Sprøde i kanten, bløde og lidt seje og med en blød klump Nutella i midten. En fyldig smag af mørk chokolade, lidt salt og hasselnødder, og jeg kan ikke modstå fristelsen til at spise rundt langs kanten først, før jeg bider i Nutellaen i midten. Nutellacookies har det bedste af alting.
Jeg tog en kage i hånden, da jeg gik mod computeren for at skrive det her indlæg. Jeg tog en bid, ombestemte mig og tog en Nutellacookie mere med. En er ikke nok, men fire kan godt blive for meget, for de er lidt store;-) (Som om for meget chokolade og Nutella nogensinde har været for meget?)
Der skal dog lyde en lille advarsel: Sørg for at putte kagerne i en kagedåse, og sæt låget godt på. Sæt derefter dåsen så højt op, at du ikke kan nå den uden at hente en stol. Du må ikke gøre det for nemt for dig selv. Så spiser du dem bare! Du risikerer også at få fedtede fingre. Nu har jeg sagt det;-)
Det er på eget ansvar at bage Nutellacookies!
Der er ikke noget svært i opskriften. Du skal bare sætte Nutellaklumperne i fryseren, så de bliver hårde. Derefter er det ikke noget problem at rulle dem ind i dejen, så de bliver lukket helt inde og først åbenbarer sig, når du når ind til midten af småkagen.
Du får 24 cookies ud af portionen. Kagerne holder sig fint i en kagedåse og bevarer deres sejhed og blødhed. Det er selvfølgelig også en mulighed at fryse de ubagte dejkugler ned, så du altid kan fremtrylle en pladefuld nybagte Nutellacookies.
Tag dejkuglerne ud af fryseren, når du tænder ovnen, og bag dem et par minutter længere end i opskriften. De behøver ikke tø helt op først.
Nutellacookies
Ingredienser
- 160 g Nutella (cirkavægt)
- 125 g blødt smør, stuetemperatur
- 175 g brun farin
- 75 g sukker
- 1 tsk vanillesukker
- 1 nip groft salt
- 1 æg, str. M/L, stuetemperatur
- 1 æggeblomme
- 250 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
- 1 spsk Maizena majsstivelse
- 2 spsk mørk kakao
- 1 tsk natron
- 140 g mørk chokolade
- 50 g hasselnødder
Sådan gør du
- Afsæt 24 teskefulde Nutella på bage- eller smørrebrødspapir og sæt dem i fryseren i en times tid, til de er helt frosne.
- Imens laver du cookiedejen:Rør det bløde smør godt med farin, sukker, vanillesukker og et nip salt til en ensartet masse.
- Skrab skålens sider ned og tilsæt æg og æggeblomme. Rør igen godt.
- Sigt mel, Maizena, kakao og natron sammen i en skål. Hak chokolade og nødder groft. Bland begge dele i dejen og rør igen godt.
- Dæk skålen til, og sæt den på køl, indtil Nutellaen er frossen.
- Tænd ovnen på 175° (alm. ovn, ikke varmluft). Beklæd tre bageplader med bagepapir.
- Vej dejen af til 24 lige store klumper dej. Bred dem lidt ud, før du tager Nutellaen ud af fryseren og lægger en frossen klump på hvert stykke dej.
- Fold dejen op omkring Nutellaen, så den er helt lukket inde, og tril det til en kugle. Sæt kuglerne med god afstand, ca. 8 på hver bageplade.
- Bag dine Nutellacookies i nederste tredjedel af ovnen i ca. 14 minutter. Kagerne skal være krakelerede på overfladen, men er stadig meget bløde.
- Lad dem afkøle 5-10 minutter på bagepladen, før du flytter dem til en bagerist, og lader dem afkøle helt.
Noter
Har du lyst til at bage flere slags cookies, kan jeg anbefale de her chokoladecookies eller mine cookies med tranebær og hvid chokolade.
Jette Villumsen
Kære Lene.
Lene
Kære Jette:-)
Har du et spørgsmål til opskriften?
Kh Lene
Bente
Hejsa….
Da det skal være alm.ovnvarme – skal jeg så bage en plade af gangen, eller må man godt sætte alle 3 plader i ovnen på en gang ?
Vh. Bente
Lene
Hej Bente:-)
Jeg bruger altid almindelig ovnvarme og bager en plade ad gangen, primært fordi varmluften i min ovn bager meget ujævnt.
Hvis din ovn bager jævnt ved varmluft, kan du godt bage alle tre plader på én gang, men så skal du sænke ovnens temperatur med 20 grader i forhold til opskriften:-)
God fornøjelse.
Kh Lene
Vivian
Hej Lene
Kan man ikke bruge bagepulver i stedet for natron. Kan nemlig ik lide eftersmag af natron
Hilsen Vivian
Lene Tranberg
Hej Vivian:-)
Jo, det ville jeg lade komme an på en prøve, men det tror jeg sagtens, du kan;-)
God bagelyst!
Kh Lene
Bente
Tak – jeg valgte den sikreste løsning med 1 plade af gangen og de bilen mega fine og smager himmelsk
Vh. Bente
Lene
Fantastisk, Bente:-)
God weekend!
Kh Lene
Christina
Hejsa. Hvis jeg nu vil fryse nogle dej kugler ned, hvordan gør jeg så med tilberedning bagefter. Skal de tø op, eller bages de frosne, og evt hvor længe? På forhånd tak 🙂
Mh Christina
Lene Tranberg
Hej Christina:-)
Du tager dem bare ud af fryseren, når du tænder ovnen. De skal bage ca. 2-3 minutter længere, når de kommer fra fryseren, men du behøver ikke tø dem op først.
God bagelyst!
Kh Lene
Nicla
Hejsa
Kan jeg lave disse hvis jeg ikke har adgang til en fryser?
Lene Tranberg
Hej Nicla:-)
Ja, du kan stille Nutellakuglerne i køleskabet, til de er afkølede og faste. Det er svært at forme dem, hvis Nutellaen er for blød.
God bagelyst:-)
Kh Lene
Jette
Hej Lene
Denne opskrift er mega god. Jeg er begyndt at lave Nutellakuglerne færdig, hvorefter jeg fryser dem. Så har jeg altid noget til når vi bliver lækker sulten.
Tusinde tak for opskriften😃.
Hilsen
Jette
Lene Tranberg
Hej Jette:-)
God idé. Man kan aldrig have for mange Nutellacookies på lager:-)
God weekend.
Kh Lene