• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Rambomuffins – camouflagefarvede muffins til seje spejdere

Rambomuffins – camouflagefarvede muffins til seje spejdere

27. april 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Vores mindste har været på tropstur med spejderne. Turen havde Rambo som tema, camouflage på invitationen, og mødre (eller fædre) måtte gerne bage en kage. Når kager skal stoppes i en rygsæk uden at tage alt for meget skade, er det smart at bage muffins. Temaet gav ligesom sig selv, det skulle være i camouflagefarver. – Jeg bagte Rambomuffins.

Rambomuffins

Dejen er stort set identisk med den, jeg bagte regnbuemuffins af til St. Patricks Day, men når man ser den, er den en ganske anden. Smagsmæssigt er det nærmere en marmormuffin – og hvis du ikke vil lave den firefarvet, kan du nøjes med at putte kakao i halvdelen af dejen og bage den sådan.

Rambomuffins

Det er ikke svært at lave Rambomuffins. Bare følg min vejledning. Der bliver 12 camouflerede muffins ud af portionen.

Husk ikke at lægge dem i skovbunden, for det er ikke sikkert, du kan finde dem igen;-)

Find inspiration til flere muffins og cupcakes her.

Rambomuffins

Rambomuffins i camouflagefarver

Marmorkage bagt som muffins.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 18 minutter min
Samlet tid 38 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

  • 100 g blødt smør, stuetemperatur
  • 125 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 3 æg, str. M/L
  • 200 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1½ tsk bagepulver
  • ½ dl mælk
  • 4 tsk mørk kakao
  • Pastafarver i sort, brun (Wilton Marron) og mosgrøn (Wilton).

Sådan gør du
 

  • Rør smør lyst og luftigt med sukker og vanillesukker. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør godt imellem hvert æg, så dejen er ensartet. Bland mel og bagepulver og tilsæt det ad et par gange, skiftevis med mælken.
  • Del dejen i fire små skåle. I de to af dem blander du to teskefulde mørk kakao. Den ene lader du være sådan, det er den brune. I den anden med kakao blander du sort pasta- (eller frugtfarve). I en tredje skål blander du lidt brun pastafarve, så dejen får en lys sandfarve. Den fjerde farves militærgrøn med mosgrøn pastafarve og en dråbe sort farve.
    Rambomuffins
  • Varm ovnen op til 200°. (Alm. ovn, ikke varmluft.) Læg papirmuffinforme i en muffinform med 12 huller og
  • Fordel hver dej i en lille frysepose og klip et hjørne af. Læg små klatter dej i muffinformene i et tilfældigt mønster. (Læg en klat i alle 12 muffinforme, før du tager den næste farve og lægger en klat af den, så du skifter mellem farverne og får fordelt dejen ligeligt i alle forme.)
    Rambomuffins
  • Fyld kun formen ¾ op. Når al dejen er fordelt, banker du bagepladen mod bordet et par gange, så der ikke er luftlommer i formene.
    Rambomuffins
  • Sæt formen i nederste tredjedel af ovnen og bag dine Rambomuffins i ca. 18 minutter. Test med et trægrillspyd ell. lign. om der følger dej med op.
  • Jeg valgte ikke at pynte kagerne yderligere, fordi de skulle med på tur, men det kan du gøre helt, som du vil.

Noter

Rambomuffins er fryseegnede i op til tre måneder uden pynt eller glasur.
Tags Cupcakes, Kakao, Muffins, Supernem

Rambomuffins
Følg mig på Instagram.

Tags: Billig, Børnevenlig, Cupcakes, Dansk klassiker, Fødselsdag, Hurtig, Kakao, Muffins, Nem opskrift, Rørekage, Vanille

Previous Post: « Twixkager eller Happy Hips – karamel- og chokoladekager
Next Post: Fragilite – en tørkage fra svigermor »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme