk sukker
- ½ tsk groft salt
- 50 g blødt smør
- 325 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%
- 12-14 små pølser
- 24-28 skiver af sorte oliven
Pensling
- 1 æg, str. M/L
- 1 spsk mælk
Sådan gør du
- Varm mælken, indtil den er håndvarm og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, salt og halvdelen af melet, før du ælter smør godt ind. Tilsæt resten melet i ad et par omgange.
- Ælt dejen, til den er smidig og slipper skålens sider, gerne 10 minutter. Dæk skålen til med en opklippet frysepose og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 minutter.
- Mens dejen hæver, forbereder du pølserne. Skær en slidse i den ene ende. Det bliver til ben. Skær to slidser midt på, som bliver til arme.
- Ælt dejen igennem og del den i to. Læg den ene portion under et fugtigt viskestykke, mens du arbejder med den anden. Rul den ene del ud til et par milimeters tykkelse og skær dejen i smalle strimler med et pizzahjul eller en skarp kniv. Strimlerne skal være ca. 4-5 mm brede.
- Læg et fugtigt viskestykke henover de strimler, som du ikke lige arbejder med, så de ikke tørrer ud. – Tør dej er nemlig ikke smidig, men svær at arbejde med. Det gør ikke noget, at dejen begynder at hæve, mens den ligger under viskestykket.
Sådan vikler du
- Begynd at vikle nedefra. Vikl først om det ene ben op mod maven, derefter det andet. Vikl dejstrimler rundt om kroppen og armene. Afslut med hovedet og vikl dej rundt om øjnene af oliven, så de holdes på plads.
- Læg dine pølsemumier på bagepapir på en bageplade og fortsæt, til du har pladen fuld. Rul resten af dejen ud og skær også den i strimler. Læg et fugtigt viskestykke over og lad pølsemumierne hæve i 30 minutter.
- Imens varmer du ovnen op til 220° (alm. ovn, ikke varmluft).
- Pisk ægget sammen med en spiseskefuld mælk og pensl dine pølsemumier, før de kommer i ovnen. Bag dem i ca. 12 minutter i nederste tredjedel af ovnen.
- Når pølsehornene er færdigbagte, lægger du et hårdtopvredet viskestykke over, mens de køler af.
Pia
Wow de her er bare skønne. Dem tror jeg drengene skal have med i madpakken d. 31/10 🙂
Lene Tranberg
Tak, Pia:-)
Jeg stod også og småklukkede for mig selv, da jeg lavede dem;-)
Kh Lene
Jeanette Stamp
Jeg delte din opskrift på min Facebook side her i Calgary Canada og har allerede fået et et par likes fra mine Dansk damer . Jeg skal lige prøve at lave dem til Halloween.
Tusind tak for all dine dejlige inspirerende opskrift .
Jeanette
Lene Tranberg
Hej Jeanette:-)
Det glæder mig.
Ha’ en skøn dag og god bagelyst!
Kh Lene