Spinatvafler – sundt på alle tider af døgnet

Spinatvafler er svære at putte i én opskriftkategori. Jeg lavede dem egentlig til min morgenmad for at spise lidt sundere. Du kan også spise dem til frokost. Og hvis du laver dem til aftensmaden, har du et sundere alternativt til hvedetortillas… Eller for sig selv som en snack? Hvilken boks skal jeg så krydse af? Jeg håber, du finder opskriften her, for de blev rigtig lækre, og de mætter længere.

Er der andre end mig, som er blevet lidt blødere hen over de seneste måneder? Altså, på ydersiden, ikke indeni? På en eller anden måde har der sneget sig et par kilo mere på hen over vinteren. Bare rolig, jeg har ikke tænkt mig at skære alle opskrifterne på kagerne væk sammen med det hvide brød, men jeg vil ikke udelukke, at der kan dukke et par sundere opskrifter op ind i mellem.

Spinatvafler

Du behøver faktisk ikke bage spinatvaflerne som vafler. Du kan fint bage dem som pandekager i stedet. De får en fin, grøn farve af spinaten, og du har frit spil til at putte hvilket som helst fyld i, du har lyst til. Alle slags grønsager, hytteost, skinke, stegt kylling… Vaflerne er bløde og smidige. De kan nemt foldes på midten, så de kan rumme en del – og knækker ikke som en sprød taco-skal.

Der bliver 5-6 vafler af portionen.

Spinatvafler, 5-6 stk.

  • 100 g frossen spinat
  • 2 dl. kogende vand
  • 65 g havregryn, finvalsede
  • 1 dl. af udblødningsvandet fra spinaten
  • 3 æg, str. M/L
  • ½ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. fint salt
  • 1 spsk. olie (jeg brugte kokosolie, men en neutral olie går også fint)
  • Lidt olie til vaffeljernet

Hæld kogende vand over spinaten og lad den trække i vandet et par minutter, så den tør op. Hæld spinaten i en sigte, så vandet kan dryppe fra. Gem en deciliter af det nu lysegrønne udblødningsvand og hæld det over havregrynene. Lad havregrynene trække fem minutter sammen med vandet, så de blødes op.

Fyld alle ingredienserne i en blender/food processor og blend, indtil du har en jævn masse. Du kan også gøre det med en stavblender. Du kan godt lave dejen aftenen før og stille den i køleskabet, du skal blot huske at blande den godt om morgenen.

Spinatvafler

Varm vaffeljernet op på middel varme og pensl de to flader med lidt olie. Hæld knap en deciliter (ca. 0,8 dl.) dej på vaffeljernet, og bag vaflerne i ca. to minutter, til de er færdige og begynder at tage farve. Fortsæt, indtil du har brugt al dejen.

Fyld vaflerne med det, du har lyst til. (Og er det Nutella, er det også fint med mig;-)) Spinatvafler kan sagtens fryses ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *