Solen skinner fra en skyfri himmel. Det lugter lidt af forår, selvom kalenderen stadig siger midt i februar. Har du også lyst til grillmad og kartoffelsalat?
Jeg tog billeder til denne opskrift sidste år i maj. Det var starten på den varmeste sommer i mands minde. Sommeren blev ved og ved, og vi boede nærmest udendørs hele døgnet. Selvom græsplænen nok ikke bliver til græsplæne igen, ville jeg ønske, at det blev sådan en lang sommer igen i år.
Jeg fik ikke opskriften på bloggen i sommer. Heller ikke, da min søster spurgte efter den i januar. Men nu, hvor solen skinner, vil jeg dele den med dig, så du er klar til at servere frikadeller eller pølser fra grillen.
Kartoflerne
Kartoffelsalat bliver allerbedst med små, nye sommerkartofler, når den tid kommer. Indtil da må vi vælge en kartoffelsort, som stadig er lidt fast efter kogning. Eller lade være med at koge kartoflerne fuldstændig møre.
Jeg har bedst erfaring med at skære kartoflerne ud, før jeg koger dem. Så er det nemlig nemmere at holde øje med, hvornår kartoflerne er kogt lige tilpas, og kogetiden er ikke så lang.
Dressing til kartoffelsalat
Det er simpelt at lave kartoffelsalat, men det hele afhænger af dressingen. Dressingen skal smage af noget, men må ikke overtage hele styringen. Den skal være mild, men samtidig så krydret, at kartoflerne ikke synes søde og flade.
Dressingen til min kartoffelsalat er en blanding af ylette og mayonnaise. Du kan bruge forskellige surmælksprodukter som yoghurt naturel, creme fraiche eller ymer i stedet. Jeg vil ikke bruge skyr. Det bliver for tørt og syrligt til dressingen.
Min mayonnaise er en fuldfed variant i pose. Det, synes jeg, er nemmest at arbejde med. Det er i hvert fald nemmere, at få det hele ud af posen i forhold til at klemme det ud af en plastictube.
Dressingen smages til med hakket rødløg, dijonsennep, salt, peber og purløg eller dild. Du tilpasser den bare efter din egen smag;-) Men du skal unde dig selv at lave dressingen med halvt mayonnaise og halvt surmælksprodukt. Det giver en fin balance mellem det syrlige og det fede.
Vi blander tomater i grove tern i vores kartoffelsalat. Du kan også bruge agurk eller radiser. Servér evt. kartoffelsalaten sammen med souvlakispyd fra grillen.
Kartoffelsalat
Ingredienser
Fyld
- 1200 g afkølede, kogte kartofler
- 2-3 tomater i grove tern
Dressing
- 200 g mayonnaise
- 200 g ylette/ymer
- 1 lille finthakket rødløg
- 1 tsk dijonsennep
- Salt og friskkværnet peber
- 1 bundt purløg (og/eller dild)
Sådan gør du
- Kog kartoflerne lige netop møre. Skær dem evt i mindre stykker. Lad kartoflerne afkøle helt. Skær tomaterne i grove tern.
- Bland mayonnaise og ylette. Smag til med rødløg, sennep, salt, peber og purløg. Tilsæt kartofler og tomater og vend det rundt.
- Stil kartoffelsalaten køligt indtil servering.
Bente
Åhhhhhh, så er sommeren på vej .
Elsker det.
Lene
Ja, Bente, det satser vi på:-D
Kh Lene
Gitte Kirstine
Jeg elsker kartoffelsalat – så jeg skal helt sikkert prøve din opskrift til sommer. 😀
Lene
Ja, det må du simpelthen gøre:-)
Kh Lene
Pia
Din opskrift på kartoffelsalat, er stort set den samme som jeg er vokset op med.
Vi kommer dog både agurker og tomater i.
Dressingen er den samme.
Der findes ikke en bedre kartoffelsalat.
Lene Tranberg
Hej Pia:-)
Ja, det er verdens bedste;-) Agurker er også lækkert i kartoffelsalat.
God weekend!
Kh Lene
Randi
Hej Bagvrk
Hver gang jeg logger ond på din blog og ser dit billede, så bliver jeg glad og kan ikke lade være med at smile tilbage – og så er et ikke engang pga det, at jeg nærmest hver eneste dag kigger ind – dejligt sted at været…… TAK
Lene Tranberg
Kære Randi:-)
Tusind tak for din søde besked<3
Tak, fordi du læser med. Det inspirerer mig til at gøre verden til et lidt bedre sted.
Ha’ en dejlig aften!
Kh Lene