Du ved, at din mand har set for mange oprydningsprogrammer sammen med dig, når han mener, at marcipansnegle er i transit og derfor hurtigst muligt må videre ned i maven i stedet for at fylde op på køkkenbordet…
Årh mor, kan du ikke godt snart bage en kage igen?
Junior og min mand har beklaget sig lidt hen over sommeren. Sidst jeg lavede en kage, var til Nikolais fødselsdag midt i juli, og det var endda en jordbærlagkage med købte bunde. Deres kagebarometer var i minus.
Jeg var i IKEA i går for at hente det nye katalog og spiste naturligvis en lun kanelsnegl på vej ud af butikken. (Det bør man gøre, når man har været i IKEA;-)) Mit kagebehov var derfor opfyldt.
Alligevel forbarmede jeg mig over de to stakler. Vi havde en del marcipan liggende, så det var ikke svært at komme på en idé.
Marcipansnegle
Marcipansnegle er en sød bløddejskage, ligesom kanelsnegle. Fyldet er en blød sukkerremonce med masser af marcipan og et drys grofthakkede mandler.
Hvis du bager sneglene i en lille bradepande, som jeg gjorde, kan de støtte hinanden i ovnen, så intet fyld render ud på bagepladen, men i stedet bliver de lækre og snaskede.
De første snegle spiste vi lige efter, jeg havde taget billeder af dem. Mens de stadig var lune. Ubeskriveligt lækkert! 😀
I dag er sneglene stadig bløde og helt vidunderlige.
Vil du have mere smag af marcipan, kan du putte en skefuld Amarettolikør eller -sirup, eller et par dråber mandelessens i glasuren, før du begynder at blande vand i.
Haglsukkeret kaldes også svensk perlesukker og produceres i Danmark af Dansukker. Jeg har set det i Føtex og Bilka.
Vil du bage andre snegle?
Har du lyst til også at prøve mine andre opskrifter på snegle, skal du i hvert fald overveje Kæmpekanelsneglen, som er en snegl, bagt i springform, så den bliver høj og lækkert snasket.
De bløde kanelsnegle bagt med surdej hører også til mine favoritter. Hvis du ikke allerede har en surdej, linker jeg til en guide i opskriften, så du og din surdej får den bedste start på jeres forhold.
Endelig er der kanelsneglene bagt efter tangzhong metoden, så du får de lækreste, saftigste, blødeste kanelsnegle, du kan drømme om.
Har du lyst til kanelsnegle, men har ingen kagerulle? Så bag de nemme kanelsneglemuffins, som forener den bløde muffin med kanelsnegle. (Selv tak;-))
Marcipansnegle
Ingredienser
Bløddej
- 2½ dl lunken mælk, max 37°
- 25 g gær
- 1 æg, str. M/L
- ½ tsk groft salt
- ½ tsk kardemomme
- 2 spsk sukker
- 100 g blødt smør, stuetemperatur
- 500 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%
Remonce
- 150 g blødt smør, stuetemperatur
- 150 g sukker
- 1 spsk Maizena majsstivelse
- 200 g groftrevet marcipan
- 30 g hakkede mandler
Pensling og pynt
- 1 sammenpisket æg, str. M/L
- Haglsukker eller perlesukker
- Glasur af flormelis og kogende vand
- Evt. lidt Amarettolikør eller mandelessens
Sådan gør du
- Smuldr gæren ud i den lune mælk og opløs den. Bland æg, salt, kardemomme og sukker i, og tilsæt halvdelen af melet.
- Bland det godt, før du ælter smørret i. Ælt resten af melet i dejen og ælt den godt igennem i 8-10 minutter, til den er blank og smidig, men stadig blød og lidt klistret.
- Dæk skålen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik, og stil dejen til hævning i 30 minutter et lunt sted.
- Bland smør, sukker, Maizena og groftrevet marcipan til en homogen masse. Stil den til side sammen med de hakkede mandler.
- Ælt dejen kort igennem på et let meldrysset bord. Brug så lidt mel som overhovedet muligt, så dine snegle ikke bliver tørre.
- Rul dejen ud til en rektangel på 36×50 cm. Fordel remoncen på dejen, helt ud til kanterne. Fordel de hakkede mandler henover remoncen.
- Rul dejen sammen til en roulade, som er 36 cm lang. Skær dejen i 12 skiver á 3 cm med en savtakket kniv. Så får du de pæneste skiver uden at trykke dejen sammen.
- Læg skiverne med lidt afstand i en lille bradepande på ca. 22×32 cm, beklædt med bagepapir. Pensl sneglene med sammenpisket æg og drys med haglsukker.
- Dæk bradepanden til. (Jeg sætter det plasticlåg på, som fulgte med bradepanden, men ellers kan du lægge den opklippede frysepose henover. Det er vigtigt, at det ikke hænger fast, når du tager det af igen.)
- Lad marcipansneglene efterhæve i 45 minutter.
- Det sidste kvarter af hævetiden varmer du ovnen op til 180°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)
- Bag sneglene i nederste tredjedel af ovnen i ca. 23 minutter. Løft bagepapiret med sneglene ud af bradepanden, og lad dem afkøle på en rist.
- Rør en tyk glasur af flormelis, evt. Amaretto og vand. Fyld glasuren i en frysepose og klip et lille hjørne af.
- Pynt dine marcipansnegle med skrå striber af glasur.
Michala
Nøj, hvor ser de gode ud. Den skal helt sikkert prøves. Har næsten lyst til at gå ud og bage dem med det samme…
Lene Tranberg
Hej Michala:-)
Ja, det bør du gøre. Og tak;-)
Kh Lene
Jette
Kan man lave dem semi grove?
Lene Tranberg
Hej Jette:-)
Ja, du kan fx udskifte op til halvdelen af hvedemelet med fx hvid hvede fuldkornshvedemel fra Valsemøllen.
God bagelyst!
Kh Lene
Bettina
De skal bages i morgen, til tredje Søndag i advendt. Glæder mig allerede. Og glædelig jul
Lene Tranberg
Hej Bettina:-)
Tusind tak og i lige måde!
Kh Lene
Gitte
Kan jeg lave dejen aftenen inden ?
Lene Tranberg
Hej Gitte:-)
Det har jeg ikke prøvet endnu, men i så fald skal du kun bruge 5-10 g gær og kold mælk.
Kh Lene
Lene Bergløv
Hej Lene
Vil bare rose dig.
Det er de bedste snegle jeg og min familie og venner har smagt. De er meget efterspurgt. Vi har veganer i familie, så jeg har også bagt dem med haverdrik og vegansk “smør” dog uden æg. De er også gode. Men intet slår dem med rigtig smør.
Mvh Lene Bergløv
Lene Tranberg
Hej Lene:-)
Tusind tak for rosen og din søde kommentar:-)
Det eneste, som er bedre end en marcipansnegl, er to marcipansnegle;-)
Ha’ en dejlig weekend!
Kh Lene
Christina Klingberg
Hej Lene
Jeg kan se at der skal maizena i fyldet. Hvorfor det?
Jeg er nysgerrig
Venlig hilsen Christina
Lene Tranberg
Hej Christina:-)
Jeg bruger gerne lidt Maizena i remoncen, fordi det binder den sammen, og forhindrer at smørret smelter og samler sig i bunden af kagen:-)
Kh Lene
Mariann
Tak for denne opskrift på de lækre marcipansnegle ! Jeg bagte dem for en uges tid siden, og det var et stort hit, så i hvert fald ikke sidste gang jeg har bagt dem. Jeg havde en rest små chokoladeknapper så dem dryssede jeg på remoncen inden dejen rulles sammen, og det blev de bestemt ikke dårligere af…
Lene Tranberg
Hej Mariann:-)
Tak for din søde besked:-)
Uh, jeg kunne godt forestille mig, at det ville være vildt lækkert med chokolade i:-D
Ha’ en dejlig dag!
Kh Lene
Emina
Hej…du skriver de er fryseegnede…Hvornår ville du fryse dem?
Mvh
Emina
Lene Tranberg
Hej Emina:-)
Jeg ville fryse dem efter bagning, når de er kølet næsten af.
Så får du det bedste resultat og kan tø dem op efterhånden, som du skal bruge dem.
God bagelyst!
Kh Lene
Christina
Hej.
Lavede marcipansneglene igår og de var super gode.
Kan man bruge samme opskrift men istedet lave kanelsnegl remons. Hvad vil du forslå.
På forhånd mange tak.
Bh christina.
Lene Tranberg
Hej Christina:-)
Dejligt, du kunne li’ marcipansneglene.
Ja, det kan du sagtens. Det bliver de bestemt ikke dårligere af:-D
Du kan fx bruge kanelremoncen fra den her opskrift: https://bagvrk.dk/kanelsnegle
God bagelyst!
Kh Lene
Ulla
Hej Lene.
Jeg sidder lige nu og stirrer ind i ovnen og venter på, at disse lækre snegle bliver bagt færdige .
Jeg kan se, at det er ved at være noget tid siden, du lagde denne opskrift op, så måske kender du allerede dette trick .
For at få flotte udskårne snegle i en så blød og lækker dej, så bruge jeg et stykke tandtråd (den uden smag ). Løft enden af dejrullen og før tandtråden ind i den passende bredde. Kryds tråden på oversiden af dejrullen, og vupti… så har du en perfekt udskåret snegl .
Tak for nogle dejlige opskrifter… nu er sneglene ved at være færdige.
Kh Ulla
Lene Tranberg
Hej Ulla:-)
Ja, det er vist en opskrift, som godt kunne trænge til en ansigtsløftning.
Jeg kender godt tricket, men bruger bare et stykke sytråd. Det er en nem måde at skære pæne snegle på;-)
God fornøjelse med sneglene og god søndag!
Kh Lene
Pia Schmidt
Hvis de skal bages i en bradepande – skal opskriften så dobles op??
Lene Tranberg
Hej Pia:-)
Det kommer lidt an på størrelsen af din store bradepande.
Jeg brugte dobbelt portion dej i min ovnbradepande i går, og det var lige i overkanten. De stod lidt tæt, så de blev høje i stedet for flade, men forholdet mellem marcipan og dej var jo den samme som altid, så de smagte dejligt
Ann Lissi
Super lækre snegle, jeg har lavet dem med halvt
marcipan og chokolade og det gør dem ikke mindre dårlige
Tak for de gode opskrifter du har på bloggen
Lene Tranberg
Hej Ann Lissi:-)
Jeg tror, du har helt ret. Chokolade er altid lækkert sammen med marcipan;-)
Ha’ en dejlig dag!
Kh Lene
Vivian
Super lækre marcipansnegle. Jeg har lavet dem igen og igen i løbet af det sidste års tid. Amaretto i glasuren løfter lige marcipan smagen
Lene Tranberg
Hej Vivian:-)
Ja, Amaretto gør noget virkelig godt for glasuren.
Dejligt, du også er vild med dem:-)
Ha’ en dejlig dag!
Kh Lene
Eva
Tak for en skøn opskrift! Den er blevet en af mine favoritter, og gæster er også altid begejstrede for kagen. Når man først har smagt den, er man nødt til at bage den igen og igen
Lene Tranberg
Kære Eva:-)
Tusind tak for din søde besked.
Du har ret. Man kan altid spise en marcipansnegl;-)
Kh Lene
Lidka
De blev rigtig gode igen!
(denne gang har jeg brugt lidt mindre sukker til remonce, fordi sidst der var en som syntes de var lidt for søde)
Lene Tranberg
Hej Lidka:-)
Tusind tak for din ros og alle stjernerne:-)
Dejligt, at du retter opskriften til, så den passer til jeres smag.
Ha’ en dejlig søndag.
Kh Lene
Anette
Hej
Dine snegle ser virkelig lækre ud, så dem skal jeg da prøve 😊
Hvilken mel bruger du med glutenindhold på 12 %?
Mvh Anette
Lene Tranberg
Hej Anette:-)
Beklager det sene svar.
Jeg bruger altid den grønne Dansk Hvedemel fra Valsemøllen, når jeg bager med gær/surdej.
Rigtig god bagelyst.
Kh Lene