• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Mercimuffins – god karma og chokoladerester efter jul

Mercimuffins – god karma og chokoladerester efter jul

3. januar 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Mercimuffins er en måde at stoppe madspild efter julen. Der er helt sikkert chokoladerester i skuffen, som kan trylles om til lækre kager.

Jeg er helt overvældet over alle de søde kommentarer, I har sendt i min retning både på Facebook, Instagram og her på bloggen, efter jeg åbnede en lille smule op for den pose, der indeholder alt det, der er mig, og delte ti ting med jer. Tusind tak:-) Jeg vil gerne skrive flere personlige indlæg, men det bliver ikke det, der bliver hovedformålet med bloggen. Det vil altid være opskrifterne, der vil være stjernen hos mig.

Mercimuffins

Karma er en boomerang

Men først lidt om karma. Karma kan oversættes som “årsag og virkning”. Sender du positivitet ud i verden, vil der komme positivitet tilbage til dig – og modsat: Er du sur og tvær, får du det hele retur igen. Man kunne fristes til at kalde det en “handlingsboomerang”, som dog kommer tilbage, selvom den rammer sit mål. Karma er egentlig bare en moderne omskrivning af ordsproget: “Vær mod andre, som du vil, at andre skal være mod dig!”

Mercimuffins

På vej hjem fra nytår i Berlin mødte vi Julia fra München. Vi holdt ind ved grænsen for at købe sodavand med hjem og lagde mærke til, at der stod en blaffer. Hun havde ikke noget skilt med, hvor hun var på vej hen, mod Danmark eller Hamburg. Vi har aldrig samlet en blaffer op, men da vi forlod parkeringspladsen, stoppede vi alligevel for at spørge, hvor hun skulle hen? “Nach Kolding…”

Altså kørte Julia med os. Hun var meget taknemmelig for at køre med og havde stået på stedet i halvanden time, før vi samlede hende op. Mange var kørt forbi med bilerne proppet med børn eller indkøb.

Mercimuffins

Julias historie

Julia havde taget toget fra München til Hamburg og ville blaffe til Kolding, hvor hun skulle mødes med nogle venner, som havde lejet et sommerhus ved Horsens.

Man kan nå at lære meget om et andet menneske på den tid, det tager at køre fra grænsen til Kolding: At Julia læser til læge, dyrker sport i bjergene omkring sin hjemby, og at det er helt almindeligt at blaffe i bjergene, fordi man ikke altid kommer ud af bjergene der, hvor man regnede med, da man planlagde ruten:-) Samtidig var hun nysgerrig og spurgte ind til Danmark og danske traditioner.

Det bliver ikke sidste gang, vi samler en blaffer op. Vi fik mere igen, end vi gav og har startet året med et plus på taknemmelighedskontoen. God karma…

Tit er det så lidt, der skal til. Hold døren for andre, nu når du alligevel har fat i den. Smil til Verden, og den smiler til dig. Ja, selv så lille en ting som at lægge vareskilleren (tror jeg, det hedder) på båndet, når du er færdig med at lægge dine varer op – eller sige tak til kunden foran, hvis han sætter vareskilleren, så du kan begynde at læsse dine varer på båndet…

Danke heißt Mercimuffins

Dagens opskrift er på Mercimuffins. Ja, det kalder jeg dem, for der er nemlig rester af en æske Merci i. Du har sikkert fået en æske chokolade i løbet af december. Det er en typisk værtindegave eller indhold i en julekurv.

Det behøver ikke være Merci, men chokoladerester af en eller anden slags. Der er altid nogle stykker tilbage i æsken, og sjovt nok findes der varianter, som ingen i familien kan li’. Hos os er det især de helt mørke chokolader, dem med kaffe og den mørke mousse, der ligger tilbage i æsken.

Måske har du rester af hjemmelavede fyldte chokolader til overs fra julen? Det eneste, jeg forestiller mig, ikke går som fyld i Mercimuffins, er de små flasker fra Anthon Berg æskerne. Det bliver vist for mærkeligt. Men hvad er sandsynligheden for, at du ikke har fået spist dem?

Mercimuffins er en vanillemuffin med chokoladestykker i. Mercichokoladerne er nemme at hakke i ensartede stykker. Jeg delte chokoladerne på langs og skar dem i små tern på den anden led.

Mercimuffins

Vil du bage andre, lækre muffins, finder du min samlede oversigt her.

Mercimuffins

Mercimuffins med chokoladerester

Saftige muffins bagt med chokoladerester. En måde at stoppe madspild;-)
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

  • 125 g blødt smør, stuetemperatur
  • 125 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 2 spsk mælk
  • 125 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g chokolade, hakket i mindre stykker
  • Lidt flormelis til pynt

Sådan gør du
 

  • Varm ovnen op til 180° (alm. ovn, ikke varmluft) og læg 12 papirforme i en muffinform med 12 huller.
  • Rør smørret lyst og luftigt sammen med sukkeret. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem dem. Tilsæt mælken og pisk igen. Husk at skrabe skålens sider ned, så du får det hele med.
  • Sigt mel og bagepulver ned i en skål og bland det godt (gerne med et piskeris) sammen med den hakkede chokolade. Vend det i smør/sukker/æggeblandingen med lange tag med en dejskraber. Du skal ikke piske, for så får du kompakte muffins. Det skal kun vendes i, så der ikke er tørt mel.
  • Fordel dejen i de 12 muffinforme og bag dem i ca. 20 minutter i nederste tredjedel af ovnen. Mærk efter med en tandstikker, om de er gennembagte, eller der følger dej med op.
  • Lad dine Mercimuffins afkøle i muffinformen i fem minutter, før du tager dem ud og lader dem afkøle helt på en bagerist. Drys de afkølede muffins med et let drys flormelis.

Noter

Mercimuffins kan naturligvis fryses ned, hvis du ikke får spist dem alle på én gang.
Tags Chokolade, Cupcakes, Muffins, Supernem
Følg mig på Instagram.

Tags: Billig, Børnevenlig, Chokolade, Cupcakes, Muffins, Nem opskrift, Rørekage, Stop madspild, Vanille

Previous Post: « Ti ting – måske ved du det allerede…
Next Post: Verdens bedste lasagne er nem hverdagsmad »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Eva Jokumsen

    3. januar 2018 kl. 21:33

    Jeg har været så heldig at købe Anton Berg marcipan snitter til 2 kr posen har du en god ide til hvordan og til hvad jeg kan bruge dem . Bager mange af dine opskrifter de er altid så lækkere på forhånd tak
    Mvh Eva Jokumsen

    Svar
    • LT

      4. januar 2018 kl. 5:41

      Hej Eva:-)
      Det var godt nok også billigt:-) Min førstevtanke var, at du kunne rive dem i dejen til drømmekage, ligesom jeg har puttet marcipan i Mille Marie muffins.
      https://bagvrk.dk/mille-marie-muffins/
      Du kan også altid snitte dem i mindre stykker og putte dem i is:-) Du behøver såmænd ikke engang skulle lave isen selv. Køb en vanilleis, lad den tø op, indtil den er blød nok til, at du kan røre marcipansnitterne i og frys den så ned igen.
      Ha’ en dejlig dag!
      Kh Lene

      Svar
      • Eva Jokumsen

        5. januar 2018 kl. 6:30

        Tusind tak for dine gode ideer isen lyder som noget jeg bestemt også må prøve Mvh Eva

        Svar
  2. Cindie

    6. januar 2020 kl. 15:30

    Du kan ælte det hurtigt sammen og rulle det ud og bruge til træstammer

    Svar
    • Lene Tranberg

      6. januar 2020 kl. 15:35

      Hej Cindie:-)
      Du tænker på Evas spørgsmål med marcipansnitterne herover? Det var bestemt en mulighed:-)
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme