Ti ting – måske ved du det allerede…

Godt nytår, kære læser. Det er et nyt år. Vi skriver 2018. Nogle tager det gamle år op til revision, og ønsker sig ting for det nye år. Jeg har også håb og ønsker for 2018, men allerførst vil jeg dele ti ting, du måske allerede ved om mig.

Det er ikke tit, jeg skriver personlige indlæg om mig. For mig handler bloggen først og fremmest om at dele glæden ved bagværk og at inspirere andre, men lige så vigtigt er det, at jeg genoptræner evnen til at formulere mig, så derfor et anderledes indlæg i dag:-)

Ti ting

1. Jeg er datter nummer fire ud af fem. Altså, fem piger! Mine søstre hedder alle noget, der begynder med L.

Ti ting

2. Jeg har løbet tre marathons: Hamburg, Berlin og Paris. Jeg startede med at løbe, fordi jeg havde købt et sæt løbetøj og ville træne op til Eventyrløbets 5 km. I mit 5 km træningsprogram var en 8 km tur, og så var der ikke så langt til 10 km. I 10 km programmet var en 15 km tur, og så var der ikke så langt til en halvmarathon. Men fra halv til hel, der drejer det sig om mange træningstimer og en god portion viljestyrke. Men jeg skulle bare se, om jeg kunne. Det tog et år fra 0 til 42,195 km. Nu løber jeg sjældent og aldrig længere end 5-6 km.

Ti ting

3. Min yndlingsfarve er blå. Hvis jeg skal spille spil som Matador eller Ludo, kan jeg kun spille med den blå brik (eller til nøds den gule), for det er den blå brik, som er vinderbrikken.

4. Jeg er sygemeldt med svær stress på 18. måned. Det er en evighed at have været syg, tro mig, men jeg er stadig ikke rask. Bloggen startede som genoptræning af mit sprog, som jeg mistede en stor del af, da jeg blev syg. – Og et sted at gemme mine opskrifter, så jeg var sikker på at kunne finde dem igen. Jeg skriver kun meget sjældent om stress. Det er ikke det, bloggen handler om, og jeg behøver ikke at blive mindet om det, hver gang jeg skal bruge en opskrift.

5. Jeg er en samler. Lige nu samler jeg på succesoplevelser, så jeg kan se, at der faktisk er noget, jeg er god til. Derfor betyder alle jeres søde kommentarer og beskeder rigtig meget for mig. Tak<3

6. Jeg bager sjældent den samme kage eller det samme brød igen, når det først er lykkedes. Jeg vil hellere prøve kræfter med noget andet og se det lykkes end at gentage det samme igen og igen. Jeg drives af sætningen “Hvad nu, hvis man…”

Ti ting

7. Jeg er farvenørd. Som tidligere indretningsarkitekt går jeg lidt op i farver. Vores bogreol er sorteret efter farve (og derefter bogens højde). Rigtig pænt, men det tager lang tid at finde en bestemt bog, hvis man ikke kan huske, hvilken farve den har;-)

8. Jeg er kræsen, når det gælder slik. Der er ikke ret meget slik, jeg bryder mig om, så du vil aldrig se mig køre en hel pose Matador-mix ind. Jeg har altid elsket almindelige, salte chips, men efter at alle producenter skiftede til sundere olier, er chipsene ikke så sprøde mere. Og så bliver jeg ærligt talt altid skuffet, når jeg spiser chips. Mine slikfavoritter er Ritter Sport med kokos, lakridspinde og de gule lakridsæg.

Ti ting

9. Min yndlingsby er Berlin. Det er vores fristed, hvor man ikke behøver lave noget, men bare kan trisse rundt og slappe af. Man bliver aldrig færdig med Berlin. Der er altid noget nyt at se og opleve.

10. Jeg er stadig forelsket i min mand. Selv efter 17 år er han det dejligste, jeg ved.

Well, det var ti ting om mig. Tak, fordi du læste med. Har du lyst til at dele lidt om dig selv, er du velkommen til at skrive det i kommentarfelterne herunder. Jeg vil gerne høre mere om, hvem der sidder på den anden side af skærmen.

Ha’ en dejlig dag og et fantastisk nytår!

13 Replies to “Ti ting – måske ved du det allerede…”

 1. Elsker din blog, og bruger ofte dine opskrifter 🙂
  Er selv sygemeldt med stress på 4. Mdr. Ting tager tid, og det skal man vænne sig til.
  P.s. må jeg anbefale Lidls salte chips. Dem i den røde pose. De er sprøde og salte! Mums 😉

  1. Hej Tenna:-)
   Tak for din søde besked. Jeg har ikke prøvet Lidls chips, måske skulle jeg have fat i en pose af dem. Tak for tippet:-)
   Jeg krydser fingre for at vi begge kommer ovenpå i 2018.
   Kh Lene

 2. Kære Lene.
  Rigtigt flot af dig at åbne op.
  Jeg er selv en af de stressramte. Det er i år 11 år siden jeg blev sygemeldt. Men er i dag i fleksjob. Jeg kunne desværre ikke vende tilbage til mit fag. Så i dag arbejder jeg med det næstbedste – min hobby – mad/kager Jeg fik (og får stadig) afvide af min læge, at jeg skal bage! Det er min terapi – jeg havner i en bobbel, hvor alt er lykkeligt og jeg kun skal koncentrer mig om bagningen! – det er fantastisk.
  Rigtig godt nytår og alt det bedste til dig og din familie i 2018.

  1. Kære Lise:-)
   Tusind tak for din søde kommentar:-) Jeg har også måttet erkende, at jeg nok ikke kommer tilbage til mit gamle fag.
   11 år er godt nok længe:-( Jeg havde forestillet mig, at det bare tog tre måneder, så var jeg ovenpå igen. Sådan gik det som bekendt ikke.
   Rigtig godt nytår til dig og familien!
   Kh Lene

 3. Hej Lene
  Flot skriv med dine 10 ting om dig selv.
  Nyder at følge dit univers og tænker tit på, at jeg håber du også når at passe på Lene – kender selv alt til at være ramt af overbelastning og de konsekvenser det har.
  Min terapi hedder også at være i mit køkkenunivers og bag min kamera mobil. Derfor er dine opslag inspiration ned i min tirban. Gad godt jeg havde mere træning i benene til løb – men en god power walk i naturen er top Nice. Måske en af de hverdag s oplevelser jeg godt gad dyrke noget mere i 2018. En blog har jeg endnu ikke haft pc-hjerne til at oprette endnu – synes dog det er en fantastisk platform til at få systematiseret sine opskrifter og bage erfaringer på….

  1. Kære Conny:-)
   Jeg er blevet meget bedre til at sige nej tak til ting, som jeg ved er dårlige for mig – og jeg er god til at lade uvigtige ting ligge, som sammenlægning af vasketøj fx:-)
   Jeg er dårlig til at være blandt mange mennesker, så jeg prioriterer at være hjemme i mit køkken, hvor jeg prøver at være nærværende, mens jeg bager:-)
   Det er meget sjældent, jeg løber nu. Det er kun, når jeg ikke kan finde på flere undskyldninger om vejret eller udmattelse, jeg kommer med i løbeklubben:-D
   Når du skal i gang med din blog, kan du finde god hjælp på siden http://www.lavenblog.dk
   Kh Lene

 4. Kære Lene.
  Jeg følger mest med på Instagram, er vanvittig glad for dine fotos af dine mange flotte kager og er virkelig imponeret af din kreativitet.
  Stress er en skodsygdom, håber du kommer igennem på en eller anden måde.
  Måske skulle vi tage en løbetur en dag?
  Kh Jette/kirkesanger

  1. Kære Jette:-)
   Tusind tak:-) Jeg nyder også dine mange billeder af det træ på stien, jeg kender så godt;-)
   Jeg er bange for, at du er langt foran mig i løbeevne og udholdenhed, men lad os tale om det, når det bliver lidt varmere i vejret;-)
   Ha’ en dejlig dag!
   Kh Lene

 5. Hej Lene
  En ting du ikke vidste og kunne vide om dig selv så tidligt på året er, at vi to inden året er omme har løbet et 1/2 marathon sammen. Hvis du vil vide noget om mig, er det oplysninger jeg kun deler i løbetøj, i den friske luft, med en smuk himmel ovenover 🙂 … Rigtig godt nytår.
  Kh
  Ella

  1. Åh, Ella, det ville være dejligt<3 Jeg ved faktisk allerede (lidt) om dig fra det halvmarathon, vi løb ved Alex’ nr 500:-)
   Også godt nytår til dig:-)
   Kh Lene

 6. Hei Lene, ønsker deg et godt nytt år. Jeg tror at du gjennom bloggen din allerede har funnet din nye jobb. Dette er du god til – både baking og blogging! Det er fint og modig av deg å dele om deg selv på din blogg.

  1. Hej Hanne:-)
   Tusind tak for dine søde ord. Jeg ved i hvert fald, at bagning og blogging gør mig godt, så det fortsætter jeg med:-)
   Ha’ en dejlig dag:-)
   Kærlige hilsner Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *