• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Verdens bedste lasagne er nem hverdagsmad

Verdens bedste lasagne er nem hverdagsmad

4. januar 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Vi bruger ikke samme opskrift, når vi laver lasagne her i huset. Morten bruger Jamie Olivers, jeg bruger “min egen”. Det er ligesom med boller i karry. Jeg laver den altid på samme måde, men har aldrig skrevet opskriften ned, for den ligger bare i hånden. Men nu er den tilgængelig for dig også, for min opskrift er faktisk for god til kun at være i mit hoved.

Lasagne

Det er nogle gange en god øvelse at beskrive, hvordan man gør og hvor meget man putter i, for man bliver mere opmærksom på det, man laver. Mere nærværende og mere nøjagtig.

Giv din lasagne lov til at trække

Det tager tid at lave lasagnen, for den skal helst stå og trække et par timer, før den bliver rigtig god. Lasagnen får lov at sætte sig, samle sig og blødgøre pladerne. Du kan sagtens lave en ekstra stor portion kødsovs – eller bolognese, som den jo hedder – og samle lasagnen efter aftensmaden. Bare stil den i køleskabet til næste aften, bag den og vupti har du slow food lasagne på “et øjeblik”:-)

Lasagne til halloween

I anledning af halloween lavede jeg et ansigt på toppen. Og dobbelt portion. Det er selvfølgelig bare pjat, og sådan serverer jeg den ellers ALDRIG. Men har du lyst, så gør det endelig. Jeg tegnede ansigtet op med en tandstikker i det øverste lag bechamelsauce, dryssede med parmesan, tegnede konturerne op med chilisauce (kunne godt have været ketchup) og satte skæve tænder af gulerod i munden og jalapeños og oliven som øjne. Øjenbrynene var lidt persille, men brug fantasien. Du kan lave hvad som helst. Også en klassisk lasagne uden noget pjat;-)

Lasagne

Det perfekte lasagnefad

Jeg drømmer om et ildfast fad, som passer til købe-lasagneplader, uden at man skal stå og knække hjørner af. Det findes ikke. Eller, jeg har i hvert fald ikke kunnet opstøve et. Så jeg står troligt og knækker plader hver gang for at den kommer til at se ordentligt ud.

Lasagne

Uanset hvad, er det besværet og arbejdet værd. Tørre kanter, der svupper op og ikke er kogt ordentligt er træls at spise. Sådan er denne ikke… Den er blød og cremet med ost i bechamelsaucen – uden at osten trækker lange tråde, når man tager et stykke.

Vil du selv lave dine lasagneplader, finder du min opskrift her. Opskriften på cannelloni er også værd at kaste et blik på, hvis du vil have variation i dine italiensk retter.

Lasagne

Lasagne

Den bedste lasagne bolognese med bechamelsauce, mozzarella og parmesan.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Trækketid 2 timer t
Samlet tid 3 timer t 20 minutter min
Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Kødsauce

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 500 g hakket oksekød
  • 1½ spsk tørret oregano
  • 1 kvist timian eller 1 tsk tørret
  • 2 laurbærblade
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 lille ds tomatpuré (70 g)
  • Salt og friskkværnet peber

Bechamelsauce

  • 50 g smør
  • 65 g hvedemel
  • ½ l mælk
  • Revet muskatnød
  • Salt og friskkværnet hvid peber
  • 100 g revet mozzarellaost

Derudover

  • 250 g lasagneplader
  • 35 g hel parmesan

Sådan gør du
 

Kødsaucen

  • Hak løget og hvidløgsfeddene fint. Varm olien i en gryde og svits løgene, uden at de tager farve. Tilsæt kødet og steg det, til det ændrer farve, mens du rører i det af og til.
  • Hæld tomater og tomatpuré i gryden sammen med krydderurter, salt og peber, og lad kødsaucen simre ved svag varme i en halv time. Smag saucen til.

Bechamelsaucen

  • Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet og rør godt. Lad blandingen bage lidt i gryden. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk godt imellem hver gang, så der ikke kommer klumper i saucen. Lad saucen simre i 10 minutter under jævnlig omrøring, så den ikke brænder på.
  • Smag din bechamelsauce til med muskatnød, salt og hvid peber og rør mozzarellaen i.

Sådan samler du en lasagne

  • Smør et ildfast fad på 18×25 cm med smør. Læg et lag kødsauce i bunden. Læg lasagneplader ovenpå. Læg dernæst et lag bechamelsauce og igen lasagneplader. Fortsæt på denne måde, indtil du har opbrugt al kødsauce og bechamelsauce.
  • Du skal afslutte med bechamelsauce og sikre dig, at alle lasagneplader er dækket, og at saucerne kommer helt ud til kanten. Ellers ender du med tørre kanter.
  • Riv parmesanosten på et rivejern og drys den hen over toppen af din lasagne. Sæt husholdningsfilm henover lasagnen og lad den trække i køleskabet i mindst 2 timer. Den kan sagtens stå længere tid i køleskabet.
  • Varm ovnen op til 200° (alm. ovn, ikke varmluft) og bag lasagnen i 25 minutter. Hæv varmen til 220° og bag den i yderligere 15 minutter. Stik med en kniv i lasagnen, så du er sikker på, at lasagnepladerne har fået nok. Især, hvis du springer trækketiden i køleskabet over og går direkte til bagningen.
  • Hvis der er risiko for, at din lasagne bliver for mørk, skal du dække toppen til med et stykke sølvpapir.

Noter

Hvis I mod forventning ikke får spist det hele, kan lasagne fryses ned eller stilles i køleskabet til dagen efter.
Vi har ikke haft en mikroovn i mange år, så i stedet hælder jeg en slat vand i bunden af det fad, lasagnen skal varmes i og sætter et stykke sølvpapir henover. Lasagnen varmes i en 200° varm ovn i ca. 20 minutter.
Fjern evt. alufolien de sidste fem-ti minutter. Stik en kniv ind midt i lasagnen og mærk på knivens spids, om den er varm. Så er lasagnen det også;-)
Tags Italiensk, Oksekød, Pasta
Lasagne
Følg mig på Instagram

Tags: Aftensmad, Billig, Børnevenlig, Familiefavorit, Halloween, Hverdagsmad, Italiensk, Nem aftensmad, Nem opskrift, Pasta, Slowfood

Previous Post: « Mercimuffins – god karma og chokoladerester efter jul
Next Post: Gulerodsbrød – lige så godt som gulerodsbollerne »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jesper Jensen

    13. maj 2018 kl. 17:58

    Den lyder bare SUPER lækker. Jeg har altid elsket lasagne,men aldrig turde give mig i hak med den grundet bechamel saucen,men du får det til at lyde nemt. Skal den bage længere hvis ikke den trækker? Skal den bage længere hvis man tilsætter skivede gulerødder og blad seleri? Til sidst,hvordan opvarmer du den hvis den har været frosset ned?
    Tusind tak for at dele din opskrift som jeg vil prøve i morgen.
    Mvh

    Svar
    • Lene

      13. maj 2018 kl. 18:16

      Hej Jesper:-)
      Tak for din dejlige besked. Det er altså ikke så svært at lave sauce (når man lige ved, hvordan selvfølgelig)
      Hvis den ikke trækker, skal den have lidt længere, måske 5-10 minutter, men hvis du på et tidspunkt har tiden, skal du unde dig selv at lade den trække, for den bliver virkelig meget bedre af det:-)
      Hvis du blander grønsagerne i kødsaucen, behøver den ikke bage længere.
      Når jeg har frosset lasagnen ned, tager jeg den gerne op aftenen før og sætter den i køleskabet, så den kan tø langsomt op. Jeg tager den ud af køleskabet en halv til en hel time, før den skal i ovnen, så den ikke er helt iskold.
      God fornøjelse med lasagnen:-)
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…
  • Fejlfinding – “hvorfor ser min kage…
  • Bedstefars skæg med rabarber – du MÅ bare bage…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme