• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Påskekage med kokos og små reder af kokosmakroner

Påskekage med kokos og små reder af kokosmakroner

13. marts 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Hvilken kage serverer du, når det skal være lidt udover det sædvanlige? En påskekage med kokoscreme, pyntet med små fuglereder af kokosmakroner er et godt bud.

Påskekage

Det brogede bånd

Da jeg var barn, læste vi Sherlock Holmes historier i engelsk. En af de historier, der gjorde stort indtryk på mig, var den, der hed “The speckled band”, “Det brogede bånd”.

En meget dramatisk historie, som spiller på frygt, fobier og mysteriet om det lukkede rum. (Du må selv læse den, jeg afslører ikke mere end dette;-))

Ordet “speckled” ligger godt i min mund, lidt ligesom ordet “fregnet”. Denne påskekage har vel nærmest fregner udenpå. Men den er fyldt med kokos indeni.

Den smukkeste påskekage

Påskekagen er den smukkeste kage, jeg nogensinde har bagt, og jeg er vildt stolt:-) Jeg bagte den som afslutningskage til mit stresshåndteringshold.

På holdet var en dansk-gift tysker, som ved spørgsmålet, om der var nogen, der ikke brød sig om kokos, tænkte, at det nok var en drømmekage, jeg ville bage, for den er vi danskere så glade for.

Denne kage ligger nok et niveau eller to over drømmekagen, tror jeg. (Men jeg er også glad for drømmekage;-) En påskekage skal bare kunne noget andet.)

Kokosmakroner - Fuglereder

Kagen er pyntet med små reder af kokosmakroner, hvori der ligger et chokoladeæg. Dem skal du starte med, hvis du vil lave kagen præcis som min. Kokosmakroner har en ret intens smag af kokos.

Selve kagen har en mere diskret kokossmag, fordi der er kokosmælk i både bundene og cremen. Min kage var 25 cm i diameter, så der blev 16 pæne stykker ud af den.

Bundene skal bages i hver sin form. Og allerhelst på én gang i ovnen, for ellers når den tredje bund at falde lidt sammen, før den skal bages. De stiftpiskede hvider holder ikke formen for evigt.

Alternativt kan du dele dejen i tre, før hviderne skal vendes i, piske hviderne stive én ad gangen, lige før den skal vendes i og på den måde strække den tid, processen tager.

Påskekage

Læs beskrivelsen grundigt. En kage som den her tager den tid, den tager. Det er bedre at sætte tempoet lidt ned og være omhyggelig end at tro, at man lige kan kaste den sammen på tre timer. Det kan du ikke! (Så må du hellere bage en drømmekage end en påskekage;-))

Vil du bage en anden spektakulær forårskage, skal du bage den her.

De små kokosmakroner

Jeg havde en forestilling om, at rederne skulle være af kokosmakroner. Jeg havde også et billede i mit hoved af, at de små påskeæg skulle være plettede og turkise eller grønne, ligesom mågeæg. – Og at resten af kagen skulle farvesættes efter disse æg. Den første del af jagten gik derfor på at finde de rette påskeæg.

Det tog lidt tid, men det lykkedes mig at finde æggene – i Netto af alle steder. Salling Group lavede de smukkeste, grønne, plettede mågeæg af marcipan med chokolade- og dragéovertræk. Dermed forhandles æggene også i Bilka og Føtex, hvis du skulle få lyst til at bage mig kunsten efter.

1-2-3 TESTING, TESTING

Næste skridt var at få bagt kokosmakronen i den rette facon. – Og lille nok til at den kunne være pynt på kagen, så der blev en rede til hver. Lad mig tilstå med det samme, at det første forsøg mislykkedes. Totalt! Vi har nogle små Pillivuyt smørskåle, som kan gå i ovnen.

Hvis jeg nu smurte dem rigtig grundigt, pressede kokosmakronmassen godt ud i dem og bagte dem, ville de være til at vende ud bagefter uden problemer? Det blev et nej;-) Massen var smeltet godt fast i kanten, og reden var alt for blød og porøs til, at den kunne tages ud i ét stykke.

Jeg havde nogle minimuffin-papirforme – eller petit four forme, som jeg havde haft liggende i skuffen i evigheder. De blev min redning. Massen skulle stadig presses i facon, så jeg satte formen ned i et snapseglas fra Ikea (glassene kunne desværre ikke gå med i ovnen, da de kun tåler 80°).

Kokosmassen blev presset godt sammen og op ad kanterne i formen, så der blev en rundet bund som i en fuglerede.

Efter bagning lod jeg mine små reder afkøle på en rist og forventede, at jeg kunne fjerne formen. Men kokosmakroner har et følsomt gemyt, så de nemt går i stykker. De måtte en tur i fryseren, før de blev medgørlige.

Og nu til opskriften. Der bliver ca. 40 små kokosmakroner af opskriften. Jeg skulle kun bruge 16 til min lagkage, men jeg lavede alle som reder.

De kan nemlig sagtens serveres alene uden en lagkage under og stadig signalere påske. Du kan også bage dem som almindelige kokosmakroner med toppe og dyppe bunden i chokolade, hvis du vil.

Kokoscremen på kagen er også brugt i pina colada lagkagen.

Kokosmakroner - Fuglereder

Kokosmakroner som små fuglereder

Pynt til påskekagen eller en selvstændig småkage til påskebordet.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 14 minutter min
Samlet tid 34 minutter min
Ret Småkage
Køkken Bagværk
Antal 40 stk.

Ingredienser
  

  • 150 g kokosmel
  • 150 g sukker
  • 3 æggehvider
  • 20 g smør
  • Et par dråber mandelessens
  • Lidt hvid chokolade
  • 40 små påskeæg

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienserne godt sammen i en gryde og varm det op, indtil smørret er smeltet. Varm ovnen op til 185° (almindelig ovn, ikke varmluft).
  • Hvis du vil bage almindelige kokosmakroner, sættes de i toppe på bagepapir.
    Hvis du vil bage fuglereder, gør du sådan her: Fór nogle små glas (eller en minimuffinform) med små papirsforme. Læg en teskefuld i hver form, og pres det godt sammen mod bunden og siderne. Vend papirformene ud af glassene, og sæt dem på en bageplade.
    Kokosmakroner - Fuglereder
  • Kokosmakronerne bages ca. 14 minutter. De skal være gyldne i kanterne. Lad kagerne afkøle på en bagerist og sæt dem derefter i fryseren en times tid, til de er gennemkolde, og du kan trække papirformen af. Hvis papiret sidder fast under bunden, kan du gnide lidt med en fugtig klud og derefter nulre papirresterne af.
  • Smelt lidt hvid chokolade over vandbad. Læg en klat chokolade i bunden af de kolde reder og sæt et påskeæg fast i hver rede.

Noter

Kokosmakroner opbevares i en tætlukket kagedåse.
Tags Kokos, Påske, Småkager
Påskekage
Snittet i påskekagen.
Påskekage

Påskekage

En påskekage med sikkerhed imponerer dine gæster. Kagen smager mildt af kokos, er blød og cremet – og utroligt smuk at se på.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 2 timer t 30 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 3 timer t 5 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 16 stykker

Ingredienser
  

Bunde

  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 350 g sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • 650 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 ds kokosmælk (ikke light), 400 g
  • 3 dl rapsolie
  • 3 æggehvider, stuetemperatur

Smørcreme

  • 340 g smør, stuetemperatur
  • 1 kg flormelis
  • ca. 2 dl. kokosmælk (ikke light)
  • Lidt turkis pastafarve

Derudover

  • 5 spsk kokosmel
  • 16 kokosmakroner som fuglereder (se ovenfor)
  • 16 små chokoladeæg
  • Kold, stærk kaffe
  • Evt lidt sort pastafarve

Sådan gør du
 

Lagkagebunde

  • Varm ovnen op til 165° varmluft. Klargør tre lagkageforme med en diameter på 25 cm med bagepapir i bunden. Smør siderne godt.
  • Pisk de hele æg lyse og luftige sammen med sukker og vanillesukker. Ryst dåsen med kokosmælk godt, så kokosmælken bliver jævn. Bland den med rapsolien i en kande. Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i skiftevis med kokosmælk/rapsolie-blandingen. (Du skal ikke piske melet i, bare røre.)
  • Pisk hviderne helt stive, put 1/3 op i dejen og vend den i med lange tag, til alt er godt blandet.
  • Vend derefter resten af æggehviderne op i dejen ad to omgange. Vend det forsigtigt rundt med lange tag i stedet for at røre kraftigt. Jo mere luft, du bevarer i hviderne, jo luftigere bliver dine bunde også.
  • Bag lagkagebundene i 30-35 minutter, til de er gennembagte, når du stikker et træspyd i. (Se mit trick til lige lagkagebunde.) Lad bundene køle helt af på en rist og fjern form og bagepapir.

Smørcreme

  • Pisk smør og 2 spsk. kokosmælk sammen, til det er jævnt. Det tager ca. 2 minutter. Sigt flormelis i ad nogle omgange, skiftevis med resten af kokosmælken, og pisk det godt ind i cremen.
  • Tilsæt en lille smule pastafarve, til farven er, som du vil have den. (Du skal virkelig kun bruge en lille smule pastafarve. Farverne er meget intense.) Pisk cremen let og luftig, ca. 2 minutter.

Samling af kagen

  • Læg en lagkagebund på et fad. Jeg er virkelig glad for mit roterende kagefad, når jeg skal smøre lagkager op, men du kan sagtens bruge et almindeligt lagkagefad. Det er kun vigtig, at der ikke er kant på fadet, så du kan komme til at arbejde helt ned til kanten.
  • Fordel ca. 3 dl. smørcreme på bunden, helt ud til kanten. Drys ca. 2 spsk. kokosmel henover cremen. Kokosmelet skal ikke tage magten i kagen, det må ikke blive for kompakt. Det skal kun være et let drys.
  • Læg en lagkagebund ovenpå og gentag med smørcreme og kokosmel. Læg den sidste bund øverst.
  • Dæk nu kagen med et tyndt lag smørcreme på top og sider, som du glatter så tyndt og glat ud, som du kan. Dette lag skal binde evt. løse krummer, så det øverste lag bliver helt glat. – Det som på kagesprog kaldes en “crumbcoat”. Sæt kagen i køleskabet, til din crumbcoat er fast.
  • Læg et tykkere lag smørcreme på kagen og træk den glat med hhv. en lille paletkniv med knæk og en spartel til siderne. Gør det så omhyggeligt, som du kan. Sæt kagen i køleskabet igen, når du er tilfreds, og lad smørcremen blive fast.
  • Jeg havde et par ujævne/ru striber i min smørcreme, som jeg gerne ville fjerne, da jeg tog kagen ud af køleskabet. Jeg tog et stykke bagepapir, ca. 20×20 cm, lagde det på kagen og gnubbede forsigtigt med fingerspidserne på striberne, til de forsvandt. Derefter fjernede jeg forsigtigt bagepapiret.
  • Varmen fra fingerspidserne strøg ujævnhederne glatte. Men det er virkelig kun små ujævnheder, man kan fjerne på denne måde, så gør dig umage, når du smører kagen op og glatter smørcremen, før den kommer på køl.

Pletterne og den sidste pynt

  • Jeg lavede en smule kold, stærk kaffe (af pulverkaffe), hvor jeg tilsatte lidt sort frugtfarve, til det havde den rigtige farve. Jeg øvede mig lidt på “strinteriet” i køkkenvasken, før jeg ville sprøjte på kagen.
  • Jeg havde et par forskellige stive pensler og prøvede mig frem, hvad der var nemmest. Jeg syntes, min bagepensel med hår gav det bedste resultat. Prøv dig frem.
  • Dyp penslen i kaffen og tør den lidt af mod kanten af glasset. Hold penslen med højre hånd og brug venstre hånd til at svirpe hovedet af den, så der står en sky af små pletter ud over din kage.
  • Jeg satte kagen i badekarret, så jeg bare kunne skylle pletterne af karret i stedet for at skulle male køkkenet om;-) Det sviner helt ustyrligt, så er du advaret! Husk at sprøjte på alle sider af kagen, så fregnerne bliver jævnt fordelt.
  • Put en lille klat smørcreme under hver fuglerede og fordel dem jævnt rundt i kanten af kagen. Sæt kagen på køl, til den skal serveres.

Noter

Påskekagen kan holde sig et par dage på køl.
Tags Kokos, Lagkage, Påske
Påskekage
Følg mig på Instagram

Tags: Forår, Gæster, Kagepynt, Kokos, Lagkage, Påske, Påskefrokost, Rørekage, Smørcreme

Previous Post: « Marengskyllinger. Små, søde marengs til påske.
Next Post: Krymmel – når du bare VIL have den rigtige farve »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fejlfinding – “hvorfor ser min kage…
  • Napolitansk pizza – den bedste pizzadej til…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme