Mmmm, blød karamelcreme, chokoladeovertræk og en bund af karamel-P-tærter eller Reese’s peanutbuttercups? Kan du se det for dig og nærmest smage det på tungen? Sådan er en karamel Sarah Bernhardt.
Karamel Sarah Bernhardt
Sarah Bernhardt kager er en klassisk flødekage, som jeg har en opskrift på allerede. Men hvad stiller man op med en P-tærte, som er fyldt med karamel, når man gerne vil bruge den som grundlag til en ny kage? Man laver selvfølgelig Sarah Bernhardt med karamelcreme.
Du kan også bruge Reese’s peanutbuttercups som bund – eller en saltkiks. Saltkiks vil nemlig give en smag af lidt saltkaramel sammen med cremen.
Nogle holder sig tilbage fra at bage den klassiske Sarah Bernhardt, fordi de mener, det er svært at bage makroner selv. Det er det overhovedet ikke, og de hjemmebagte slår en købt makron med flere længder.
I den her kage er der selvfølgelig en blød creme. Da der er karamel i bunden, har jeg valgt at lave en Sarah Bernhardt creme, som indeholder lys chokolade og dulce de leche karamel. Hele herligheden overtrækkes med mørk chokolade og pyntes med små karamelstykker, men du har frit valg med overtræk og pynt.
Karamel Sarah Bernhardt
Ingredienser
- 2 poser P-tærter med karamel, 16 stk.
- 1 dl piskefløde
- 35 g mælkechokolade, finthakket
- 70 g Dulce de leche karamel (færdigkogt kondenseret mælk)
- 10 g koldt smør
- Mørk chokolade til overtræk
- Karamelkugler eller -chunks
Sådan gør du
Karamel Sarah Bernhardt creme
- Varm piskefløden op til kogepunktet. Det skal ikke koge. Tag gryden af blusset.
- Tilsæt den finthakkede chokolade og lad det trække et øjeblik i fløden, til chokoladen begynder at smelte. Rør fra midten og ud, indtil al chokoladen er smeltet.
- Tilsæt din dulce de leche karamel i den stadig varme fløde og rør godt, indtil karamellen er blandet med fløden. Smelt smørret i den lune blanding og rør godt igen.
- Hæld cremen over i en skål og sæt den på køl i minimum 8 timer, til den er helt kold. Stil samtidig P-tærterne i køleskabet, så de bliver faste.
Samling af P-tærte Sarah Bernhardt
- Pisk din Sarah Bernhardt creme op med en el-pisker, indtil den er tyk og luftig. Pas på ikke at piske for længe, så fløden gryner.
- Vend alle P-tærterne med undersiden opad på en tallerken, der kan gå i fryseren.
- Fyld cremen i en sprøjtepose og sæt en top på hver P-tærte. Glat cremen ud med en kniv, som du holder skråt og fører fra toppen ned mod hver lige side på P-tærten.
- Skrab kniven ren på kanten af en skål mellem hver udglatning.
- Stil dine Sarah Bernhardt i fryseren, indtil cremen er helt fast.
Overtrækning og pynt
- Smelt chokoladen til overtræk. Temperér den gerne, så dine kager får et fint knæk.
- Tag de kolde P-tærter ud af fryseren og dyp dem i skålen med chokolade ved at holde dem med bunden opad. Lad overskydende chokolade dryppe af og drys med karamelchunks.
Skriv et svar