Denne opskrift på ferskencupcakes kan bruges til brunch eller påske, som man har lyst. Hvordan ønsker du dit spejlæg? Med ferskenhud?
Jeg havde forestillet mig, at jeg skulle bage disse spejlæg med abrikoser. De ville være passende i størrelsen, tænkte jeg. Men jeg havde ikke forestillet mig, at de ville være så svære at opdrive.
April er udenfor sæsonen for friske abrikoser, og jeg kunne ikke finde dem på dåse i nogen af de supermarkeder, jeg kiggede i. Der er ingen grund til at gøre det helt vildt besværligt for sig selv.
Hvad er der vundet ved at lave den mest fantastiske opskrift, som ingen kan gøre efter, fordi det er så besværligt at finde ingredienserne? Men ferskner på dåse kan man få overalt, hele året. Derfor blev det ferskencupcakes i stedet.
Ferskencupcakes
Kagerne skulle vi spise til kaffen til den traditionsrige påskefrokost med naboerne på vejen. Jeg bagte selve kagen dagen før og opbevarede dem i en lukket frysepose, før jeg lagde frosting på på selve dagen.
Du kan godt pynte disse cupcakes dagen før, hvis du bare opbevarer dem på køl. Så er det nemlig også muligt at servere dem til brunch eller morgenmad uden at skulle alt for tidligt op. Bare husk at tage kagerne ud af køleskabet i god tid, så cremen kan nå at blive blød før servering.
Udseendet giver sig selv: Kage forneden, opsmurt med ferskensirupfrosting og med en blomme af fersken. Jeg stak blommen ud med en rund udstikker på 3 cm. Alt efter, hvor høje dine forme er, bliver der ca. 18 cupcakes ud af portionen.
Opskrifterne på mine andre muffins og cupcakes finder du her.
Ferskencupcakes med frosting
Ingredienser
Kager og "æggeblommer"
- 3 æg, str. M/L, stuetemperatur
- 285 g sukker
- 2 tsk vanillesukker
- 400 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
- 2 tsk natron
- 190 g smør eller margarine, smeltet
- 2½ dl kærnemælk
- 1 stor dåse ferskner (470 g drænet vægt)
Frosting
- 3 æggehvider, stuetemperatur (det passer med to bægre pasteuriserede)
- 2 spsk sukker
- 130 g sukker
- 1½ dl sirup fra fersknerne
- 285 g smør, koldt
Sådan gør du
- Start med at dræne fersknerne i en sigte og gemme sirupslagen. Med en udstikker på 3 cm i diameter udstikker du 18 cirkler af fersknerne. Det bliver blommerne i dine spejlæg. Skær overskydende frugtkød af, så du har skiver på ca. 1 cm tykkelse/højde. Sæt dem i køleskabet, til du skal bruge dem.
- Hak resten af fersknerne med en kniv. Stykkerne må ikke være for store, men det må heller ikke være mos.
- Tænd ovnen på 190°. Almindelig ovn, ikke varmluft. Klargør en fast muffinform med papirmuffinforme.
- Pisk æg, sukker og vanillesukker hvidt og meget tykt. Smelt smør eller margarine og hæld det over i kanden med kærnemælk.
- Bland mel og natron og rør det i dejen skiftevis med smør/kærnemælk. Du skal ikke længere piske, det skal bare røres, så alt bliver blandet godt. Vend til sidst de hakkede ferskner i dejen.
- Fordel dejen i papirmuffinforme. De må ikke fyldes mere end 2/3 op. Bag dine ferskencupcakes midt i ovnen i ca. 20 minutter.
- Mærk med et trægrillspyd, om de er færdigbagte, eller om der hænger dej ved. Lad kagerne køle helt af på en bagerist.
Imens laver du frostingen
- Hæld et par dråber eddike i røremaskinens helt rene skål og tør det rundt med et stykke køkkenrulle, også på piskeriset. Det fjerner den eventuelle sidste fedthinde, der måtte være i skålen. Det er umuligt at piske hviderne stive, hvis der er den mindste smule fedt på skål eller piskeris.
- Pisk æggehviderne helt stive. Tilsæt de to spiseskefulde sukker og pisk igen, til massen er helt blank og glat.
- Hæld siruppen fra fersknerne og de 130 g sukker i en lille gryde. Varm det op og rør, indtil sukkeret er opløst. Derefter må du ikke røre mere i det!!!
- Lad sukker og sirup koge for god varme, indtil det når en temperatur på 120°. Det tager 10-15 minutter. Det går langsomt i starten, men hold godt øje med temperaturen, for lige pludselig går det stærkt.
- Hæld den 120° varme sukkerlage i æggehviderne, mens maskinen pisker kraftigt. Pas på ikke at hælde sukkeret på skålens kant eller piskeriset, kun ned i æggehviderne
- Tilsæt det kolde smør én spiseskefuld ad gangen, mens maskinen pisker på medium hastighed. Hvis cremen skiller, pisker du kraftigere, indtil den har samlet sig igen.
- Formålet er at køle ægge-/sukkermassen ned med det kolde smør, indtil cremen er jævn, og al smørret er pisket ind i. Fortsæt med at piske smørcremen nogle minutter, indtil den er meget blank og luftig og uden lufthuller.
- Læg “æggeblommerne” af fersken på et stykke køkkenrulle, så det kan suge overskydende væde.
- Fyld frostingen i en engangssprøjtepose med en glat tylle på 1 cm i diameter. Fordel frostingen på dine kolde ferskencupcakes. Glat frostingen med en lille paletkniv, som du skraber ren mod kanten af en skål en gang imellem.
- Dyp evt. paletkniven i en skål med varmt vand og tør den på en ren klud. Det gør det nemmere at få frostingen glat. Læg en fersken-æggeblomme ovenpå hver cupcake.
Skriv et svar