Hindbærmousse – en dessert med få kalorier

Der var engang… Ja, sådan starter alle store eventyr. Men der var altså engang, hvor jeg var af den faste overbevisning, at motion var overvurderet. Jeg hadede at løbe! Det var så KEDELIGT! Hvis jeg bare var lidt viljefast, kunne jeg sagtens regulere min vægt ved at spise mindre og spise sundere. Jeg fandt en kogebog, “Spis maven flad”, og derfra stammer denne hindbærmousse.

Hindbærmousse

Hvis man gerne vil gøre noget ved sin vægt, har man i det store hele to knapper at skrue på: At spise færre kalorier, end man forbrænder – eller at forbrænde flere kalorier, end man indtager.

“Spis maven flad – Sådan gør du!” er en lille letlæst sag af Charlotte Hartvig og Majbritt Engell. Udenpå står der “111 skønne opskrifter” og “Bestseller”. Det allerbedste var, at den kostede en 50’er i Føtex dengang. Det turde jeg godt binde an med. Nej, det allerbedste var, at det rent faktisk virkede:-)

Hindbærmousse

Ihærdighed belønnes, og jeg var ihærdig og vedholdende. Men nu, hvor jeg har taget fat i bogen igen, har jeg også kigget i mine noter i telefonen. Det er fem år siden, jeg startede på flad-mave-kuren, som kort fortalt er en omlægning til en kost, der forbrænder mavefedt og det fedt, der sidder omkring organerne. Jeg målte og vejede mig første gang den 29. januar 2013, og da jeg skrev det sidste notat ind den 22. marts, havde jeg tabt mig 6 kilo, 7 cm omkring hoften og 12 cm omkring taljen! Kuren forsager kulhydrater, men hylder det sunde fedt, som fx er i mandler og andre nødder.

Men dette indlæg skulle slet ikke handle om slankekure! Jeg skulle bare bruge en opskrift på en sund dessert til et Instagram-billede…

Hindbærmousse

Denne hindbærmousse er lynhurtig at lave og kan sagtens laves nogle timer i forvejen. Jeg har pyntet med et frisk hindbær, drysset med lidt pink glimmer. Du kan bruge alle slags frossen frugt, så der er plads til variation. Det anbefales, at man koger købte, frosne hindbær før brug, men har du frosne hindbær fra din egen have, er der ikke nogen risiko ved dem. Iflg. kogebogen indeholder hindbærmoussen kun 100 kcal pr. portion. Fik jeg sagt, at den er sund?

Hindbærmousse, 4 personer

 • 1 avocado
 • 300 g skyr naturel
 • 130 g frosne hindbær
 • ½ tsk. flydende sødemiddel
 • ½ tsk. vanillesukker
 • 20 g mandler eller hasselnødder
 • Evt. friske hindbær eller mynteblade til pynt

Skrab kødet ud af avocadoen og blend det sammen med skyr, hindbær, sødemiddel og vanillesukker. Fordel moussen i fire portionsglas.

Hindbærmousse

Hak nødder eller mandler og drys dem ovenpå din hindbærmousse. Pynt med et hindbær eller et par mynteblade. Stil moussen på køl, indtil du skal spise den.

2 Replies to “Hindbærmousse – en dessert med få kalorier”

 1. Hej Lene. Kan man bruge noget andet end skyr, da jeg Ikke bryder mig om det. Evt græsk yoghurt? Hilsen Mette

  1. Hej Mette:-)
   Ja, du kan sagtens bruge græsk yoghurt. Det er jo lige så tykt som skyr, så det vil gå fint.
   God fornøjelse:-)
   Kh Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *