• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Hindbærsnittemuffins – hindbærsnitter bagt som muffins

Hindbærsnittemuffins – hindbærsnitter bagt som muffins

19. september 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

En klassisk hindbærsnitte er to lag vanillemørdej med hindbærmarmelade imellem. På toppen er der hvid glasur og måske krymmel eller frysetørrede hindbær. Hindbærsnittemuffins smager som hindbærsnitter, men du slipper for, at mørdejen springer i munden og krummer over det hele.

Hindbærsnittemuffins. En dansk klassiker i nye klæder. Bagvrk.dk.

Magien i hindbærsnittemuffins

Der sker noget næsten magisk under bagningen af disse hindbærsnittemuffins. Nu ved vi jo begge to, at jeg ikke tror på magi, når det kommer til bagning, så lad os i stedet sige, at der sker noget spændende fysik inde i kagerne, når de bages.

Som du kan se på mine billeder sidst i indlægget, lægger jeg mørdejen ovenpå muffindejen, før de kommer i ovnen. Men når man skærer en kage over efter bagning, ligger mørdejen som en lys stribe i bunden. Det har selvfølgelig noget med massefylde og vægt at gøre, når en skive dej kan vandre ned gennem en rørt dej.

Hindbærsnittemuffins. En dansk klassiker i nye klæder. Bagvrk.dk.

Dermed bliver hindbærmarmeladen også blandet med muffindejen, selvom den blev lagt imellem to skefulde dej. Man kan sige, at mørdejen nærmest rører rundt i kagen, mens den bager, og mørdejen synker til bunds, så du ikke får en hel mundfuld marmelade i munden, når du når ind til midten af kagen.

Jeg kan godt li’ formen på muffins og cupcakes. En lille buttet kage i portionsstørrelse, en saftig kage, allerhelst med en spændende eller overraskende smag. Og så må den meget gerne være lidt fin at se på. Hvis du tror, du skal have en klassisk, sprød hindbærsnitte, bliver du nok lidt overrasket over konceptet. Men glæd dig over den saftige kage:-)

Hindbærsnittemuffins. En dansk klassiker i nye klæder. Bagvrk.dk.

Andre klassikere

Kast også et blik på mine kanelsneglemuffins eller bedstefars skæg muffins, hvis du vil forny dine klassikere.

Har du ingen creme fraiche i huset, kan du sagtens bruge yoghurt, kærnemælk eller skyr. Hovedsagen er, at der er tale om et surmælksprodukt, som kan reagere med natronen. Der bliver 12 hindbærsnittemuffins af portionen.

Hindbærsnittemuffins. En dansk klassiker i nye klæder. Bagvrk.dk.
Hindbærsnittemuffins. En dansk klassiker i nye klæder. Bagvrk.dk.

Hindbærsnittemuffins

En utraditionel version af den danske klassiker. En blød og saftig muffin med hindbærsmag.
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 22 minutter min
Hviletid 1 time t
Samlet tid 1 time t 42 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

Mørdej

  • 70 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1 knivspids bagepulver
  • ¼ tsk vanillesukker
  • 20 g flormelis
  • 30 g smør i små tern, koldt
  • 1 æggeblomme

Muffins

  • 100 g smør, stuetemperatur
  • 125 g sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 50 g creme fraiche
  • 125 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 120 g hindbærmarmelade

Pynt

  • ½ æggehvide
  • Flormelis
  • Frysetørrede hindbær
  • Røde sukkerhjerter
  • 12 friske hindbær

Sådan gør du
 

Start med mørdejen

  • Bland mel og bagepulver godt. Ælt alle de tørre ingredienser til mørdejen sammen med smørret og saml det med æggeblommen.
  • Ælt dejen smidig og glat og læg den i en frysepose. Rul dejen ud til en tykkelse på 2-3 mm i fryseposen. Fold det øverste af posen om og læg mørdejen i fryseren i en times tid. 
  • Når mørdejen er helt fast, klipper du posen op og udstikker 12 cirkler med en diameter på 5 cm. Læg mørdejscirklerne i fryseren igen, mens du laver kagedejen.

Kagedej

  • Tag ingredienserne til dine hindbærsnittemuffins ud af køleskabet i god tid og vej dem af. Smør, æg og creme fraiche skal opnå stuetemperatur, så gør det bare, når du starter på mørdejen.
  • Varm ovnen op til 175° (alm. ovn, ikke varmluft), og læg 12 papirforme i en muffinform med 12 huller. (Jeg brugte nogle ret høje, hvide forme til mine muffins.)
  • Rør smørret til kagerne lyst og luftigt sammen med sukker og vanillesukker. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem dem. Tilsæt creme fraichen og pisk igen. Husk at skrabe skålens sider ned, så du får det hele med.
  • Sigt mel, bagepulver og natron sammen i en skål, og bland det godt, (gerne med et piskeris). Vend melet i dejen med lange tag med en dejskraber. Du skal ikke piske, for så får du tunge muffins. Det skal kun vendes i, til der ikke er mere tørt mel.
  • Fordel to tredjedele af kagedejen i de 12 forme. Læg en teskefuld hindbærmarmelade midt i hver muffin og fordel resten af dejen henover. Læg en mørdejscirkel ovenpå hver kage. Dejen må ikke gå mere end halvvejs op i formen.
  • Bag dine hindbærsnittemuffins i nederste tredjedel af ovnen i ca. 22 minutter. Mærk efter med en tandstikker, om de er gennembagte, eller om der følger dej med op. 
  • Lad dine hindbærsnittemuffins afkøle i metalmuffinformen i fem minutter, før du tager dem ud og lader dem afkøle helt på en bagerist.
  • Når kagerne er kolde, rører du en fast glasur af flormelis og æggehviden. Hæld glasuren i en engangssprøjtepose (eller en lille frysepose), som du klipper spidsen af, før du laver tynde striber hen over kagerne og pynter dem med frysetørrede hindbær, sukkerhjerter og friske hindbær.

Noter

Hindbærsnittemuffins kan sagtens fryses ned uden glasur og pynt.
Tags Cupcakes, Dansk Klassiker, Hindbær, Muffin
Følg på Instagram
Hindbærsnittemuffins. En dansk klassiker i nye klæder. Bagvrk.dk.
Hindbærsnittemuffins. En dansk klassiker i nye klæder. Bagvrk.dk.
Hindbærsnittemuffins. En dansk klassiker i nye klæder. Bagvrk.dk.
Hindbærsnittemuffins. En dansk klassiker i nye klæder. Bagvrk.dk.

Tags: Børnevenlig, Cupcakes, Dansk kage, Dansk klassiker, Glasur, Hindbær, Mørdej, Muffins, Nem opskrift, Rørekage

Previous Post: « Kopnudler og madpakkepose – den sejeste madpakke!
Next Post: Durumburgerboller – flere burgerboller, du bare MÅ prøve »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Annette Frandsen

    19. september 2018 kl. 13:19

    Ser lækker ud
    Jeg bagte gulerodsbrød igår og det blev super godt. Så igen tak for opskriften. Altid dejligt at følge og bage dem.

    Svar
    • Lene

      19. september 2018 kl. 14:11

      Hej Annette:-)
      Det glæder mig, at du har lyst til at bage med, og at du så flittigt følger med både her og på Facebook<3
      Du kan roligt prøve de her. De er VIRKELIG gode:-)
      Kh Lene

      Svar
  2. Marianne

    19. september 2018 kl. 14:10

    Dejligt at du altid skriver om det er overundervarme eller varmluft.Deter en stor mangel ved mange opskrifter.

    Svar
    • Lene

      19. september 2018 kl. 14:13

      Hej Marianne:-)
      Tak, fordi du synes det:-D Det irriterer også altid mig, når det ikke står, så jeg gør mig altid umage med at få det med;-)
      Kh Lene

      Svar
  3. Susanne Mikkelsen

    19. september 2018 kl. 20:01

    Hej Lene
    Mums de ser lækre ud, de må prøves
    Kan de bages dagen før og er de så lige så gode?

    Venlig hilsen
    Susanne

    Svar
    • Lene

      19. september 2018 kl. 20:05

      Hej Susanne:-)
      Det ved jeg ikke endnu, for jeg har bagt dem i dag for første gang;-)
      Jeg skal give dig en melding i morgen, men her i aften var de mindst lige så gode som over middag, så det tror jeg sagtens, du kan.
      Kh Lene

      Svar
      • Susanne Mikkelsen

        20. september 2018 kl. 14:52

        Hej Lene 🙂

        Tak for svar. jeg har også læst, at du skriver de var lige så gode dagen efter;)
        God aften

        Venlig hilsen
        Susanne 😀

        Svar
        • Lene

          20. september 2018 kl. 14:54

          Ja, Susanne, det var de, så du kan roligt bage dem dagen før servering;-)
          Kh Lene

          Svar
  4. Henriette Holst

    19. september 2018 kl. 21:00

    De ser lækre ud.
    Har prøvet dine sneglemuffins, de er rigtig gode .

    Svar
    • Lene

      20. september 2018 kl. 4:40

      Hej Henriette:-)
      Tusind tak. Ja, de små kanelsneglemuffins er også ret gode:-
      Ha’ en dejlig dag!
      Kh Lene

      Svar
  5. Freja

    20. september 2018 kl. 13:50

    Uhh det lyder som en virkelig lækker opskrift. Jeg elsker hindbærsnitter, men det krummer ret meget og de kan godt være meget tørre hvis ikke de er lavet rigtigt eller har fået for meget i ovnen. Jeg skal helt sikkert prøve at lave dem 🙂

    Svar
    • Lene

      20. september 2018 kl. 14:10

      Hej Freja:-)
      Ja, gør det! Vi har lige spist de sidste af kagerne, og de var præcis lige så gode som i går:-)
      Kh Lene

      Svar
  6. Lene

    24. september 2018 kl. 8:57

    5 stars
    Tak for superlækre hindbærsnittemuffins – mine var dog uden magi – altså som i at mørdejsbunden ikke bevægede sig ned igennem muffindejen. Men de smagte virkelig lækkert af hindbærsnitte og dejlig luftige muffins,

    Svar
    • Lene

      24. september 2018 kl. 9:26

      Hej Lene:-)
      Det lyder helt perfekt:-D Jeg har hørt fra en anden, at hendes heller ikke var magiske, så I har fået det resultat, jeg havde forestillet mig, jeg skulle have;-)
      Jeg må hellere prøve igen:-)
      Kh Lene

      Svar
  7. Julie

    25. oktober 2023 kl. 13:42

    Min kagedej skilte efter jeg puttede creme fraich i, hvad kan det skyldes?

    Svar
    • Lene Tranberg

      13. november 2023 kl. 11:33

      Kære Julie.
      Beklager det sene svar.
      Dejen skiller, fordi creme fraichen er koldere end blandingen i skålen, så smørret stivner lidt. Det har dog slet ingen betydning for bageresultatet.
      God bagelyst.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme