Tranebærkage med tranebærcoulis, så fint og julerødt

Forleden lavede jeg en desserttallerken, hvor mine tranebærcookies med hvid chokolade indgik som en del af tranebærtemaet. En anden spiller på tallerkenen var denne tranebærkage med tranebærcoulis. En blød, sød kage, som får modspil af de syrlige, friske tranebær i dejen.

Tranebærkage

Kagen holder sig fint et par dage ved stuetemperatur og bliver ikke tør. De friske bær holder på fugtigheden. Smagen minder lidt om min bedstefars skæg med rabarber og har en fin balance mellem syrlighed og sødme. Du kan sagtens lave denne tranebærkage med frosne bær, hvis du ikke kan få fat i friske.

Tranebærcoulis er resten af tranebærrene, kogt til en puré sammen med sukker og citronsaft og derefter siet, så der ikke er kerner i.

Tranebærkage

En smuk, julerød kage med en blank, lækker tranebærcoulis. Måske får du gæster og mangler lidt sødt til desserten eller til kaffen? Måske er du bare lækkersulten og gemmer det hele til dig selv? Tranebærkagen er også fryseegnet, hvis du ikke kan spise det hele;-)

Der bliver 24 stykker á 5×5 cm. Min lille bradepande måler 22×32 cm.

Tranebærkage med tranebærcoulis

Kage

  • 170 g smør
  • 3 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 400 g sukker
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 300 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 300 g tranebær
  • 1 spsk. mel

Tranebærcoulis

  • 200 g tranebær
  • Saft af en citron
  • 150 g sukker
  • ½ dl. vand

Tranebærkage

Start med kagen

Varm ovnen op til 190° (alm. ovn, ikke varmluft). Beklæd en lille bradepande med bagepapir. Det gøres allernemmest, hvis du krøller bagepapiret sammen, gør det vådt under vandhanen og vrider det op som en klud. Så kan du uden problemer få bagepapiret til at blive liggende i bradepanden, helt ud til hjørnerne.

Smelt smørret i en lille gryde og lad det køle let af. Skyl de friske tranebær godt og lad dem dryppe af i et dørslag.

Pisk de tre æg med sukker og vanillesukker, til det er helt lyst og meget tykt. Det tager 7-10 minutter. Spring ikke over, hvor gærdet er lavest her. Æggesnapsen skal være meget tyk for det bedste resultat. Hæld smørret i langs kanten af skålen og bland det godt, men uden at piske for længe.

Bland mel og bagepulver godt med et piskeris i en anden skål. Sigt det sammen ned i æggemassen og vend det forsigtigt i med en dejskraber, og kun indtil der ikke er mere tørt mel. Pisk det ikke sammen, for så bliver kagen kompakt.

Tranebærkage

Sigt den sidste skefuld mel over de afdryppede tranebær. Bland det godt og vend tranebærrene sammen med dejen. Hæld dejen i bradepanden og sørg for, at dejen er godt fordelt.

Bag kagen i nederste tredjedel af ovnen i ca. 40 minutter. Mærk efter med en tandstikker, at der ikke følger dej med op, når du stikker den ned midt i kagen. Kagen er gylden, når den er færdig.

Tranebærkage

Lad din tranebærkage afkøle i bradepanden i fem minutter, før du tager den ud og lader den afkøle på en bagerist. Træk bagepapiret fra på siderne, så den kan komme af med dampen.

Tranebærcoulis

Bland tranebær, citronsaft, sukker og vand i en lille gryde og kog det op. Lad tranebærrene småkoge i 10-15 minutter, indtil skindet på bærrene springer og de safter. Rør i det engang imellem.

Blend coulis’en med en stavblender (eller i en foodprocessor). Sørg for, at det ikke kan sprøjte, for det farver en del;-) Passer tranebærpureen gennem en sigte. Fyld den i en sprøjtepose eller en lille kande og sæt den på køl, indtil den skal bruges.

Servering

Når kagen er afkølet, skæres den i 24 stykker og serveres med tranebærcoulis.

Tranebærkage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *