Påsken er ovre, men der er stadig små dragéeæg i slikskuffen. Hvad gør du? Kaster du dig over dem, eller bager du en lækker påskebrownie med tynd, sprød top og et let snasket indre?
Du skal ikke lade dig begrænse til at bage denne brownie, til når du har påskeæg i overskud. Brug fyldte chokolader, Smarties, M&Ms, skumfiduser eller de Merci-chokolader, som ingen kan li’. Har du ingen af delene, kan du bruge grofthakket chokolade og/eller nødder.
Når du bager brownie, er det vigtigt, at chokoladen er mørk, for at kagen får den dybe chokoladesmag. Den chokolade, jeg brugte i opskriften, var en 70% chokolade fra Nestlé.
Smag på din chokolade, før du bruger den. Hvis du ikke kan li’ chokoladen, kan du sikkert heller ikke li’ kagen, som er bagt med den og som smager rigtig meget af chokolade;-)
Farin kombineret med almindeligt sukker giver en dyb, karamelliseret smag, mens et lille nip flagesalt giver kontrast og fremhæver chokoladesmagen.
En påskebrownie i mange størrelser
Formen her i opskriften måler 21×21 cm. Det passer med 16 små firkanter kage.
Men hvad nu, hvis din form ikke har samme mål? Du kan finde formlerne for udregning i indlægget om størrelsesforhold. Du kan også gå ud fra de lynomregninger, jeg giver dig her:
Måler din lille bradepande ca. 20×30 cm, skal du gange opskriften med 1,5.
Er din form rund med en diameter på 24 cm, er det samme mængde dej som i opskriften.
Hold øje med bagetiden. I bradepanden skal kagen bage lidt længere, måske 7-8 minutter. Mærk altid efter med fx en tandstikker, når du tror, kagen er færdig. Ved en brownie skal tandstikkeren stadig være fugtig og med dej på. Gennembager du din påskebrownie, til tandstikkeren kommer ren op, er din brownie blevet for tør.
Måske vil du bage en almindelig brownie i stedet for? Så finder du en lækker opskrift her.
Påskebrownie – en brownie med påskeæg
Ingredienser
- 75 g smør
- 170 g mørk chokolade, grofthakket
- 3 æg, str. M/L, stuetemperatur
- 50 g brun farin
- 150 g sukker
- 50 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
- 1 tsk vanillesukker
- 1½ spsk mørk kakao
- 125 g grofthakkede påskeæg (eller M&Ms/skumfiduser/chokolade)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175° (alm. ovn, ikke varmluft). Beklæd en firkantet form med målene 21×21 cm med bagepapir. Det gøres nemmest ved at gøre bagepapiret vådt, vride det op som en klud og brede det ud i formen. På den måde kan du få bagepapiret helt ud i hjørnerne.
- Smelt smørret, tag gryden af varmen og tilsæt den hakkede mørke chokolade. Lad det stå et øjeblik, før du rører i det, indtil al chokoladen er smeltet.
- Imens piskes æggene med farin, sukker og vanillesukker, til det bliver tykt og luftigt.
- Sigt mel og kakao ned i æggemassen, hæld den smeltede chokolade derned og vend dejen rundt med lange tag med en dejskraber, indtil dejen er jævn.
- Hæld dejen i formen og drys med de grofthakkede påskeæg. Bag din påskebrownie i nederste tredjedel af ovnen i ca. 23 minutter.
- Hvis du stikker en trætandstikker ned i kagen og trækker den op igen, skal der stadig hænge dej ved. Kagen må ikke gennembages helt, for så blive den tør.
- Lad kagen afkøle helt, før den skæres ud i 16 pæne firkanter. Det gøres nemmest ved at tage en skarp kniv med et tyndt blad (fx. en forskærerkniv), dyppe den i varmt vand, før du tørrer vandet af og lægger ét snit i kagen. Vask kniven af for kage, dyp den i varmt vand igen og skær i kagen…
Skriv et svar