• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Desserter & drikke / Birkesvafler og brunch – en boganmeldelse

Birkesvafler og brunch – en boganmeldelse

1. april 2019 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

[Anmeldereksemplar] Pandekager, pølser og bacon er ved at være lidt for brugt, når du har inviteret brunchgæster, ikke? Du har lyst til at lave noget andet end det, du plejer. Hent inspiration i bogen ‘Brunch’ og prøv fx at bage birkesvafler, som jeg har gjort.

‘Brunch – til fester og hyggelige dage’ af Agnete og Poul Wulff er udgivet på Politikens Forlag og koster vejl. kr. 170,-. Bogen udkom den 1. april 2019.

Brunch af Wulff & Konstali - en boganmeldelse på Bagvrk.dk

Wulff & Konstali

Agnete og Poul Wulff ejer fire cafeer/food shops i København under navnet Wulff & Konstali. De er særligt kendt for deres brunchkoncept, hvor man selv sammensætter sin servering med fx 5 retter til kr. 135,-

På den måde får man præcis det, man har lyst til i stedet for det, køkkenet har bestemt, der skal være på en brunchtallerken.

Fx. lader jeg altid den koldrøgede laks gå ud igen. Jeg har spist min del af røget laks for resten af mit liv. Du har det garanteret på samme måde med en eller flere ting, når du spiser brunch på en café.

Birkesvafler med blåbærskum - Bagvrk.dk

Brunch

Bogen ‘Brunch’ er en inspirerende bog med masser af forslag til en lækker brunch. Du kan frit sammensætte din menu, eller du kan lade dig inspirere af en liste over brunchmenuer bagerst i bogen.

Allerforrest anbefaler Agnete og Poul Wulff, hvordan du bruger bogen, når du vil forkæle dine gæster, og der er forslag til pynt af maden.

Dernæst er bogen inddelt i kapitler med brød og kager, grønt, protein, grød og skyr, sødt og juice, smoothies og iskaffe.

Alt er overskueligt og nemt at gå til. Stort set alle opskrifterne er til 6-8 personer, så det er nemt at gange op eller reducere dem.

Alle ingredienser er til at købe i langt de fleste supermarkeder i hele landet, så man ikke skal på jagt efter en lille, sjælden ingrediens for at kunne være med.

Billeder og tekster er farvekoordineret, så stemningen i billedet ikke overtages af en tekst i en farve, som ligger fjernt fra billedet. Fx er cashew-hokkaidi-hummus ledsaget af en opskrift i samme, karrygule nuance. Der er dog ingen steder gået på kompromis med læsbarheden af opskrifterne.

Brunch af Wulff & Konstali - en boganmeldelse på Bagvrk.dk

Billederne

Alle retterne er fint illustreret med flotte, farverige fotos. Billederne er taget af Stine Christiansen, som også fotograferede til Annemette Voss’ Julebag.

Billederne er holdt i den sammen farvetone og stemning hele bogen igennem, så de binder den sammen på bedste vis – og lader mundvandet få frit løb, mens du læser. Du finder flere af Stines billeder på hendes hjemmeside her.

Birkesvafler med blåbærskum - Bagvrk.dk

Hvad synes jeg?

Når jeg får en kogebog i hånden, starter jeg altid med at bladre den igennem og fornemme bogens stemning og kvalitet. Kvaliteten er høj i ‘Brunch’.

Papiret er kraftigt, siderne er matte, og farveholdningen i billederne og bogen er virkelig lækker og indbydende.

En ting, jeg bed mærke i, var, at fremgangsmåden til både mandelcroissants med remonce og tebirkes med speltcrumble er grundigt forklaret til hver opskrift, selvom den er ret ens.

Jeg bliver irriteret over opskrifter, hvor man skal bladre frem og tilbage mellem opskrifter for at finde fremgangsmåde og ingredienser. Det er helt undgået her. Stort cadeau for det:-)

Der er mange af retterne, hvor jeg tænker: “Det skal jeg prøve, næste gang mødregruppen kommer!” Det glæder jeg mig til, og det er jeg sikker på, at pigerne også gør:-)

Kunsten er at begrænse sig, så man ikke får lavet alt for meget. Derfor er det en fin rettesnor at kigge på menuforslagene bagerst. Eller at tænke over, hvorfor Wulff & Konstali har 5 eller 7 retter på deres brunchkort.

Opskrifterne er nyskabende og godt tænkt. Man kan nemt kombinere sine klassiske favoritter med nye retter, så man bliver mere kreativ og måske får nye favoritter på sit brunch-repertoire.

Birkesvafler med blåbærskum - Bagvrk.dk

Birkesvafler fra ‘Brunch’

Den dag, jeg havde planlagt at afprøve en opskrift fra ‘Brunch’, var Vaffeldagen den 25. marts. Derfor faldt mit valg på Birkesvafler.

Hos Wulff & Konstali serveres vafler som en lille skål med bærcreme i. Skålen dannes ved at klippe et snit imellem to af vaflerne, og folde de to hjerter ind over hinanden. Vaffelskålen lægges i en lille skål, så den holder faconen.

Bærcremen i opskriften var med rødgrød. Jeg havde en pose blåbær i fryseren, så mine birkesvafler blev fyldt med lilla blåbærskum i stedet for.

Vaffeldejen kan holde sig på køl i op til to dage, hvis du ikke får bagt dem alle. Jeg fik 16 vafler af portionen i stedet for 12, men måske er mit vaffeljern mindre end det, de har på Wulff & Konstali.

Jeg brugte almindeligt saltet smør til vaflerne i stedet for usaltet smør, hvor jeg bagefter skal tilsætte en knivspids salt til dejen. Det fungerer lige så fint, og det var det, jeg havde i køleskabet.

Mine vafler er pyntet med rød skovsyre og tørrede kornblomster, som jeg plukkede sidste sommer og tørrede i ovnen ved 60 grader, indtil de var gennemtørre. De holder fint på farven og skal blot opbevares i et tætlukket glas.

Birkesvafler med blåbærskum - Bagvrk.dk

Birkesvafler med blåbærcreme

Sprøde birkesvafler med citronskal og sødt fyld af blåbærcreme.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Ret Dessert, Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 12 vafler

Ingredienser
  

Blåbærcreme

  • 250 g frosne blåbær
  • 90 g rørsukker
  • 2 tsk kartoffelmel
  • Lidt koldt vand
  • 1/2 l piskefløde

Birkesvafler

  • 160 g smør
  • 400 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 3 spsk blå birkes
  • 2 tsk bagepulver
  • 160 g rørsukker
  • Revet skal af en usprøjtet citron
  • 2 æg, str. M/L
  • 7 1/2 dl sødmælk

Derudover

  • Smør til bagning
  • Skovsyreblade og -blomster
  • Tørrede kornblomster

Sådan gør du
 

Blåbærcreme

  • Bring blåbær og rørsukker i kog, og lad det simre ved lav varme, til sukkeret og smeltet, og bærrene er blevet bløde.
  • Rør kartoffelmelet ud i det kolde vand. Hæld det i blåbærsylten i en tynd stråle, mens du rører godt. Varm blåbærrene op til lige under kogepunktet, så det tykner. (Jævning af kartoffelmel må ikke koge.)
  • Tag gryden af varmen, og lad det afkøle helt.
  • Pisk fløden ret stiv. Rør først ca. 1/4 ud i blåbærrene, til det er blandet godt. Tilsæt derefter flødeskummet ad et par omgange, mens du forsigtigt vender det i med lange tag med en dejskraber, så du ikke presser luften ud af fløden.
  • Fyld blåbærcremen i en engangssprøjtepose klargjort med en åben stjernetyl og læg den i køleskabet, indtil alle vaflerne er klar.

Birkesvafler

  • Smelt smørret, og lad det køle af. Sigt mel og bagepulver sammen i en skål. Bland birkes, sukker og citronskal i melet og rør godt, så det er jævnt fordelt.
  • Slå æggene ud i en kande, pisk dem let sammen og bland mælken i.
  • Hæld skiftevis smør og æg/mælk i de tørre ingredienser, mens du pisker med fx en håndmixer til du har en glat dej.
  • Varm vaffeljernet op, pensl med smør (eller smørspray), og bag vaflerne én ad gangen. Varm evt. alle vaflerne op i ovnen, når du er færdig med at bage dem.
  • Klip med en saks mellem to hjerter ind til midten af vaflen, og fold de to hjerter ind over hinanden, så der dannes en skål. Læg vaffelskålen i en lille portionsskål.
  • Sprøjt en top af blåbærcreme i hver vaffelskål. Pynt med skovsyreblade og -blomster. Drys med tørrede kornblomster og servér vaflerne.

Noter

Vaffeldej kan holde sig op til 2 dage i køleskabet, hvis du ikke bruger det hele på én gang. 
Tags Birkes, Blåbær, Vafler

PS:

Alle billeder i denne boganmeldelse er mine egne. Billederne er taget i forbindelse med boganmeldelsen og afprøvningen af opskriften. De har derfor intet med billederne i bogen at gøre.

Følg mig på Instagram

Tags: Billig, Birkes, Boganmeldelse, Børnevenlig, Brunch, Buffet, Gæster, Morgenmad, Nem opskrift, Vafler

Previous Post: « Hjemmelavet pasta – basta! Find den bedste opskrift her!
Next Post: Gateau Marcel – den ultimative chokoladekage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sara Michaela Olsen

    27. december 2019 kl. 11:58

    Det vil jeg helt sikkert prøve til vores kommende brunch d. 31. december hvor min kæreste fylder 30. Jeg overvejer lidt at lave dem et par dage før og fryse dem ned eller dagen før og putte dem i køleskabet så de er lige til at varme på dagen. Tror du det kan lade sig gøre?

    M.v.h. Sara

    Svar
    • Lene Tranberg

      27. december 2019 kl. 12:08

      Hej Sara:-)
      Det er jeg sikker på, du kan. Begge fremgangsmåder duer.
      Tillykke med fødselsdagen til din kæreste:-)
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…
  • Fejlfinding – “hvorfor ser min kage…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Grundopskrift på marengs – den perfekte oversigt

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme