• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Tranebærkage med tranebærcoulis, en nem bradepandekage

Tranebærkage med tranebærcoulis, en nem bradepandekage

6. januar 2019 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Du er kagesulten? Du mangler en opskrift på en anderledes bradepandekage, som balancerer syrlighed og sødme, ikke tager for lang tid, men som er supernem at lave. Lad mig anbefale dig den her tranebærkage!

Tranebærkage med tranebærcoulis. En nem bradepandekage fra Bagvrk.dk.

Forrige år i december lavede jeg en desserttallerken, hvor mine tranebærcookies med hvid chokolade indgik som en del af tranebærtemaet. Tranebærkagen med tranebærcoulis var også at finde på tallerkenen. En blød, sød kage, som fik modspil af de syrlige, friske tranebær i dejen.

Tranebærkage

Kagen holder sig fint et par dage ved stuetemperatur og bliver ikke tør. De friske bær holder på fugtigheden. Smagen minder lidt om min bedstefars skæg med rabarber. Du kan sagtens lave tranebærkagen med frosne bær, hvis du ikke kan få fat i friske.

Kan du ikke skaffe tranebær, kan du bruge (frosne) hindbær i stedet.

Tranebærcoulis er resten af tranebærrene, kogt til en puré sammen med sukker og citronsaft og derefter siet, så der ikke er kerner i.

Tranebærkage

En smuk, julerød kage med en blank, lækker tranebærcoulis. Måske får du gæster og mangler lidt sødt til desserten eller til kaffen? Måske er du bare lækkersulten og gemmer det hele til dig selv? Tranebærkagen er også fryseegnet, hvis du ikke kan spise det hele;-)

Tranebærkage med tranebærcoulis. En nem bradepandekage fra Bagvrk.dk.

Tranebærkage med tranebærcoulis

En blød og lækker bradepandekage, som fint afbalancerer det syrlige fra tranebærrene med sødmen fra dejen. Den lille bradepande måler 22×32 cm.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 24 stykker

Ingredienser
  

Kage

  • 170 g smør
  • 3 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 400 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 300 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1 tsk bagepulver
  • 300 g tranebær
  • 1 spsk mel

Tranebærcoulis

  • 200 g tranebær
  • Saft af en citron
  • 150 g sukker
  • ½ dl vand

Sådan gør du
 

Start med kagen

  • Varm ovnen op til 190° (alm. ovn, ikke varmluft). Beklæd en lille bradepande med bagepapir.
    Det gøres allernemmest, hvis du krøller bagepapiret sammen, gør det vådt under vandhanen og vrider det op som en klud. Så kan du uden problemer få bagepapiret til at blive liggende i bradepanden, helt ud til hjørnerne.
  • Smelt smørret i en lille gryde og lad det køle let af. Skyl de friske tranebær godt og lad dem dryppe af i et dørslag.
  • Pisk de tre æg med sukker og vanillesukker, til det er helt lyst og meget tykt. Det tager 7-10 minutter. Spring ikke over, hvor gærdet er lavest her. Æggesnapsen skal være meget tyk for det bedste resultat. Hæld smørret i langs kanten af skålen og bland det godt, men uden at piske for længe.
  • Bland mel og bagepulver godt med et piskeris i en anden skål. Sigt det sammen ned i æggemassen og vend det forsigtigt i med en dejskraber, og kun indtil der ikke er mere tørt mel. Pisk det ikke sammen, for så bliver kagen kompakt.
  • Sigt den sidste skefuld mel over de afdryppede tranebær. Bland det godt og vend tranebærrene sammen med dejen. Hæld dejen i bradepanden og sørg for, at dejen er godt fordelt.
  • Bag kagen i nederste tredjedel af ovnen i ca. 40 minutter. Mærk efter med en tandstikker, at der ikke følger dej med op, når du stikker den ned midt i kagen. Kagen er gylden, når den er færdig.
  • Lad din tranebærkage afkøle i bradepanden i fem minutter, før du tager den ud og lader den afkøle på en bagerist. Træk bagepapiret fra på siderne, så den kan komme af med dampen.

Tranebærcoulis

  • Bland tranebær, citronsaft, sukker og vand i en lille gryde og kog det op. Lad tranebærrene småkoge i 10-15 minutter, indtil skindet på bærrene springer og de safter. Rør i det engang imellem.
  • Blend coulis’en med en stavblender (eller i en foodprocessor). Sørg for, at det ikke kan sprøjte, for det farver en del;-) Passér tranebærpureen gennem en sigte, så kerner og skind sigtes fra. Fyld den i en sprøjtepose eller en lille kande og sæt den på køl, indtil den skal bruges.
  • Når kagen er afkølet, skæres den i 24 stykker og serveres med tranebærcoulis.

Noter

Tranebærkage og tranebærcolis er fryseegnede i op til tre måneder.
Tags Bradepandekage, Jul, Kage, Tranebær
Tranebærkage
Tranebærkage

Tags: Bradepandekage, Familiefavorit, Jul, Julebag, Nem opskrift, Rørekage, Tranebær, Vinter

Previous Post: « Verdens bedste kanelsnegle – hvor alt fyldet bliver indeni!
Next Post: Fotokonkurrence som en lille familieleg – ferietips for alle »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog den Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog denne sommer, så lad det være Opskrifter fra @salatboden 🥬🥗[Reklame/gave]

Bogen er fyldt med skønne salater, som alle er overskuelige og lige til at gå til👌🏻

De smukke billeder er taget af @susannegeert og ligefrem driver mundvandet ned af hagen. 

Jeg har allerede prøvet fire opskrifter,og resultatet ligner det i bogen på en prik👌🏻 Ingen snyd eller magi. Bare masser af smag😋

Bogen får min varmeste anbefaling med på vejen♥️♥️♥️♥️♥️

#salatboden #kogebog #nemmeopskrifter #lindhardtogringhof #lækresalater #bagvrkanbefaler
🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Napolitansk pizza – den bedste pizzadej til…
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme