• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Kandiserede violer – det er nu, du skal ud og finde dem!

Kandiserede violer – det er nu, du skal ud og finde dem!

20. april 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Min mand insisterede forleden på, at nu var det tid til at tromle græsplænen. Der var allerede noget ukrudt, der blomstrede i den, blandt andet nogle blå blomster. Jeg kastede et blik ud af vinduet og fik øje på de blomster, han talte om. Det var mine små martsvioler, Viola odorata, som tidligere har stået pænt inde i bedet, men som på en eller anden vis har bredt sig ud i græsplænen – uden at efterlade slægtninge i bedet. Det blev pludselig tid til kandiserede violer.

Kandiserede violer. Nem kagepynt fra Bagvrk.dk.

Jeg fik plukket to buketter violer. Vi har nogle enkelte lyserøde violer, som er vildt fine. Der er bare ikke så mange af dem. Violer holder et par dage i en lille vase, men jeg havde andre planer.

Kandiserede violer. Nem kagepynt fra Bagvrk.dk.

Kandiserede violer

Hvis du køber kandiserede violer, er der tilsat violaroma, for at de skal smage af mere. Derfor smager dine egne kandiserede violer ikke af så meget som de købte, men de er rigtig fine at pynte en kage med.

Du kan endda købe “kandiserede violer”, som slet ikke indeholder violer, men risflager, som er sukkerovertrukne, farvede og med violaroma. De markedsføres nu heller ikke som violer, men Violet kagepynt. Men vanens magt ville gøre, at det var dem, jeg ville lægge i kurven, hvis jeg skulle købe kandiserede violer til en kage.

Kandiserede violer. Nem kagepynt fra Bagvrk.dk.

Det er ikke svært selv at kandisere violer til kagepynt. Og du behøver ikke lade dig begrænse til violer. Alle spiselige blomster og blade kan kandiseres. Har du ikke violer, kan du kandisere rosenblade, stedmoderblomster (ikke de sprøjtede fra havecenteret, men nogle du selv har dyrket eller de små agerstedmoder), morgenfrueblade, hyldeblomster, blomsterkarse, mynteblade…

Kandiserede violer. Nem kagepynt fra Bagvrk.dk.

Hvis du vil kandisere bladene enkeltvis, vil jeg anbefale dig at bruge en pincet. Ellers får du ret klistrede fingre. Men der er absolut ingen ben i det. Du skal kun bruge lidt tålmodighed;-)

Jeg kandiserede de hele blomster. Jeg lod stilken sidde på, for så havde jeg den at holde i. Stilken kunne nemt knækkes af og fjernes, da blomsterne var tørret. De helt tørre, kandiserede violer skal opbevares i et tætlukket glas. Violerne ligner nærmest frosne, isdækkede blomster, når sukkeret er tørt.

Kandiserede violer. Nem kagepynt fra Bagvrk.dk.

Har du lyst til at prøve andre former for kagepynt, kan du give dig i kast med hjemmelavet krymmel, roser af gulerødder eller smukke ananasblomster.

Kandiserede violer. Nem kagepynt fra Bagvrk.dk.

Kandiserede violer

Smukke, sukkerovertrukne violer til kagepynt.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 10 minutter min
Ret Pynt
Køkken Bagværk

Ingredienser
  

  • Helt udsprungne violer, Viola odorata (eller andre spiselige blomster)
  • En æggehvide
  • Flormelis

Sådan gør du
 

  • Pisk æggehviden til let skum. Det skal ikke blive stift, men du skal bryde de hinder, som er i æggehviden. Du kan fint piske med et håndpiskeris. Det vil være flydende under skummet, og det er helt fint. Rør i æggehviden engang imellem, så du kan få fat i den flydende hvide og ikke kun “tørt skum”.
  • Sigt flormelis ud på et stykke bagepapir. Dyp en viol i æggehvide og dyp eller vend den i flormelis. (Jeg forestillede mig, at jeg skulle sigte flormelis over med en lille si, men det var nemmere at dyppe blomsten i flormelisen.)
    Kandiserede violer. Nem kagepynt fra Bagvrk.dk.
  • Læg violerne på et stykke bagepapir på en bageplade og fortsæt, til du har brugt alle violerne. Blomsterne må ikke røre hinanden på pladen.
  • Sæt pladen med violerne i ovnen ved 60° varmluft, og lad dem tørre i 2-3 timer, til de er helt tørre og nemt slipper bagepapiret. Knæk stilkene af de tørre blomster.

Noter

Opbevar dine kandiserede violer i et tætsluttende glas, og glæd dig til at pynte dine kager med dem.
Tags DIY, Kagepynt, Supernem
Følg mig på Instagram
Kandiserede violer. Nem kagepynt fra Bagvrk.dk.
Kandiserede violer. Nem kagepynt fra Bagvrk.dk.

Tags: Billig, Børnevenlig, DIY, Forår, Kagepynt, Krymmel, Nem opskrift

Previous Post: « Æltefrie grovflutes til sandwiches – helt uden bøvl
Next Post: Chiliflutes – eller pølsebrød og burgerboller – med tricks »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Rugbrød uden surdej – blødt og lækkert rugbrød med gær
  • Marcipansnegle – bagt i bradepande –…
  • Gateau Marcel – den ultimative chokoladekage
  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Kartoffelsalat – det her er verdens bedste opskrift!

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme