Det italienske køkken rummer så mange fantastiske retter. Man skal være meget kræsen, hvis man ikke kan finde en ret at forelske sig i. Du har sikkert din egen opskrift på spaghetti og kødsauce, ikke? Kender du også cannelloni med kødsauce? Det er et ret tykt rør, som man fylder noget i og gratinerer i ovnen, lidt ligesom lasagne.
De fleste af de opskrifter, der findes på nettet, er med spinat og laks. Med kræsne børn, som ikke spiser “havdyr”, måtte der en kødvariant til i vores repertoire.
Man skal lede lidt for at finde cannelloni rør herhjemme. De findes som spotvarer mange steder. Jeg havde mine med hjem fra udlandet, og har også købt dem hos Nemlig.com.
Alternativt kan du rulle frisk pasta eller friske lasagneplader omkring fyldet.
Cannelloni med kødsauce
Smagen ligger tæt på lasagne, men da kødet skal fyldes i rørene (og blive derinde), skal konsistensen på saucen være tykkere end en almindelig kødsauce. Den må selvfølglig ikke mangle noget i smag. Smag den til, som du bedst kan li’ en kødsauce.
For at pastarørene bliver møre, skal der væde til i form af en tomatsauce og en dyne af béchamelsauce, som rørene bliver gratineret under.
Tomatsauce er helt simpelt en god dåse hakkede tomater, som blot krydres med salt, peber og oregano.
Du skal ikke være bange for at lave en opbagt sauce, som en bechamelsauce er. Når du først mestrer den, kan du lave alle mulige slags sauce. (Også en brun sauce til dine hakkebøffer.)
Det tager ikke længere tid at lave cannelloni med kødsauce, end det tager at lave lasagne. Det her er bare helt anderledes og særligt.
Server en god tomatsalat af modne tomater, finthakkede rødløg, et drys oregano og en god dressing. (Det kan fx være en færdigkøbt italiensk dressing. Den er knippelgod til tomatsalat.)
Cannelloni med kødsauce
Ingredienser
Kødsauce
- 1 mellemstort løg
- Olivenolie
- 400 g hakket oksekød
- 2 fed hvidløg
- 1 ds hakkede tomater
- 1 ds koncentreret tomatpuré (140 g)
- 1 spsk oregano
- Salt
- Friskkværnet peber
- 1 spsk mel
- 1 æggeblomme
Bechamelsauce
- 60 g smør
- 5 spsk mel
- 5 dl mælk
- Salt
- Friskkværnet hvid peber
- Friskrevet muskatnød
Til samling
- 250 g cannelloni (en æske)
- 1 ds hakkede tomater
- Salt, peber og oregano
- 1 kugle frisk mozzarella
- 75 g friskrevet parmesan
Sådan gør du
Kødsauce
- Hak løget fint og svits det i lidt olivenolie, til det bliver gennemsigtigt, men ikke tager farve. Tilsæt kødet og brun det, til det har skiftet farve. Pres de to fed hvidløg, hæld hakkede tomater, tomatpuré og oregano ved og kog det godt igennem.
- Smag kødsaucen til med salt og friskkværnet peber. Drys melet henover den færdige sovs, hæld æggeblommen i og rør godt rundt, til det hele er jævnt. Du kan nu slukke under gryden. Fyld kødsaucen i en engangs-sprøjtepose. (Du kan også fylde saucen i rørene med en ske, men det er meget nemmere med en sprøjtepose.)
Bechamelsauce
- Smelt smørret i en gryde, uden at det tager farve. Tilsæt melet og rør godt i det, til det er jævnt. Tilsæt mælken lidt ad gangen, rør saucen jævn og kog saucen godt igennem. Måske skal der lidt mere mælk i.
- Rør med jævne mellemrum, så saucen ikke brænder på. Smag til med salt, hvid peber og muskatnød. Bland 50 g af den revne parmesanost i béchamelsaucen.
Samling og gratinering
- Varm ovnen op til 210° (alm. ovn, ikke varmluft).
- Smør et ildfast fad (ca. 25×35 cm) med smør eller olie. Hæld halvdelen af de hakkede tomater i fadet, drys med lidt salt, peber og oregano. Sæt cannelloni-rørene på højkant i fadet og fyld dem op med kødsauce. Læg rørene side om side ovenpå de hakkede tomater.
- Fordel resten af dåsen med tomater henover rørene. Pluk den friske mozzarella i småstykker og fordel dem over tomaterne sammen med lidt salt, peber og oregano.
- Hæld bechamelsaucen henover og sørg for, at alle rørene er dækket. Fordel herefter de sidste 25 g revet parmesan henover og sæt fadet i ovnen i 35-40 minutter, til rørene er møre.
- Server cannelloni al ragù sammen med en tomatsalat af tomater, hakkede rødløg, oregano og lidt italiensk dressing.
Skriv et svar