Chocolate Chip Cookie Cupcakes – på min fødselsdag

I dag er det min fødselsdag. Hurra, hurra, hurra! Måske læste du i indlægget om Hagrids kage, at min yngste søn havde fødselsdag i går, den 6. september. I dag er det min tur:-) Det var tæt på, at han var blevet født på min fødselsdag i stedet for sin egen, men ved fælles hjælp lykkedes det jordemoderen og jeg at få ham ud 35 minutter før tid. For jeg ville have min fødselsdag for mig selv! Til gengæld bager jeg ikke en kage til mig selv. Jeg holder allermest af jordbærlagkage med flødeskum, men med det efterårsvejr der viser sig fra sin vådeste side, vil jeg hellere dele opskriften på de kager, som August havde med i skole i går, kagerne med det meget mundrette navn: Chocolate Chip Cookie Cupcakes.

Chocolate chip cookie cupcakes

I sommer bagte jeg en cookielagkage med bund af en kæmpecookie. Kunne man mon lave samme nummer og putte en chokolademuffin indeni en cookie? Jeg kunne godt regne ud, at man skulle bage dem på én gang, for ellers ville cookiedejen ligge i bunden af formen. Men det tog mig et par forsøg at finde den rette temperatur, så kagerne ikke blev for sprøde udenpå, men stadig bagt i midten.

Chocolate chip cookie cupcakes

August insisterede på, at der skulle stå Happee Birthdae på toppen af alle kagerne, som han skulle dele ud. Med samme giftiggrønne glasur som på Hagridkagen. Det er slet ikke nødvendigt at putte glasur eller anden topping ovenpå. Kagen er sød nok i sig selv. Og pæn nok. Men det var jo ham, som var fødselsdagsbarn, og det tog ikke mange minutter at skrive på alle kagerne, for skriften skal være lidt ubehjælpsom, når det er Hagrid, der pynter;-)

Chocolate chip cookie cupcakes

Når cookiedejen er yderst, kan man ikke lægge papirforme i sin faste muffinform. Cookiedejen skal nemlig presses op mod siderne af formen. Jeg sprayede med lidt smørspray rundt i metalformen, og så slap kagerne så let som ingenting, da de var kølet lidt af. Man kan godt sætte dem i en papirmuffinform bagefter, hvis man synes, det ser pænere ud, men det er ikke nødvendigt.

Chocolate chip cookie cupcakes

Har jeg fået nogle gode gaver? Jo tak, jeg har fået en masse bageudstyr, en cykel og en stavblender. Men den gave, som tog prisen som den mest originale, var den, som min mavedansende lillesøster kom med i lørdags. Hun havde haft brug for en overspringshandling fra at sy pailletter på et kostume, så hun havde syet et forklæde til mig med min yndlingshjemmeside på. (I glimtende pailletter, gå aldrig ned på glitter!) Det er simpelthen så sejt:-) Jeg synes, vi skulle lave en webshop ud af det, men Lis mener alligevel, det er for stort et arbejde. Så skal hun jo finde på overspringshandlinger for overspringshandlingen…

Chocolate chip cookie cupcakes

Der bliver som altid 12 kager ud af portionen.

Chocolate Chip Cookie Cupcakes

Cookiedej

 • 100 g blødt smør
 • 25 g sukker
 • 130 g brun farin
 • 1 tsk. vanillesukker
 • 1 æg, str. M/L, stuetemperatur
 • 215 g mel
 • ½ tsk. natron
 • 90 g chokolade (mørk eller lys, som du har lyst til)

Muffindej

 • 65 g blødt smør
 • 65 g sukker
 • ¼ tsk. vanillesukker
 • 1 æg, str. M/L, stuetemperatur
 • 1 spsk. mælk
 • 65 g mel
 • ½ tsk. bagepulver
 • 2 spsk. mørk kakao

Chocolate chip cookie cupcakes

Tænd ovnen på 175° (alm. ovn, ikke varmluft) og spray din muffinform med 12 huller med en olie- eller smørspray.

Start med cookiedejen

Hak chokoladen fint i en foodprocessor/blender. Det bliver nærmest til små kugler.

Du kan sagtens røre dejen med en grydeske eller håndmixer. Jeg plejer at bruge K-spaden i min røremaskine. Rør smør med sukker, farin og vanillesukker, til du har en jævn masse. Rør ægget i.

Sigt mel og natron i en skål, bland det godt og rør chokoladen i de tørre ingredienser. Rør herefter melblandingen i resten af dejen, til det samler sig til en fast cookiedej.

Vej dejen af i klumper á 50 g, tril dem til kugler og læg en kugle i hvert af de 12 rum i formen. Du skal nu lave cookieskålen: Brug fx en kagerulle som min eller et andet tilsvarende redskab.

Chocolate chip cookie cupcakes

Dyp enden af kagerullen i en lille skål med lidt mel og stryg det overskydende mel af. Pres ned i midten af dejkuglerne (ikke helt til bunden af formen) og skub dej ud mod siderne, så du får en skål af cookiedej. Heldigvis kan du bare samle dejen til en kugle igen, hvis det mislykkes, og prøve igen. Det er ikke så besværligt, som det måske lyder;-)

Chocolate chip cookie cupcakes

Sæt formen med de 12 cookieskåle i køleskabet, mens du laver muffindejen.

Muffindej

Rør smørret godt sammen med sukkeret og vanillen. Tilsæt ægget og pisk godt. Tilsæt mælken og pisk igen. Husk at skrabe skålens sider ned, så du får det hele med.

Bland mel, kakao og bagepulver godt, (gerne med et piskeris), sigt det ned i skålen og vend det i dejen. Du skal ikke piske, for så får du tunge muffins. Det skal kun vendes i, så der ikke er tørt mel.

Chocolate chip cookie cupcakes

Fyld dejen i dine cookieskåle med en teske, til du har brugt al dejen. Sæt dine Chocolate Chip Cookie Cupcakes ind i den nederste tredjedel af ovnen og bag dem i ca. 25 minutter. Mærk efter med en tandstikker, om de er gennembagte, eller der følger dej med op.

Lad dine Chocolate Chip Cookie Cupcakes afkøle i muffinformen i fem minutter, før du tager dem ud og lader dem afkøle helt på en bagerist. De er nemme at få ud af formen, hvis du tager fat i toppen af kagen og drejer, mens du løfter op. Vend dem med toppen nedad på risten, så bunden af kagen ikke får mærker efter risten.

Chocolate chip cookie cupcakes

Det er ikke nødvendigt med glasur eller topping, men det kan du gøre helt frit, som du har lyst til. Chocolate Chip Cookie Cupcakes kan også fryses.

2 Replies to “Chocolate Chip Cookie Cupcakes – på min fødselsdag”

 1. Hej Lene

  Tillykke med fødselsdagen.
  Tak for nogle rigtige dejlige opskrifter,jeg glæder mig hver dag ,når jeg tjekker mine mails,for at se om der er en fra dig Bagvrk.dk
  Endnu en gang tillykke med fødselsdagen,håber du får en rigtig dejlig dag
  mange sensommer hilsner
  Nina marie

  1. Hej Nina Marie:-)
   Tusind tak for din søde hilsen:-) Jeg skal gøre mit yderste for at bloggen bliver ved med at være læseværdig, så du kan blive ved med at få mails fra mig.
   Kh Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *