• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Marengs & småkager / Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber

Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber

11. juli 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Marengs med tyggegummi er hurtigere at lave end tørre marengs, fordi de skal bages ved højere temperatur og i kortere tid.

Marengs med tyggegummi

Min farmor, hed i virkeligheden Dagny, men blev aldrig kaldt andet end Bedste. Jeg har allerede fortalt lidt om hende i mit indlæg om Påskekyllinger og Bedstes “falske” makroner. Der var altid “tyggegummi” i Bedstes marengs. Jeg syntes, det var lidt besværligt at spise som barn og kan stadig bedst li’ de helt tørre, som smelter på tungen.

Marengs med tyggegummi

Jeg spurgte min mor, hvorfor der altid var tyggegummi i Bedstes marengs? Hun havde ikke noget helt klart svar, men jeg fik en lang fortælling om gasovne og brændekomfurer, og hvordan man ikke kunne bage vandbakkelser, når vinden stod i et bestemt hjørne, for så blæste ovnlågen op, og vandbakkelserne faldt sammen:-)

Bedste piskede ikke sin marengs med et piskeris. Hun piskede den med en træske, mens hun gik rundt om huset. Det fortaber sig lidt i fortællingen, hvorfor Bedste gik rundt om huset, mens hun rørte, men måske var hun på vej hen for at lukke hønsene ud – eller ind – eller også var det en vane, hun havde, at hun bevægede sig, mens hun rørte.

Marengs med tyggegummi

Jeg pisker nu bare min marengs i røremaskinen, for jeg har ingen høns – og måske heller ikke Bedstes tålmodighed.

Hvis man gerne vil have marengs med en sprød skal og et blødt indre, skal man bage dem ved højere varme end ellers. De skal have kortere tid i ovnen og skal ikke stå så længe og køle af, at de kan blive gennemtørre. Derfor skal ovnlågen også være lukket den sidste time. – Og så må de ikke være små.

Marengs med tyggegummi

For at der kommer tyggegummi, skal varmen være så høj, at varmen når hurtigt ind i midten og smelter sukkeret, så det lægger sig i bunden. Marengsen bliver derved hul indeni.

Når vi nu har alle forudsætningerne og kemien på plads, er det tid til opskriften. Der bliver 12 store marengs af denne portion.

Marengs med tyggegummi
Marengs med tyggegummi

Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber

Store marengs med chokoladestriber og tyggegummi i midten.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Køletid 1 time t
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Ret Småkage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

  • 90 g æggehvider (3 stk.)
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 40 g mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Hæld et par dråber eddike i røremaskinens helt rene skål, og tør det rundt med et stykke køkkenrulle. Det fjerner den eventuelle sidste fedthinde, der måtte være i skålen eller på piskeriset. Det er umuligt at piske hviderne stive, hvis der er den mindste smule fedt på skål eller piskeris.
  • Varm ovnen op til 150°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)
  • Hviderne piskes helt stive (vend skålen på hovedet, så du er sikker!). Bland sukker og vanillesukker, og tilsæt sukkeret en spiseskefuld ad gangen, mens du pisker. Pisk i 5-10 minutter og tjek, at alt sukkeret er opløst ved at gnide lidt af marengsmassen mellem fingrene. Hvis du kan mærke sukkerkorn, må du piske lidt længere.
  • Smelt imens chokoladen over vandbad. Hæld chokoladen henover den færdige marengs og vend den i med en dejskraber. Det skal ikke blandes helt, der skal være mønster i.
  • Afsæt 12 store marengs med to spiseskeer på en bageplade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen i 25 minutter. Sluk ovnen og lad marengsen stå i en time i den slukkede (og lukkede) ovn, før du tager dem ud og lader dem afkøle helt.

Noter

Marengs opbevares bedst i en tætlukket kagedåse.
Tags Chokolade, Marengs
Følg mig på Instagram

Tags: Bagværk, Billig, Chokolade, Dansk klassiker, Marengs, Nem opskrift, Vanille

Previous Post: « Pina colada lagkage – Piña colada, den perfekte drink
Next Post: Kryddersmør med blomsterkarse eller andre krydderurter »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lisbeth

    1. august 2017 kl. 7:31

    Mums – de må prøves sammen med mine 2 børn

    Svar
    • LT

      1. august 2017 kl. 7:38

      God fornøjelse med dem, Lisbeth:-)
      Kh Lene

      Svar
      • Wilja

        13. maj 2021 kl. 17:48

        Kan man mon bruge varmluft, hvis man har to plader inde?

        Svar
        • Lene Tranberg

          13. maj 2021 kl. 19:38

          Hej Wilja:-)
          Ja, det kan du sagtens. Så ville jeg sænke temperaturen til 140 grader varmluft.
          God bagelyst!

          Kh Lene

          Svar
  2. Pernille

    26. marts 2018 kl. 13:59

    Hvor mange grader skal marengsne bages på?
    Du skriver blot i midten af ovnen i 25 min. Og på høj varme?
    Er det almindelig eller varmluft? 🙂
    Vh.

    Svar
    • LT

      26. marts 2018 kl. 14:42

      Hej Pernille:-)
      Lige under billedet af de ubagte marengs står der, at ovnen skal varmes op til 150 grader, almindelig ovn.
      God fornøjelse med dem.
      Kh Lene

      Svar
  3. Anne

    1. april 2018 kl. 21:09

    Mums de er lækre – har lavet dobbeltportion.
    Den ene del brugte jeg til bittesmå. Gav dem 60 min på 80 grader og tog dem ud til afkøling. De er perfekt sprøde udenpå og lille klat tyggegummi indeni. Mums

    Svar
    • LT

      2. april 2018 kl. 4:23

      Hej Anne:-)
      Det er dejligt at høre. Tak for din besked:-)
      Kh Lene

      Svar
  4. Maja

    1. februar 2019 kl. 17:07

    Kan man bruge varmluft ovn?

    Svar
    • Lene

      6. februar 2019 kl. 13:20

      Hej Maja.
      Beklager det sene svar. Du var røget i spamfilteret:-(
      Du kan godt bruge varmluftovn, men så skal du skrue ned for ovnvarmen til ca. 125 grader.
      Men medmindre din almindelige ovnfunktion ikke virker, vil jeg faktisk anbefale dig at bruge den. Den har jeg bedst erfaring med til de store marengs.
      God fornøjelse og beklager endnu engang.
      Kh Lene

      Svar
  5. Mette

    14. februar 2019 kl. 10:01

    Hejsa lækker opskrift men ligesom dig kan jeg også bedst lide mine marengs sprøde hvor langt tid skal de så have i ovnen? Og hvilken temperatur skal de stå ved?

    Svar
    • Lene

      14. februar 2019 kl. 10:31

      Hej Mette:-)
      Du skal tørre marengsen ved 80 grader varmluft. Alt efter størrelse vil jeg tro, det tager 4-5 timer, før de er gennemtørre. Hellere for lang tid end for kort;-) Marengsen slipper nemt papiret, når de er færdige.
      Kh Lene

      Svar
  6. Isabella

    21. juli 2020 kl. 12:36

    Mine marengs blev slet ikke seje – hvad kan være gået galt? Har fulgt opskriften nøje 🙂

    Svar
    • Lene Tranberg

      21. juli 2020 kl. 12:51

      Hej Isabella:-)
      Der kan være flere faktorer, der spiller ind, men umiddelbart lyder det underligt, at der slet ikke kom “tyggegummi” i dine marengs, når de bliver bagt ved 150 grader. Måske varmer din ovn anderledes end min eller marengsene havde en anden størrelse…

      Kh Lene

      Svar
  7. Iben

    24. februar 2023 kl. 14:58

    Hej Mette.
    Jeg er vild med pavlova som er er kæmpemarengs.
    Jeg oplever det som jeg også ser på dine billeder, nemlig at låget hæver sig, men det indre følger ikke med.
    Tror du at man kan forhindre det ved en særlig temperatur på ovnen?
    Jeg drømmer om at bage en pavlova med et flot rent snit hvor det indre og overfladen “følges” ad.
    Ved ikke om jeg har forklaret mig godt nok?
    Mvh Iben

    Svar
    • Lene Tranberg

      25. februar 2023 kl. 11:19

      Hej Iben:-)
      Du har forklaret dig helt fint:-)
      Til en pavlova vil jeg ikke bruge denne opskrift på kæmpemarengs, for her er det meningen, at de skal være hule og med tyggegummi i.
      I stedet skal du bruge denne grundopskrift på marengs, for den kan det, du efterspørger. Den er porøs, ensartet hele vejen igennem og får et fint snit.

      https://bagvrk.dk/grundopskrift-paa-marengs/

      God bagelyst og god weekend:-)

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog den Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog denne sommer, så lad det være Opskrifter fra @salatboden 🥬🥗[Reklame/gave]

Bogen er fyldt med skønne salater, som alle er overskuelige og lige til at gå til👌🏻

De smukke billeder er taget af @susannegeert og ligefrem driver mundvandet ned af hagen. 

Jeg har allerede prøvet fire opskrifter,og resultatet ligner det i bogen på en prik👌🏻 Ingen snyd eller magi. Bare masser af smag😋

Bogen får min varmeste anbefaling med på vejen♥️♥️♥️♥️♥️

#salatboden #kogebog #nemmeopskrifter #lindhardtogringhof #lækresalater #bagvrkanbefaler
🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Napolitansk pizza – den bedste pizzadej til…
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme