• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Marengs & småkager / Kransekage og kransekagestykker til nytårsaften

Kransekage og kransekagestykker til nytårsaften

27. december 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Hvordan plejer du at fejre nytår? Holder du en fest, hvor der bliver danset til den lyse morgen? Eller nyder du aftenen i godt selskab med dine nærmeste? Uanset hvor eller hvordan, indeholder de fleste nytårsaftener de samme elementer: Dronningens nytårstale, champagne og kransekage kl. 24.

Kransekage helt perfekt Bagvrk.dk

I år bliver nytårsaften helt sikkert anderledes, end den plejer. For os bliver den med de samme tre, som vi plejer at være nytårsaften, men i år holder vi den hjemme i stedet for i Berlin.

Vi besluttede allerede sidste år, at vi ville være hjemme i år. Junior startede i gymnasiet efter sommerferien, og sidste års forventning var, at han nok skulle til fest med kammeraterne nytårsaften. Festerne er sat på vågeblus og udsat til næste år.

Kransekage

Sidste år holdt vi nytår i Berlin. Vi streamede naturligvis Dronningens nytårstale, fyrede fyrværkeri af og drak champagne. Vi fik ikke kransekage, for i Berlin får de Berliner Pfannkuchen til champagnen… De står i lange køer nytårsaftensdag for at købe friskkogte Berlinere, som naturligvis hedder Pfannkuchen og ikke Berlinere.

Kransekage og jeg

Jeg har måske nok haft et lidt anstrengt forhold til kransekage i mange år. Jeg syntes, det var frygteligt tørt. Jeg har prøvet at lave marcipanen selv. Jeg har brugt færdig marcipan, kransekagemasse og selvfølgelig købt kransekage hos bageren. Det har ikke gjort nogen forskel for mig. Jeg har hellere villet drikke champagnen i stedet for at spise kransekage.

Kransekage

Tricks til kransekage

Men nu har jeg bagt forskellige kager i flere år. Så kan det da ikke være så svært også at bage kransekage, kan det? Det korte svar er nej.

Selvfølgelig har jeg gjort mig nogle erfaringer, som jeg kan trække på, når jeg skal regne ud, hvilken temperatur de skal bages ved for ikke at blive nogle tørre, hårde stykker.

Jeg kom frem til, at jeg tidligere bagte kransekager ved for lav temperatur, så de nærmest blev tørret i stedet for at få lidt skorpe, men stadig være bløde og saftige indeni.

Manges kransekager får en hård bund, fordi kransekage har en større flade på undersiden end på toppen. Det kan undgås ved at bage kransekagen midt i ovnen og sætte en ekstra bageplade på rillen nedenunder, så den beskytter mod varmen fra bunden af ovnen.

Kransekage

Har du nogensinde set så fine og tøsede kransekagestykker som de her?

Desværre fås den lyserøde marcipan med jordbær- og champagnesmag ikke længere. Den var fra Odense Marcipan. I år har de andre slags smag, men du kan evt blande jordbærmarmelade i din marcipan og få smagen frem.

Kransekagestykker Bagvrk.dk

Du kan snildt bruge nougat i stedet for – eller ingenting, hvis du hellere vil det. Morten bagte egenhændigt kransekagestykker til løbeklubben for et par uger siden. Der var ingenting indeni dem. De blev sprøjtet ud med en åben, takket tyl, og det er dem, som er på billedet ovenfor.

Efter bagning kom der et lag mørk chokolade under bunden og selvfølgelig den klassiske æggehvideglasur på toppen.

Jeg former ikke kransekagestykkerne. Jeg sprøjter dem ud på pladen. Først en stribe, hvor jeg lægger jordbærmarcipanen på og derefter en stribe på hver side af jordbærmarcipanen, så den bliver lukket inde.

Det er ikke så svært at få stykkerne ensartede, fordi jeg havde tegnet streger på bagsiden af et stykke bagepapir, så jeg havde en guide at tegne efter. Plade nr. to sprøjtede jeg ud på øjemål.

Kransekage

Der bliver 40 kransekagestykker på ca. 5 cm ud af denne portion.

Kransekage

Kransekage til nytårsaften

Fine kransekagestykker til nytårsaften.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 8 minutter min
Hviletid 1 time t
Samlet tid 1 time t 38 minutter min
Ret Konfekt, Småkage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 40 stk.

Ingredienser
  

  • 150 g sukker
  • 60 g æggehvider
  • 300 g marcipan
  • 125 g Odense Marcipan med smag – eller nougat

Glasur og pynt

  • 100 g flormelis
  • 15-20 g æggehvider
  • Lidt pink pastafarve
  • Lyserøde sukkerhjerter

Sådan gør du
 

  • Bland sukker og æggehvider og lad det stå og trække en times tid, indtil sukkeret er næsten opløst. Det skal ikke piskes, det skal bare blandes godt.
  • Bræk marcipanen i mindre stykker og ælt æggehvide-sukkerblandingen ind i marcipanen lidt ad gangen, indtil det hele er blandet godt.
  • Fyld kransekagemassen i en engangssprøjtepose med en flad tyl i. (Min tyl er rillet på den ene side og glat på den anden. Hvis du googler efter en tyl til kurveflet, dukker der lignende frem.)
  • Varm ovnen op til 220° (alm. ovn, ikke varmluft). Sæt en bageplade ind i den andennederste rille. Den skal beskytte din kransekage mod at få for stærk varme fra bunden.
  • Del marcipanen eler nougaten i 40 stykker og tril dem til aflange pølser, ca. 4 cm lange. Afmærk med en blyant på bagsiden af et stykke bagepapir med fem cm mellemrum, så du har nogle streger at tegne efter, så din kransekage bliver ensartet.

Udsprøjtningen

  • Det er nemmest, hvis du deler massen i posen i to, så du ikke behøver presse al massen ud oppefra. Det kan kræve en del arm-muller, nemlig. Bare tryk på midten af posen og drej den et par gange rundt, så massen deler sig. Derefter kan du skubbe mere kransekagemasse ned, når du har brug for det.
  • Tegn striber med kransekagemassen, som er 5 cm lange og 1½ cm brede. Læg en nougat- eller marcipanpølse ovenpå og lav to striber med kransekagemassen, hvor du holder sprøjteposen i en 45° vinkel, så din kransekage bliver aflang og trekantet, og du lukker fyldet inde. De to skrå sider skal være lidt længere end marcipanfyldet, så den ikke er synlig.
  • Skub enderne ind med en pensel, som du fugter med vand og ret enderne til, så de bliver pæne. Du kan også bare bruge en fugtig finger.
  • Bag din kransekage midt i ovnen i 8-9 minutter, til de begynder at få farve på toppen. Når du har taget dem ud, så lad straks bagepapiret med kagerne glide over på en rist, så de begynder at køle med det samme og ikke bager videre på bagepladen og får en mørk bund.

Turen i fryseren

  • Hvis I ikke skal spise kransekagen indenfor et par timer, så sæt kransekagerne i kagedåser og derefter i fryseren, så de holder sig friske. Der er nogle, der mener, at kransekager bliver allerbedst, når de har været en tur i fryseren, fordi kransekagen får lov at sætte sig og trække fugt. Disse kan nu sagtens spises, så snart de er kølet ned.
  • Kransekage, der skal fryses ned, skal ikke have glasur på først, for den risikerer at springe af undervejs.
  • Når du skal spise kransekagen, skal den tøes op et par timer på køkkenbordet, før du lægger glasur på.

Glasur og pynt

  • Hæld flormelis i en skål og tilsæt æggehviden lidt ad gangen, indtil du har en ret tyk glasur. Bland en lille smule pink pastafarve i. Glasuren skal være så tyk, at den ikke flyder sammen med det samme, når den løber af skeen, men den må heller ikke være så tyk, at den knækker og virker tør.
  • Fyld den lyserøde glasur i en engangsprøjtepose med en tyl med et rundt hul på 2 mm i diameter. Tegn streger på din kransekage ved at holde et konstant, let tryk. Hold spidsen af tyllen et par cm over kagen, og lad nærmest glasuren falde ned over kransekagen, mens du fører hånden roligt frem og tilbage, så du får de rigtige striber og buer. Sæt et lille sukkerhjerte fast i glasuren.
  • Husk at tage det roligt, hvis du kommer til at tegne forkert med glasuren. Du kan let tørre den af, enten med en finger eller en fugtig klud og starte forfra.

Noter

Kransekage kan holde sig i fryseren i op til tre måneder.
Tags Dansk Klassiker, Marcipan, Nytår
Kransekage
Kransekage
Kransekage

Godt nytår!

Tilbage er der vist kun at trække stikket og slappe af med familien, indtil nytårsklokkerne ringer ind til 2021. Ha’ et fabelagtigt nytår!!! Vi ses på den anden side;-)

PS: Har du ønsker til, hvilke kager eller brød jeg skal prøve kræfter med i det nye år, er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor. Jeg har masser af ideer, men hvis du har en kage, som du har svært ved at få til at lykkes, kunne det jo være, jeg kunne finde nogle tricks og genveje, så den lykkes næste gang:-)

Kransekage

Tags: Bagværk, Barnedåb, Chokolade, Dansk klassiker, Familiefavorit, Fest, Fødselsdag, Gæster, Glasur, Marcipan, Nem opskrift, Nytår, Student

Previous Post: « Julemiddag – de bedste opskrifter på julemad
Next Post: Nytårstanker om 2021, ønsker, succeser og en top 10 »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fejlfinding – “hvorfor ser min kage…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…
  • Sprødt sukkerlag og blød luksus: Creme brulee…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme