• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Marengs & småkager / Påskeharer af marengs – nemme påskemarengs

Påskeharer af marengs – nemme påskemarengs

21. marts 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Jeg har prøvet en ny marengsopskrift. Ja, det endte med, at jeg måtte prøve mere end én, for de første to gange mislykkedes det helt. Fødslen af de små, nuttede påskeharer var både lang og hård.

Påskeharer

Jeg ville prøve en opskrift fra de ellers talentfulde, engelske Meringue Girls, som har gjort marengs supertrendy. Sukkeret skulle varmes i ovnen, før det blev pisket i æggehviderne, men det blev overhovedet ikke opløst i marengsen.

Den første portion nåede aldrig i ovnen, fordi al luften blev pisket ud af æggehviderne i min venten på, at sukkeret skulle opløses. Anden gang bagte jeg dem alligevel, selvom sukkeret ikke var opløst, og marengsen var blevet tynd, efter jeg havde tilsat Nesquick kakao. Resultatet var marengs, hvor der løb smeltet sukker ud langs alle kanterne…

Tredje gang var ikke lykkens gang, for da jeg tilsatte Nesquick kakaoen til en marengs kun med flormelis og hvider, (jeg havde en forestilling om, at det ville give en mere sød og mild smag af kakao), blev marengsen igen helt tynd.

Påskeharer

Jeg lærte meget af disse fejlslagne forsøg:

  • Sukkeret skal være helt opløst i æggehviderne, ellers revner marengsen, og der løber “væske” ud. (Som er sukker.)
  • Nesquick kakao er meget uegnet til marengs. Der må være et eller andet i for at gøre det nemt at røre ud i mælk, som gør marengsen flydende, selvom det bliver vendt forsigtigt i.
  • Hvis du har succes med en opskrift, er der ingen grund til at prøve noget nyt! Hvis det virker, er der ingen grund til at skifte hest…
  • Bliv ved med at prøve, hvis du har en god idé. Det skal nok lykkes til sidst.

Påskeharer af marengs

Fjerde gang lykkedes det, og mine påskeharer blev, som jeg havde forestillet mig dem. Endnu en kage, som skal føjes til påskebordet.

Påskeharer

Jeg lavede en skabelon på papir, så jeg havde en cirkastørrelse på, hvor store påskeharerne skulle være. Haren består af en spiral, som bliver til mave og poter, to svungne striber, som er hoved og ører, og en lille, hvid dut, som selvfølgelig er halen.

Egentlig en ret simpel skabelon, men den var nem at følge.

Har du lyst til at bage andre påskemarengs, kunne det fx være de her påskekyllinger eller marengsfårene.

Påskeharer

Påskeharer

Små påskeharer af lysebrun marengs.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 20 minutter min
Ret Småkage
Køkken Bagværk
Antal 40 stk.

Ingredienser
  

  • 3 æggehvider, ca. 90 g
  • 175 g flormelis
  • 1 tsk mørk kakao
  • 40 sukkerkugler

Sådan gør du
 

  • Hæld et par dråber eddike i røremaskinens helt rene skål, og tør det rundt med et stykke køkkenrulle. Det fjerner den eventuelle sidste fedthinde, der måtte være i skålen. Det er umuligt at piske hviderne stive, hvis der er den mindste smule fedt på skål eller piskeris. Husk også at gøre det på piskeriset.
  • Æggehviderne piskes helt stive. (Vend skålen på hovedet, så du er helt sikker!) Sigt halvdelen af flormelisen i, og pisk marengsen, til æggehviderne er helt blanke og glatte, og marengsen er tyk. Sigt resten af flormelisen i og vend det forsigtigt i.
  • Klargør to engangssprøjteposer, den ene med en rund tylle med en diameter på 1 cm. Hæld ca. ¾ dl. af den hvide marengs i posen uden tylle. Sigt kakaoen i resten af marengsen og vend det forsigtigt i med en dejskraber. Fyld nu kakaomarengsen i sprøjteposen med tylle, og du er klar til at lave påskeharer.

Sådan sprøjter du marengsen

  • Du skal begynde med kakaomarengsen. Fortvivl ikke, hvis der kommer “strittere” fra marengsen. Dem retter vi til om lidt:-) Tegn først spiralen som mave og forpoter. Den første svungne streg er hoved og det øverste øre, den anden er igen hoved og det nederste øre. Der er plads til 12-14 påskeharer på en bageplade.
    Påskeharer
  • Når du har tegnet alle harer op på en plade, har du mulighed for at fjerne evt. “strittere” fra marengsen. Fugt en lille pensel med ganske lidt vand (stryg det overskydende af mod kanten af glasset) og brug den til at glatte med, både på stritterne og hvis der er synlige lufthuller. Stritterne kan bare foldes ind under poten eller øret. Skyl penslen i glasset ind imellem.
  • Sæt en sukkerkugle som øje. Jeg brugte nogle med glimmer fra Dr. Oetker, men bare du synes, de passer i størrelsen, er det fint. Klip spidsen af sprøjteposen med den hvide marengs og sæt en lille dut som hale.
  • Fortsæt, til du har brugt al marengsen. Lad marengsen hvile på køkkenbordet i 20 minutter, mens du varmer ovnen op til 100° varmluft. Sæt alle tre plader ind på én gang og bag dine påskeharer i 1¼ time.
  • Marengsen skal nemt slippe papiret, når de er færdige. Når tiden er gået, sætter du en grydeske i klemme i ovnlågen, så den står på klem og lader marengsen stå i ovnen, til den er helt kold.
Tags Marengs, Påske
Påskeharer
Følg mig på Instagram.

Tags: Billig, Børnevenlig, Forår, Krymmel, Marengs, Nem opskrift, Påske, Småkager

Previous Post: « Vandbakkelseskagemand til fødselsdag – sådan gør du!
Next Post: Surdejsbrød med chiafrø »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme