• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Tilbehør / Granola med peanutbutter – 50/50 og fødselsdag

Granola med peanutbutter – 50/50 og fødselsdag

27. maj 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Har du også et glas peanutbutter stående i skabet, som du ikke helt ved, hvad du skal bruge til? Det ved du om lidt. Du skal nemlig lave granola med peanutbutter.

Granola med peanutbutter. En supernem opskrift fra Bagvrk.dk.

Vi havde haft et glas peanutbutter til at stå i skabet i et stykke tid. Junior ville gerne smage det, så jeg købte et glas. Han brød sig ikke om det. Og jeg kom i tanker om, hvorfor jeg ikke har købt det, siden jeg var barn og lokkede min mor til at købe et glas for at smage det. Jeg brød mig heller ikke om det.

Derfor kom det belejligt, da Camilla fra Pilens Køkken postede en opskrift på granola med peanutbutter. Hvis du ikke kender Camillas blog, Pilens Køkken, skulle du kaste et blik forbi den. Hun laver masser af skønne kager og søde sager. Tak for inspirationen, Camilla:-)

Fredes fødselsdag

I går var det Frederiks fødselsdag, hurra, hurra, hurra… En smuk solskinsdag, hvor jeg bagte fødselsdagsboller (naturligvis), dækkede op på terrassen og tog et billede til Instagram, før jeg spiste opsætningen til morgenmad. Jeg skrev i teksten, at Frederik næsten føltes som en del af familien, efter vi var inviteret med til hans løbefest i mandags, og min mand løb de 10 km sammen med Mary.

Ved spisetid kom der en sms fra en veninde, at mit billede lige var blevet vist på TV2. En fra løbeklubben kommenterede det samme på Instagram. Og der kom tre nye følgere i løbet af få minutter. Hvad? Mit billede blev vist, og jeg sad ikke klar til at se det?

Fødselsdagsboller på Kronprins Frederiks fødselsdag.

K-A-T-A-S-T-R-O-F-E! Men forventeligt, for jeg havde ikke engang tændt for fjernsynet… Well, TV’et blev tændt, og jeg sad der resten af aftenen, indtil Kronprinsessen havde holdt sin tale. Jeg så ikke mere til mig selv og mit billede, men jeg nød især de tre velskrevne, velformulerede taler for Kronprins Frederik:-) Ikke at forglemme alle kjolerne, smukke som mindre klædelige. (Ingen nævnt, ingen glemt;-))

Granola med peanutbutter. En supernem opskrift fra Bagvrk.dk.

Muesli eller granola med peanutbutter?

Hvornår hedder det en granola, og hvornår hedder det en muesli? Jeg havde først tænkt, at man nok begyndte at bruge navnet granola, fordi der ikke var nogen tvivl om, hvordan ordet skulle staves. Ret smart, hvis man gerne vil findes via søgemaskiner;-) Müsli, müesli, muesli, mysli? For en sikkerheds skyld konsulterede jeg min ven, Wikipedia.

Granola – og müesli – stammer begge tilbage fra sidste halvdel af 1800-tallet, men hvor müesli er usødet og med rå havregryn, består granolaen af sødede, ristede gryn. Det her er derfor en granola og ikke en müesli. Og mine energibarer er faktisk ikke müeslibarer, men granolabarer…

50/50?

Ja, det er ikke, fordi der er en 50/50 chance for at du kan li’ denne granola. Det er jeg sikker på, du kan. Det er heller ikke, fordi Kronprinsen blev 50 i går.

Nej, der er 50 gram af hver ingrediens i – undtagen havregryn, hvor jeg har brugt 150 g. Jeg har derfor afveget lidt fra Camillas opskrift. Du har frit slag til at finde din egen kombination af ingredienser. Brug dem, du kan li’ og dem, du har i skabet.

Granolaen er ikke oversød. Men den er sprød og virkelig lækker. Den er nem at dele i små stykker, netop fordi der ikke er så meget honning i. Du slipper altså for at stå og brække havregrynsklumperne fra hinanden efter ristning.

Granola med peanutbutter. En supernem opskrift fra Bagvrk.dk.

Jeg havde besøg af min mødregruppe her til formiddag, hvor vi spiste granola med peanutbutter på yoghurt med jordbær og rabarber. (Det er en sæsonyoghurt fra Cheasy, og den er virkelig lækker!) Du kan også spise den på skyr, ymer – eller hvilket surmælksprodukt, du nu plejer at spise til morgenmad. Eller prøv den på koldskål i stedet for kammerjunkerne?

Granola med peanutbutter. En supernem opskrift fra Bagvrk.dk.

Granola med peanutbutter

Lækker, sprød granola med peanutbutter.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Samlet tid 17 minutter min
Ret Morgenmad, Tilbehør
Køkken Dansk

Ingredienser
  

  • 150 g finvalsede havregryn
  • 50 g hirseflager
  • 50 g peanutbutter
  • 50 g honning
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g mandler
  • 50 g hakket, mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Varm ovnen op til 180° (alm. varme, ikke varmluft).
  • Bland havregryn og hirseflager i en skål. Smelt peanutbutter og honning sammen i en lille gryde. Du skal ikke varme det længere, end at du kan røre det sammen til en homogen masse. Rør peanutbutter/honningblandingen i grynene, indtil det er blandet godt. Bred grynene ud i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir.
  • Læg hasselnødderne på en anden bageplade.
  • Sæt begge plader ind i ovnen. Pladen med nødderne skal være i den nederste rille, pladen med grynene skal stå i midten af ovnen. (Og nej, det er ikke en fejl, at det skal være almindelig ovn, selvom du har to plader inde i den på én gang.)
  • Rist dine gryn og nødder i 10-12 minutter og rør i det en gang imellem. Nødderne skal slippe den yderste, brune hinde, når de er klar. Grynene skal være gyldne.
  • Gnid skallen af hasselnødderne i et rent viskestykke, før du hakker dem. Hak mandlerne, og bland begge slags nødder i granolaen. Når blandingen er kold, blander du den hakkede, mørke chokolade i.

Noter

Opbevar din granola med peanutbutter i et tætlukket glas.
Tags Brunch, Morgenmad, Peanutbutter, Supernem
Granola med peanutbutter. En supernem opskrift fra Bagvrk.dk.

Tags: Brunch, Chokolade, Drys, Havregryn, Mandler, Morgenmad, Nem opskrift, Nødder, Peanutbutter, Tilbehør

Previous Post: « Surdejspizza – glem alle andre pizzabunde! ;-)
Next Post: Babyshower cupcakes – en særlig anledning til at fejre »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tina Egevang

    27. maj 2018 kl. 16:44

    Ih altså, hvor er du dygtig til at fotografere.
    Jeg glæder mig altid til at se din flotte fotografering og selvfølgelig også at prøve dine opskrifter.
    Tak for dig

    Svar
    • Lene

      27. maj 2018 kl. 16:46

      Tusind tak, Tina, hvor er du sød:-D
      Jeg nyder at stå med kameraet i hånden, fordi jeg så kan lukke alt andet ude. Det er en af mine former for mindfulness:-)
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme