• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Frokost & madpakker / Mors rullepølse med persillefyld – pålæg for kendere

Mors rullepølse med persillefyld – pålæg for kendere

27. november 2019 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Ved du, hvad jeg holder allermest af til julefrokosten med min familie? Altså udover at se min familie? Min mors hjemmelavede rullepølse! Rullepølsen er ikke lyserød som en købe-rullepølse, der er fyldt med nitrit, fosfater og andre tilsætningsstoffer. Til gengæld ved jeg præcis, hvad der er i! Min (mors) rullepølse er fyldt med persille, og den er ikke svær at lave selv.

Den færdige hjemmelavet rullepølse Bagvrk.dk

Da jeg flyttede hjemmefra gik der et par år, før jeg bad om opskriften på rullepølse. Jeg havde ikke nogen rullepølsepresse til at starte med, så jeg klarede mig med en franskbrødsform, et stykke træ-skærebræt og to skruetvinger.

Mit alternative system til presning af rullepølse med en brødform i metal, et stykke træskærebræt og to skruetvinger.

Et år fik jeg en rullepølsepresse af min mor og far. Jeg gemte dog de to træstykker, hvis nu… Pressen holdt måske i ti år, før den gik fra hinanden. Så nu bruger jeg franskbrødsform, træ-skærebræt og skruetvinger igen. Det fungerer helt fint.

Min rullepølsepresse i træ kunne ikke rumme sidste års store rullepølse.

Hjemmelavet rullepølse

Det tager tre dage at lave rullepølse, fordi den skal saltes, før den skal koges og presses. Det kan også være en opgave at finde et rullepølse-slag, som kødstykket hedder. Du kan helt sikkert bestille det hos din slagter eller dit lokale supermarked med slagterafdeling.

Et rullepølseslag kan nemt bestilles hos slagteren eller i supermarkeder med egen slagter.

I princippet kommer et rullepølseslag fra brystet på grisen, som bliver skåret ud til et fladt og firkantet stykke kød, så har du mod på det, går du bare i gang med selv at snitte det. Jeg har tidligere fået et slag hos slagteren, som var skåret af en nakkesteg, så det er måske nærmere deres præferencer, der afgør, om det er bryst eller nakke, kødet kommer fra.

Når der står rigeligt med persille, så mener jeg det;-)

Man kan tydeligt se, at opskriften er min mors, for der er ikke rigtig andre mængdeangivelser på end “passende”. Det var altid min mors standardreplik, når jeg spurgte, hvor meget der skulle i en opskrift af dette eller hint: “Årh, sådan passende…”

Jeg er da lykkedes med det endnu, selvom jeg kun laver rullepølsen en gang om året. Det er åbenbart også ‘passende’, for 30 cm rullepølse er for meget til 2. juledag. Derfor deler jeg den i flere og fryser den ned.

Savner du nye retter til et frokostbord, vil jeg anbefale dig også at lave små rugbrødstærter med roser af tunmousse.

Den færdige hjemmelavet rullepølse Bagvrk.dk

Rullepølse med persille

Hjemmelavet rullepølse fyldt med persille.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 2 days d
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Pressetid 12 timer t
Samlet tid 2 days d 13 timer t 30 minutter min
Ret Frokost
Køkken Dansk, Jul

Ingredienser
  

Mild saltlage

  • 5 liter vand
  • 750 g salt
  • 75 g sukker

Rullepølse

  • 1 slag til rullepølse, ca. 2-2½ kg
  • 2 store bundter persille
  • Salt og peber
  • Bomuldssnor
  • Derudover skal du bruge en rullepølsepresse eller mit system som beskrevet ovenfor.

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Kog vandet op, opløs salt og sukker under omrøring og køl lagen helt af.
  • Skyl persillen godt, lad den dryppe godt af og tørre på et rent viskestykke i en halv time.
  • Læg rullepølseslaget med den blanke side ned mod bordet. Krydr godt med salt og peber. Fordel persillen over hele slaget.
  • Nu skal din rullepølse rulles sammen. (Her står der i min opskriftsbog: “Prøv lige et par gange, før den krydres for at se, hvordan den bliver.”) Rul fra en af de korte ender. Snør rullepølsen stramt på begge leder, så den holdes godt sammen.
  • Læg rullepølsen i saltlagen og sæt den i køleskabet i to døgn.

Dag 3

  • Tag rullepølsen op af saltlagen og læg den i en gryde med rent vand. Bring det i kog og lad rullepølsen simre ved svag varme i 1-1½ time. (Kernetemperaturen skal være 70°, hvis du vil have noget håndgribeligt at gå ud fra, før du slukker under gryden.)
  • Afkøl din rullepølse i kogevandet, til den er lunken. Den skal stadig være blød. Sæt nu rullepølsen i pres, pak den godt ind og sæt den i køleskabet til dagen efter. Undlad at presse rullepølsen for stramt.
  • Rullepølsen er nu klar til brug. Del den, og frys det ned, som du ikke spiser indenfor få dage.

Noter

En frossen rullepølse kan holde sig op til 3 måneder i fryseren.
Tags Julefrokost, Madpakker, Pålæg

Tags: Dansk klassiker, Familiefavorit, Frokost, Jul, Julefrokost, Madpakker, Pålæg, Påskefrokost, Svinekød

Previous Post: « Rosastegt andebryst med jordskokkechips og rodfrugter
Next Post: Kig op i Berlin – og ned! Værd at holde øje med… »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…
  • Fejlfinding – “hvorfor ser min kage…
  • Energibar eller müslibar – mellemmåltid med…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme