• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Juleflødeboller med P-tærter – to lækre, cremede slags

Juleflødeboller med P-tærter – to lækre, cremede slags

2. december 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Hvordan gør man flødeboller til juleflødeboller? Ved at bruge en helt særlig bund, som smager lidt mere af jul end en almindelig bund af marcipan eller vaffel.

Juleflødeboller med P-tærter. En lækker opskrift fra Bagvrk.dk.

Jeg har ikke lavet flødeboller før. Men det er der faktisk ikke så mange ben i. Der er kun ganske få regler, du skal overholde, så lykkes det helt sikkert også for dig. Jeg har kigget Mette Blomsterberg over skulderen, for er der nogen, der kan lave flødeboller, må det være hende:-)

Juleflødeboller med P-tærter. En lækker opskrift fra Bagvrk.dk.

Jeg fik lavet for meget flødebolleskum, derfor har jeg halveret portionen, så den passer til de to poser P-tærter. Resterne brugte jeg til at lave flødeboller af nogle tranebærcookies, som også blev overtrukket med chokolade. (Og de små pebernøddeflødeboller, som har fået sig eget indlæg.)

Juleflødeboller med P-tærter. En lækker opskrift fra Bagvrk.dk.

Altså, står du med for meget flødebolleskum, så gå på jagt i kagedåserne og brug, hvad du har stående alligevel. Der er ingen regler, der siger, at man skal bruge marcipan- eller kransekagebund, vel?

Mine juleflødeboller fik to forskellige slags pynt, så jeg kunne se, hvilke der var med hhv. orange og mint. Jeg lavede nogle små, karamelliserede orangegrene af appelsinskal til den ene slags, og til de andre knuste jeg en sukkerstok til drys.

Juleflødeboller med P-tærter. En lækker opskrift fra Bagvrk.dk.

Flødebollefælderne ved juleflødeboller

Der er et par regler, du skal overholde, når du laver flødeboller:

Temperaturen på sukkerlagen

Når du hælder sukkerlagen i de letpiskede æggehvider, skal lagen have kogt op til præcis 117°. Du skal ikke røre i sukkerlagen, den skal bare have lov at stå og simre, til den når temperaturen.

Når lagen når de 110°, starter du røremaskinen og pisker æggehvider og sukker til let skum. Ikke stive, ikke for flydende.

Den varme sukkerlage skal hældes i en tynd stråle, mens piskeriset kører, så det bliver pisket ind i æggehviden.

Juleflødeboller med P-tærter. En lækker opskrift fra Bagvrk.dk.

Du skal piske læææænge

Jeg vil anbefale dig at bruge røremaskinen til at piske flødebolleskummet, for det tager lang tid. Det tog over 20 minutter, før mit var fast nok. (Jeg lavede dobbelt portion af denne opskrift, men det tager altså lang tid!)

Efter sukkerlagen er tilsat, skal hastigheden på piskeriset skrues op på fuld hastighed, og så skal skummet piskes, indtil det er så tykt, at det samler sig omkring piskeriset og næsten slipper skålens kant. Det skal VIRKELIG være stift, så dine flødeboller ikke bliver slappe og vælter omkuld, når du har sprøjtet flødebolleskummet på.

Juleflødeboller med P-tærter. En lækker opskrift fra Bagvrk.dk.

Lad dem tørre

Nogle opskrifter anbefaler, at man lader flødebollerne tørre i ovnen ved 80°, for at der skal komme en hinde på flødebolleskummet og gøre det nemmere at dyppe dem i chokoladen. Det er selvfølgelig ikke en mulighed, når der er bund af P-tærter under dine juleflødeboller.

I stedet lod jeg flødebollerne stå ved stuetemperatur i to timer, før jeg begyndte at smelte chokoladen. På det tidspunkt havde skummet fået en fast overflade.

Hæld chokoladen over

Det ser så nemt ud, når de dygtige flødebollemagere dypper flødeboller i chokolade. Men jeg kan ikke undgå at få det på fingrene og nærmest helt op til albuerne.

Derfor har jeg fundet en anden teknik. Sæt dine juleflødeboller på en gaffel, brug en lille sovseske og hæld chokoladen henover flødebollen!

Chokoladen løb lige så fint ned og dækkede flødebolle og P-tærte, det overskydende løb af, og jeg kunne nemt skubbe flødebollen fra gaflen og over på et stykke bagepapir.

Du skal smelte rigeligt chokolade. Du kan altid smelte resten om eller hakke det i småstykker til en portion cookies, hvis du får noget til overs.

Juleflødeboller med P-tærter. En lækker opskrift fra Bagvrk.dk.
Juleflødeboller med P-tærter. En lækker opskrift fra Bagvrk.dk.

Juleflødeboller

Nemme, hjemmelavede flødeboller på en bund af P-tærter med orange og mint.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 1 time t
Hviletid 2 timer t
Samlet tid 3 timer t
Ret Kager, Konfekt
Køkken Jul
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

  • 1 pose Carletti P-tærter orange
  • 1 pose Carletti P-tærter mint

Sukkerlage

  • 125 g sukker
  • 38 g vand
  • 55 g glukosesirup

Flødebolleskum i øvrigt

  • 70 g æggehvider
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk vanillesukker

Overtræk og pynt

  • 300 g mørk chokolade
  • evt. 40 g kakaosmør
  • 1 knust sukkerstok
  • 6 stk karamelliseret appelsinskal

Sådan gør du
 

Flødebolleskum

  • Bring sukker, vand og glukosesirup i kog i en lille gryde. Lad det simre, til det når temperaturen 110°. Lad det simre videre, mens du pisker æggehviderne.
  • Hæld æggehvider, sukker og vanillesukker i en helt ren røreskål og pisk det skummende. Det må ikke blive stift. 
  • Når sukkerlagen når 117°, tager du gryden af blusset, tænder røremaskinen igen og hælder lagen i æggehviderne i en tynd stråle. Pisk godt.
  • Skru nu op for hastigheden og pisk for fuld skrue, indtil massen er så stiv, at den samles omkring piskeriset og nærmest slipper skålens sider. Det tager laaang tid, så du må være tålmodig. Skålens sider bliver koldere undervejs.
  • Fyld flødebolleskummet i en engangssprøjtepose, klargjort med en stor rund tyl på ca. 2 cm i diameter. 
  • Læg P-tærterne med toppen opad på en bageplade med bagepapir. (Husk at holde de to slags adskilt, så du ved, hvad der er hvad.) Sprøjt flotte, lige toppe af flødebolleskum ud på P-tærterne. 
  • Hold sprøjteposen lodret, en til to cm over P-tærten. Sprøjt langsom ud, indtil skummet når kanten af bunden. Løft langsom sprøjteposen opad, mens du fylder skum på, indtil du har nået den højde, du vil have.
  • Lad flødebollerne tørre et par timer ved stuetemperatur, indtil de næsten kan røres forsigtigt med en fingerspids, uden at du får guf på fingrene. 

Overtræk og pynt

  • Temperer chokoladen. Knus sukkerstokken og gør appelsinpynten klar hver for sig.
  • Gør evt. chokoladen tyndere ved at smelte kakaosmør i chokoladen. 
  • Sæt en flødebolle på en gaffel (det må gerne være en konfektgaffel med god plads mellem tænderne, så chokoladen kan dryppe af). 
  • Øs chokolade op over flødebollen, så den bliver helt dækket. Lad den dryppe af, før du forsigtigt skubber den af gaflen på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  • Drys pynt på den våde chokolade, alt efter hvilken P-tærte der er under flødebollen. Lad chokoladen størkne og server.

Noter

Juleflødeboller kan holde et par dage i køleskabet.
Tags Chokolade, Flødeboller, Marengs
Juleflødeboller med P-tærter. En lækker opskrift fra Bagvrk.dk.
Følg mig på Instagram Juleopskrifter

Tags: Appelsin, Børnevenlig, Chokolade, Flødeboller, Jul, Juleopskrift, Nem opskrift, Pebermynte, Sukkerstokke

Previous Post: « Pebermynteboller – en ny slags juleboller
Next Post: Julelys – risalamandekage udover det sædvanlige »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…
  • Fejlfinding – “hvorfor ser min kage…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme