Happy hips er små hapsere af kiksedej, karamel og chokolade. Nærmest en Twixkage eller -trekant.
Når min lillesøster spørger, om jeg vil med på camping og drikke rosévin i forteltet, har jeg svært ved at sige nej. Når jeg også bliver spurgt, om jeg vil tage boller med til morgenmaden, fordi bake off brødet på pladsen ikke er noget at råbe hurra for, bliver mit smil lidt bredere. Men så insisterer jeg også på at tage en kage med.
Happy hips er en Twixkage
Jeg skrev til min søster, at hvis hun kunne vælge frit fra alle kagehylder, hvilken ville hun så ønske? “Åh”, skrev hun, “jeg kan bedst li’ kager i brunlige nuancer med nødder, karamel og chokolade.” Jeg bagte nogle små trekanter med karamel og chokolade på en sprød mandel-kikse-bund.
Hun fik lov at bestemme navnet, Happy Hips, og det er der en særlig grund til: Min lillesøster er mavedanser og kunne se på billedet, at denne kage ville glide direkte ned og sætte sig på hofterne, samtidig med at den ligner noget, man bliver glad af… Så kunne kagen kun hedde Happy hips!
Det tager lidt tid at bage Happy Hips, for der er noget ventetid, når dejen skal i køleskabet ad flere omgange. Smagen er lidt hen ad Twix eller Raider, som den hed, da jeg var barn, men forholdene mellem karamel, kiks og chokolade er et andet, den er i hvert fald mere blød og cremet. Jeg skar Twixkagerne ud i 60 trekanter, som måler 5×5 cm på de to sider.
Min søster og jeg er enige om, at Happy Hips er nogle lækre, små bidder lavet af ingredienser, man bliver glad af. Måske er det for meget med tre Happy Hips ad gangen, men én er for lidt. Happy Hips skal helst komme i par, ligesom søstre.
Jeg har tidligere bagt andre kager til min søster, fx den fine hyldeblomstkage og cookielagkagen.
Twixkager eller Happy hips med karamel og chokolade
Ingredienser
- 250 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
- 2 tsk vanillesukker
- 80 g flormelis
- 1 tsk bagepulver
- 60 g mandelmel (eller hele mandler hakket til mel)
- 150 g koldt smør i mindre stykker
- 1-2 spsk koldt vand
Derudover
- 1 ds Nestlé Dulce de leche (eller en dåse sødet, kondenseret mælk)
- 200 g mælkechokolade
Sådan gør du
- Hvis du ikke kan få fat i en dåse Dulce de leche, kan du i stedet bruge en dåse sødet, kondenseret mælk, som du lægger (uåbnet) i en gryde, hælder så meget vand i gryden, at dåsen er godt dækket, og så koger du dåsen i ca. 4 timer med låg på gryden for at mindske fordampningen. Sørg for, at dåsen hele tiden er dækket med vand, da der ellers er risiko for, at den eksploderer!
- Bland alle de tørre ingredienser til kiksene i en foodprocessor, tilsæt smøret i mindre stykker og kør, indtil dejen har konsistens som groft sand. Saml dejen med lidt koldt vand, så du kan samle det i en kugle. Læg dejen i en frysepose og lad det hvile i køleskabet i en halv time.
- Rul dejen ud til et rektangel på 25×30 cm. Den er ca. 3 mm tyk. Læg dejen på et stykke bagepapir og skær den ud i kvadrater á 5×5 cm med et pizzahjul eller en klejnespore. Halver dem på skrå, så du nu har 60 trekanter. Flyt bagepapiret over på en bageplade og sæt det i køleskabet i en halv time.
- Imens varmer du ovnen op til 200° (alm. ovn, ikke varmluft). Bag kagerne midt i ovnen i ca. 14 minutter, til de er gyldne.
- Lad kagerne afkøle helt, men sørg for at kiksene ikke hænger sammen. Kør evt. en gang med pizzahjul/klejnespore, så du er sikker.
- Læg et stykke bagepapir ovenpå kagerne, derefter et skærebræt, som passer i størrelsen, og vend så det hele om, så oversiden af kiksene bliver til bunden. (Og dermed bliver den synlige side pæn.)
- Kiksene skal stadig ligge tæt sammen. Fordel din dulce de leche karamel i et jævnt lag og sæt det hele i fryseren, til karamellen er fast.
- Vend igen kagen om og skær den ud i trekanter fra kiksesiden. Det er nemmest med en tung kniv, hvor du varmer knivsbladet i varmt vand og tørrer det i et viskestykke, så du får pænere snit. Lad trekanterne ligge tæt sammen.
- Smelt mælkechokoladen over vandbad. Vend igen kagen om ved hjælp af et skærebræt, så karamel-siden vender opad. Fordel den smeltede chokolade ud over karamellen.
- For hver trekant, der bliver dækket af chokolade, trækker du den lidt væk fra de andre, så kanterne bliver pæne, og så de ikke kommer til at hænge sammen, når chokoladen størkner.
Skriv et svar