• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Personligt / Ti ting – måske ved du det allerede…

Ti ting – måske ved du det allerede…

1. januar 2018 af Lene Tranberg

Godt nytår, kære læser. Det er et nyt år. Vi skriver 2018. Nogle tager det gamle år op til revision, og ønsker sig ting for det nye år. Jeg har også håb og ønsker for 2018, men allerførst vil jeg dele ti ting, du måske allerede ved om mig.

Det er ikke tit, jeg skriver personlige indlæg om mig. For mig handler bloggen først og fremmest om at dele glæden ved bagværk og at inspirere andre, men lige så vigtigt er det, at jeg genoptræner evnen til at formulere mig, så derfor et anderledes indlæg i dag:-)

Ti ting

1. Jeg er datter nummer fire ud af fem. Altså, fem piger! Mine søstre hedder alle noget, der begynder med L.

Ti ting

2. Jeg har løbet tre marathons: Hamburg, Berlin og Paris. Jeg startede med at løbe, fordi jeg havde købt et sæt løbetøj og ville træne op til Eventyrløbets 5 km. I mit 5 km træningsprogram var en 8 km tur, og så var der ikke så langt til 10 km. I 10 km programmet var en 15 km tur, og så var der ikke så langt til en halvmarathon. Men fra halv til hel, der drejer det sig om mange træningstimer og en god portion viljestyrke. Men jeg skulle bare se, om jeg kunne. Det tog et år fra 0 til 42,195 km. Nu løber jeg sjældent og aldrig længere end 5-6 km.

Ti ting

3. Min yndlingsfarve er blå. Hvis jeg skal spille spil som Matador eller Ludo, kan jeg kun spille med den blå brik (eller til nøds den gule), for det er den blå brik, som er vinderbrikken.

4. Jeg er sygemeldt med svær stress på 18. måned. Det er en evighed at have været syg, tro mig, men jeg er stadig ikke rask. Bloggen startede som genoptræning af mit sprog, som jeg mistede en stor del af, da jeg blev syg. – Og et sted at gemme mine opskrifter, så jeg var sikker på at kunne finde dem igen. Jeg skriver kun meget sjældent om stress. Det er ikke det, bloggen handler om, og jeg behøver ikke at blive mindet om det, hver gang jeg skal bruge en opskrift.

5. Jeg er en samler. Lige nu samler jeg på succesoplevelser, så jeg kan se, at der faktisk er noget, jeg er god til. Derfor betyder alle jeres søde kommentarer og beskeder rigtig meget for mig. Tak<3

6. Jeg bager sjældent den samme kage eller det samme brød igen, når det først er lykkedes. Jeg vil hellere prøve kræfter med noget andet og se det lykkes end at gentage det samme igen og igen. Jeg drives af sætningen “Hvad nu, hvis man…”

Ti ting

7. Jeg er farvenørd. Som tidligere indretningsarkitekt går jeg lidt op i farver. Vores bogreol er sorteret efter farve (og derefter bogens højde). Rigtig pænt, men det tager lang tid at finde en bestemt bog, hvis man ikke kan huske, hvilken farve den har;-)

8. Jeg er kræsen, når det gælder slik. Der er ikke ret meget slik, jeg bryder mig om, så du vil aldrig se mig køre en hel pose Matador-mix ind. Jeg har altid elsket almindelige, salte chips, men efter at alle producenter skiftede til sundere olier, er chipsene ikke så sprøde mere. Og så bliver jeg ærligt talt altid skuffet, når jeg spiser chips. Mine slikfavoritter er Ritter Sport med kokos, lakridspinde og de gule lakridsæg.

Ti ting

9. Min yndlingsby er Berlin. Det er vores fristed, hvor man ikke behøver lave noget, men bare kan trisse rundt og slappe af. Man bliver aldrig færdig med Berlin. Der er altid noget nyt at se og opleve.

10. Jeg er stadig forelsket i min mand. Selv efter 17 år er han det dejligste, jeg ved.

Well, det var ti ting om mig. Tak, fordi du læste med. Har du lyst til at dele lidt om dig selv, er du velkommen til at skrive det i kommentarfelterne herunder. Jeg vil gerne høre mere om, hvem der sidder på den anden side af skærmen.

Ha’ en dejlig dag og et fantastisk nytår!

PS: Vil du læse andre nytårsindlæg, kunne det være det her.

Tags: Personligt, Stress

Previous Post: « To slags brændte mandler – den klassiske og den nemme
Next Post: Mercimuffins – god karma og chokoladerester efter jul »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Morten

    1. januar 2018 kl. 12:31

    ❤️

    Svar
  2. Tenna

    1. januar 2018 kl. 13:14

    Elsker din blog, og bruger ofte dine opskrifter 🙂
    Er selv sygemeldt med stress på 4. Mdr. Ting tager tid, og det skal man vænne sig til.
    P.s. må jeg anbefale Lidls salte chips. Dem i den røde pose. De er sprøde og salte! Mums 😉

    Svar
    • LT

      1. januar 2018 kl. 13:33

      Hej Tenna:-)
      Tak for din søde besked. Jeg har ikke prøvet Lidls chips, måske skulle jeg have fat i en pose af dem. Tak for tippet:-)
      Jeg krydser fingre for at vi begge kommer ovenpå i 2018.
      Kh Lene

      Svar
  3. Lise

    1. januar 2018 kl. 13:20

    Kære Lene.
    Rigtigt flot af dig at åbne op.
    Jeg er selv en af de stressramte. Det er i år 11 år siden jeg blev sygemeldt. Men er i dag i fleksjob. Jeg kunne desværre ikke vende tilbage til mit fag. Så i dag arbejder jeg med det næstbedste – min hobby – mad/kager Jeg fik (og får stadig) afvide af min læge, at jeg skal bage! Det er min terapi – jeg havner i en bobbel, hvor alt er lykkeligt og jeg kun skal koncentrer mig om bagningen! – det er fantastisk.
    Rigtig godt nytår og alt det bedste til dig og din familie i 2018.

    Svar
    • LT

      1. januar 2018 kl. 13:31

      Kære Lise:-)
      Tusind tak for din søde kommentar:-) Jeg har også måttet erkende, at jeg nok ikke kommer tilbage til mit gamle fag.
      11 år er godt nok længe:-( Jeg havde forestillet mig, at det bare tog tre måneder, så var jeg ovenpå igen. Sådan gik det som bekendt ikke.
      Rigtig godt nytår til dig og familien!
      Kh Lene

      Svar
  4. Conny Overgaard Jørgensen

    1. januar 2018 kl. 13:39

    Hej Lene
    Flot skriv med dine 10 ting om dig selv.
    Nyder at følge dit univers og tænker tit på, at jeg håber du også når at passe på Lene – kender selv alt til at være ramt af overbelastning og de konsekvenser det har.
    Min terapi hedder også at være i mit køkkenunivers og bag min kamera mobil. Derfor er dine opslag inspiration ned i min tirban. Gad godt jeg havde mere træning i benene til løb – men en god power walk i naturen er top Nice. Måske en af de hverdag s oplevelser jeg godt gad dyrke noget mere i 2018. En blog har jeg endnu ikke haft pc-hjerne til at oprette endnu – synes dog det er en fantastisk platform til at få systematiseret sine opskrifter og bage erfaringer på….

    Svar
    • LT

      1. januar 2018 kl. 14:00

      Kære Conny:-)
      Jeg er blevet meget bedre til at sige nej tak til ting, som jeg ved er dårlige for mig – og jeg er god til at lade uvigtige ting ligge, som sammenlægning af vasketøj fx:-)
      Jeg er dårlig til at være blandt mange mennesker, så jeg prioriterer at være hjemme i mit køkken, hvor jeg prøver at være nærværende, mens jeg bager:-)
      Det er meget sjældent, jeg løber nu. Det er kun, når jeg ikke kan finde på flere undskyldninger om vejret eller udmattelse, jeg kommer med i løbeklubben:-D
      Når du skal i gang med din blog, kan du finde god hjælp på siden http://www.lavenblog.dk
      Kh Lene

      Svar
  5. Jette

    1. januar 2018 kl. 22:04

    Kære Lene.
    Jeg følger mest med på Instagram, er vanvittig glad for dine fotos af dine mange flotte kager og er virkelig imponeret af din kreativitet.
    Stress er en skodsygdom, håber du kommer igennem på en eller anden måde.
    Måske skulle vi tage en løbetur en dag?
    Kh Jette/kirkesanger

    Svar
    • LT

      2. januar 2018 kl. 2:22

      Kære Jette:-)
      Tusind tak:-) Jeg nyder også dine mange billeder af det træ på stien, jeg kender så godt;-)
      Jeg er bange for, at du er langt foran mig i løbeevne og udholdenhed, men lad os tale om det, når det bliver lidt varmere i vejret;-)
      Ha’ en dejlig dag!
      Kh Lene

      Svar
  6. Ella Lissner

    2. januar 2018 kl. 8:34

    Hej Lene
    En ting du ikke vidste og kunne vide om dig selv så tidligt på året er, at vi to inden året er omme har løbet et 1/2 marathon sammen. Hvis du vil vide noget om mig, er det oplysninger jeg kun deler i løbetøj, i den friske luft, med en smuk himmel ovenover 🙂 … Rigtig godt nytår.
    Kh
    Ella

    Svar
    • LT

      2. januar 2018 kl. 8:45

      Åh, Ella, det ville være dejligt<3 Jeg ved faktisk allerede (lidt) om dig fra det halvmarathon, vi løb ved Alex’ nr 500:-)
      Også godt nytår til dig:-)
      Kh Lene

      Svar
  7. Hanne Camilla Dyrnes

    2. januar 2018 kl. 10:11

    Hei Lene, ønsker deg et godt nytt år. Jeg tror at du gjennom bloggen din allerede har funnet din nye jobb. Dette er du god til – både baking og blogging! Det er fint og modig av deg å dele om deg selv på din blogg.

    Svar
    • LT

      2. januar 2018 kl. 11:00

      Hej Hanne:-)
      Tusind tak for dine søde ord. Jeg ved i hvert fald, at bagning og blogging gør mig godt, så det fortsætter jeg med:-)
      Ha’ en dejlig dag:-)
      Kærlige hilsner Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Vandbakkelseskagemand til fødselsdag – sådan gør du!

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme