Denne avocadomilkshake er du simpelthen nødt til at prøve! Den er egentlig en videreudvikling af en is, jeg lavede for mange år siden, og jeg havde da næsten glemt, hvor godt det smager. Du må også kalde det en avocado smoothie, hvis du vil, men avocadomilkshake er mere dækkende.
Da jeg flyttede til Aarhus for at læse, var pengene små på SU, og jeg var ikke så erfaren i et køkken. Derfor fandt jeg på at mose avocado, røre det op med lidt sukker og stødt ingefær og blande det med en liter vanilleis, før jeg frøs det ned igen. Det er en dessert, som er supernem. Jeg husker det som om, at avocadoer var billige, og jeg ved, at vanilleisen var det.
Avocadomilkshake på en ny måde
Jeg prøver hele tiden at blive bedre til at tage billeder, og øvelse gør helt klart mester indenfor mange discipliner, også bagning og fotografering. Som du ved, finder jeg ro ved at bage, men det samme gør sig gældende, når jeg tager billeder, hvad enten det er til bloggen eller bare for sjov.
Morten og jeg gik en tur i solskinnet søndag eftermiddag med kameraet om halsen. Jeg kom hjem med våde knæ og albuer, fordi jeg måtte helt ned i skovbunden for at få de bedste billeder.
Nogle gange skal man inspireres af andre for at blive bedre. Se tingene på en ny måde. Kimberly fra The Little Plantation er en engelsk madblogger, som også tager de fineste billeder. Rigtig mange af hendes billeder er flatlays, altså billeder taget ovenfra, men de fortæller altid en historie, og jeg kan godt li’ stemningen i dem.
Når man kigger ned over Kimberleys billeder på Instagram, minder billederne meget om hinanden. Konsistent eller kedeligt? Det må være op til den enkelte at afgøre. (Nogle vil mene, at mine billeder varierer for meget, fordi der både er lyse og mørke imellem hinanden.)
Kimberley opfordrer til, at man prøver at gøre det anderledes, end man plejer, og i denne weekend var hendes udfordring en grøn drik. Billederne her er resultatet af min leg med drengenes helikopter, “dogtag” og en rest tapet fra juniors værelse. Det var på tide at støve min opskrift af og lave en avocadomilkshake.
Hvornår er en avocado moden?
Du behøver ikke ‘trykprøve’ alle avocadoerne i supermarkedet! Det giver brune pletter i de avocadoer, du lader ligge til den næste kunde. Den allernemmeste måde at finde ud af, om en avocado er moden, er ved at pille den lille stilkrest af. Er den brun inde under, er avocadoen overmoden. Er den gul, er den umoden. Men er der grønt under stilken, når du piller den af, er avocadoen helt perfekt.
Prøv at bruge avocado på en anden måde end til guacamole. Prøv fx opskriften på en sukkerfri hindbærmousse.
Avocadomilkshake
Ingredienser
- 1 moden avocado
- ½ liter vanilleis
- ¼ tsk stødt ingefær
- 2 spsk flormelis
- 2 dl mælk
Sådan gør du
- Du kan sagtens lave denne opskrift uden foodprocessor eller blender. Du kan mose avocadokødet med en gaffel og røre det hele sammen med en ske. Du får mere luft i ved at blende, men håndkraft er også en fin løsning.
- Del avocadoen, tag kødet ud med en ske og læg det i blenderskålen. Tilsæt halvdelen af isen, ingefær og flormelis og blend det, indtil det er jævnt. Blend resten af isen ind i, og tilsæt mælken ad et par omgange.
- Hæld din avocadomilkshake op i to glas og server straks.
Skriv et svar