Når man har været i skoven en råkold efterårsdag, er det skønt at komme ind i varmen med lommerne fyldt med kastanjer og få stukket et krus varm kakao med flødeskum i hånden.
Det samme gælder, når der er fødselsdag i familien. Der skal varm kakao til, uanset om fødselsdagen er i juli eller oktober. Sådan er reglen!
Familieopskriften på varm kakao
Det er mig, der ligger inde med familieopskriften med det helt rigtige blandningsforhold mellem kakao og sukker. Derfor kan der næsten ikke blive rørt kakao, før jeg er ankommet til fødselsdagen.
Det er også mig, som har de fintfølende smagsløg, der afgør, om der skal mere mælk eller vanille i…
Enkelte formaster sig dog til at servere varm Mathilde kakao-mælk til fødselsdage. Men det er ikke det rigtige… Det er så nemt selv at lave varm kakao, at der slet ikke er nogen grund til at købe den færdiglavede i karton. (Medmindre der ikke er plads til mælk i køleskabet, så den langtidsholdbare er en bedre idé.)
Vil du hellere have varm chokolade, kan jeg anbefale dig den her opskrift på varm Rudolf chokolade.
Varm kakao med flødeskum
Ingredienser
- 2 spsk mørk kakao
- 4 spsk sukker
- 1/2 dl vand
- 1 liter mælk
- Vanillesukker
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk flormelis
- Evt. revet chokolade og skumfiduser
Sådan gør du
- Kakao, sukker og vand varmes i en gryde under stadig omrøring, til det er jævnt og næsten koger. Mælken hældes i, og der røres igen, mens kakaoen varmes op.
- Lad ikke mælken koge, da der så vil dannes skind. Kakaoen smages til med vanillesukker og evt. mere mælk.
- Fløden piskes til blødt skum med flormelis og en smule vanille. Lidt mørk chokolade rives fint henover ved servering. Fløden kan erstattes af skumfiduser, som får lov at smelte.
Skriv et svar