Mercimuffins – god karma og chokoladerester

Jeg er helt overvældet over alle de søde kommentarer, I har sendt i min retning både på Facebook, Instagram og her på bloggen, efter jeg åbnede en lille smule op for den pose, der indeholder alt det, der er mig, og delte ti ting med jer. Tusind tak:-) Jeg vil gerne skrive flere personlige indlæg, men det bliver ikke det, der bliver hovedformålet med bloggen. Det vil altid være opskrifterne, der vil være stjernen hos mig. I dag handler det om Mercimuffins.

Mercimuffins

Karma

Men først lidt om karma. Karma kan oversættes som “årsag og virkning”. Sender du positivitet ud i verden, vil der komme positivitet tilbage til dig – og modsat: Er du sur og tvær, får du det hele retur igen. Man kunne fristes til at kalde det en “handlingsboomerang”, som dog kommer tilbage, selvom den rammer sit mål. Karma er egentlig bare en moderne omskrivning af ordsproget: “Vær mod andre, som du vil, at andre skal være mod dig!”

På vej hjem fra nytår i Berlin mødte vi Julia fra München. Vi holdt ind ved grænsen for at købe sodavand med hjem og lagde mærke til, at der stod en blaffer. Hun havde ikke noget skilt med, hvor hun var på vej hen, mod Danmark eller Hamburg. Vi har aldrig samlet en blaffer op, men da vi forlod parkeringspladsen, stoppede vi alligevel for at spørge, hvor hun skulle hen? “Nach Kolding…”

Altså kørte Julia med os. Hun var meget taknemmelig for at køre med og havde stået på stedet i halvanden time, før vi samlede hende op. Mange var kørt forbi med bilerne proppet med børn eller indkøb.

Mercimuffins

Julia

Julia havde taget toget fra München til Hamburg og ville blaffe til Kolding, hvor hun skulle mødes med nogle venner, som havde lejet et sommerhus ved Horsens. Man kan nå at lære meget om et andet menneske på den tid, det tager at køre fra grænsen til Kolding: At Julia læser til læge, dyrker sport i bjergene omkring sin hjemby, og at det er helt almindeligt at blaffe i bjergene, fordi man ikke altid kommer ud af bjergene der, hvor man regnede med, da man planlagde ruten:-) Samtidig var hun nysgerrig og spurgte ind til Danmark og danske traditioner.

Det bliver ikke sidste gang, vi samler en blaffer op. Vi fik mere igen, end vi gav og har startet året med et plus på taknemmelighedskontoen. God karma… Tit er det så lidt, der skal til. Hold døren for andre, nu når du alligevel har fat i den. Smil til Verden, og den smiler til dig. Ja, selv så lille en ting som at lægge vareskilleren (tror jeg, det hedder) på båndet, når du er færdig med at lægge dine varer op – eller sige tak til kunden foran, hvis han sætter vareskilleren, så du kan begynde at læsse dine varer på båndet…

Mercimuffins

Danke heißt Merci

Dagens opskrift er på Mercimuffins. Ja, det kalder jeg dem, for der er nemlig rester af en æske Merci i. Du har sikkert fået en æske chokolade i løbet af december. Det er en typisk værtindegave eller indhold i en julekurv. Det behøver ikke være Merci, men chokoladerester af en eller anden slags. Der er altid nogle stykker tilbage i æsken, og sjovt nok findes der varianter, som ingen i familien kan li’. Hos os er det især de helt mørke chokolader, dem med kaffe og den mørke mousse, der ligger tilbage i æsken.

Måske har du rester af hjemmelavede fyldte chokolader til overs fra julen? Det eneste, jeg forestiller mig, ikke går som fyld i Mercimuffins, er de små flasker fra Anthon Berg æskerne. Det bliver vist for mærkeligt. Men hvad er sandsynligheden for, at du ikke har fået spist dem?

Mercimuffins er en vanillemuffin med chokoladestykker i. Mercichokoladerne er nemme at hakke i ensartede stykker. Jeg delte chokoladerne på langs og skar dem i små tern på den anden led. Der bliver som altid 12 muffins af min opskrift.

Mercimuffins

  • 125 g smør, stuetemperatur
  • 125 g sukker
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 2 spsk. mælk
  • 125 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g chokolade, hakket i mindre stykker
  • Lidt flormelis til pynt

Varm ovnen op til 180° (alm. ovn, ikke varmluft) og læg 12 papirforme i en muffinform med 12 huller.

Rør smørret lyst og luftigt sammen med sukkeret. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem dem. Tilsæt mælken og pisk igen. Husk at skrabe skålens sider ned, så du får det hele med.

Mercimuffins

Sigt mel og bagepulver ned i en skål og bland det godt (gerne med et piskeris) sammen med den hakkede chokolade. Vend det i smør/sukker/æggeblandingen med lange tag med en dejskraber. Du skal ikke piske, for så får du tunge muffins. Det skal kun vendes i, så der ikke er tørt mel.

Fordel dejen i de 12 muffinforme og bag dem i ca. 20 minutter i nederste tredjedel af ovnen. Mærk efter med en tandstikker, om de er gennembagte, eller der følger dej med op.

Lad dine Mercimuffins afkøle i muffinformen i fem minutter, før du tager dem ud og lader dem afkøle helt på en bagerist. Drys de afkølede muffins med et let drys flormelis.

Mercimuffins

Mercimuffins kan naturligvis fryses ned, hvis du ikke får spist dem alle på én gang.

3 Replies to “Mercimuffins – god karma og chokoladerester”

  1. Jeg har været så heldig at købe Anton Berg marcipan snitter til 2 kr posen har du en god ide til hvordan og til hvad jeg kan bruge dem . Bager mange af dine opskrifter de er altid så lækkere på forhånd tak
    Mvh Eva Jokumsen

    1. Hej Eva:-)
      Det var godt nok også billigt:-) Min førstevtanke var, at du kunne rive dem i dejen til drømmekage, ligesom jeg har puttet marcipan i Mille Marie muffins.
      https://bagvrk.dk/mille-marie-muffins/
      Du kan også altid snitte dem i mindre stykker og putte dem i is:-) Du behøver såmænd ikke engang skulle lave isen selv. Køb en vanilleis, lad den tø op, indtil den er blød nok til, at du kan røre marcipansnitterne i og frys den så ned igen.
      Ha’ en dejlig dag!
      Kh Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *