Sprøde, søde vafler med flormelis og syltetøj smager af barndom og hygge. Du kan nemt bage dem selv med den her opskrift.
Mindstemanden kom syg hjem fra skole. Ondt i halsen, ondt i ørerne, let feber.
I vores familie får man altid en Jumbobog til underholdning, når man er syg. Det blev i stedet den nye Grønspættebog, som er uundværlig, når man skal klare sig selv. (Fx. var der et trick til at holde guacamolen grøn, når den står i køleskabet, og det var ikke kun citronsaft. Jo, det er nye tider for Grønspætterne også.)
Klassiske, sprøde vafler
Når det er efterårskoldt, som det var i går, trænger man til noget ekstra hyggeligt. Vores vaffeljern bliver ikke slidt op i nærmeste fremtid. Hvis det bliver brugt 4 gange om året, tror jeg, det er højt sat. Men jeg holder faktisk rigtig meget af dem, så her får du min opskrift.
Siden jeg lavede indlægget i oktober 2016, har vi selvfølgelig bagt vafler flere gange. En af gangene fik junior lov at være fotoassistent og drysse flormelis over. – Jeg er sikker på, de kan kurere de fleste efterårssnuer:-)
PS: Har du lyst til sundere vafler, kan du finde min opskrift på sunde vafler her.
Klassiske, søde vafler
Ingredienser
- 400 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
- 150 g sukker
- 1½ tsk bagepulver
- 1½ tsk vanillesukker
- 175 g smør, smeltet og let afkølet
- 6 dl sødmælk
- 2 æg, str. M/L
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt skiftevis smeltet smør og sødmælk og rør sammen. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør atter godt.
- Lad dejen hvile ½-1 time og rør den igennem igen, så den bliver jævn.
- Varm vaffeljernet op og smør bagepladerne med lidt fedtstof (jeg bruger den geniale Lurpak smørspray, fordi den ikke løber ud over det hele). Vaflerne bages til de er gyldne og lægges på en bagerist indtil serveringen. Læg vaflerne enkeltvis, så de ikke bliver bløde.
- Vaflerne kan lunes i en 150° varm ovn i 5-7 minutter.
Lorraine @ Not Quite Nigella
These look like they’d definitely put a smile on the face of the lucky eater! 😀
LT
Thanks, Lorraine:-) They did, and our 12-year old is well again.
Pia Trans
Vafler er noget af det hyggeligste! Jeg har flere gange lavet en ‘Lav din egen vaffel’ sektion, når jeg har inviteret til brunch, og det har altid været et hit 🙂
LT
Ih, Pia, det lyder også som en hyggelig idé:-) Ha’ en dejlig dag!
SonjaMutti
Hvad er tricket til guacamole? At putte stenen med i?
LT
Hej Sonja:-)
Ja, det er præcis det, at man putter stenen i, så guacamolen ikke bliver brun.
God aften!
Ellen Blem-Jensen
Hej Lene
Vi skal holde fødselsdagsbrunch og overvejer vafler. Kan jeg lave vaflerne dagen før og så varme dem i ovn inden servering?