• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Marengs & småkager / Sukkerkringler – sprøde, søde og som din barndoms kringler

Sukkerkringler – sprøde, søde og som din barndoms kringler

12. december 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

“Der bor en bager på Nørregade, han bager kringler og julekage. Han bager store, han bager små, han bager nogle med sukker på.” Disse sukkerkringler smager lige præcis som de kringler, min mormor bagte. Sprøde og med knasende sukker på.

Sukkerkringler. En klassisk opskrift fra Bagvrk.dk.

Sukkerkringler er nemme

Det tager ikke lang tid at bage sukkerkringler. En dej med mel, smør og fløde, og så skal der ellers bare trilles tynde dejpølser. Det er ikke en fejl, at der ikke er sukker i dejen. De får alt det sukker, de skal have, fra det perlesukker, de vendes i.

Sukkerkringler. En klassisk opskrift fra Bagvrk.dk.

Jeg er ret dårlig til at trille pølser af gærdej. De bliver bare aldrig lige tykke eller pæne. Jeg troede, det samme gjorde sig gældende for sukkerkringler, så jeg startede med at rulle dejen tyndt ud og skære den i smalle strimler i en passende størrelse til at folde kringler af.

Sukkerkringler. En klassisk opskrift fra Bagvrk.dk.

Det vil jeg på det bestemteste fraråde. Aldrig har jeg set grimmere kringler end disse flade bånd, som var umulige at få til at ligge helt rigtigt. At trille dejen til pølser er vejen frem!

Sukkerkringler. En klassisk opskrift fra Bagvrk.dk.

Når dejen er trillet til pølser og formet som små kringler, skal de pensles med fløde og vendes i perlesukker, så hele kringlens overflade er sat til med sukker. Så bliver de helt rigtige.

Du kan roligt sætte sukkerkringler på din jule-bageliste. Men de er ikke mere julede, end at du sagtens kan bage dem resten af året også.

Sukkerkringler. En klassisk opskrift fra Bagvrk.dk.

Har du lyst til at bage andre, nemme småkager, så kig på min samlede liste over småkager her.

Sukkerkringler. En klassisk opskrift fra Bagvrk.dk.

Sukkerkringler

Den danske småkageklassiker, sukkerkringler.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Hviletid 30 minutter min
Samlet tid 32 minutter min
Ret Småkage
Køkken Bagværk, Jul
Antal 70 stk.

Ingredienser
  

  • 200 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 200 g blødt smør, stuetemperatur
  • 0,8 dl piskefløde

Pensling og drys

  • 1 dl piskefløde
  • Perlesukker

Sådan gør du
 

  • Smuldr smørret sammen med hvedemelet. Saml dejen med piskefløden og lad dejen hvile i køleskabet i minimum 30 minutter. Dejen skal ikke æltes for længe, den skal kun lige samles.
  • Varm ovnen op til 200° (alm. ovn, ikke varmluft). Beklæd to bageplader med bagepapir. Hæld perlesukker i en dyb tallerken.
  • Del dejen i små klumper på 6-7 gram. Tril dejen til tynde stænger med en længde på ca. 18 cm.
  • Læg de små kringler på bagepladen (de hæver ikke, så de kan ligge ret tæt). Pensl kringlerne med piskefløde, læg dem med flødesiden nedad i perlesukkeret og pres dem let ned, så sukkeret hænger godt fast.
  • Læg igen kringlerne på bagepladen, og bag dem midt i ovnen i 10-12 minutter.
  • Lad sukkerkringlerne afkøle på en bagerist, før du pakker dem i tætlukkede kagedåser.

Noter

Dejen kan evt. laves i god tid og fryses ned.
Tags Jul
Følg mig på Instagram Juleopskrifter
Sukkerkringler. En klassisk opskrift fra Bagvrk.dk.

Tags: Billig, Børnevenlig, Dansk klassiker, Familiefavorit, Jul, Juleaften, Julebag, Juleopskrift, Nem opskrift, Småkager

Previous Post: « Knækbrødshus – sådan opgraderer du et ostebord!
Next Post: Pebernøddeflødeboller – en hyggelig, lille flødebolle »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Johanne

    14. december 2020 kl. 11:09

    Jeg har din opskrift på sukkerkringler fra dit julehæfte hvor der står 100 gram blødt smør og her står der 200 gram
    Første gang jeg skal bage dem sååå

    Svar
    • Lene Tranberg

      14. december 2020 kl. 11:12

      Hej Johanne:-)
      Tak for rettelsen:-) Du skal bruge 200 g smør.
      (Pokkers også, nu når jeg synes, jeg har læst korrektur så mange gange:-( Det kan åbenbart smutte alligevel…)
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
      • Jytte Christensen

        2. december 2024 kl. 15:10

        Så tror jeg da godt jeg ikke kunne få mine til at blive til kringler. Mit dej smed jeg ud. Men nu vil jeg da prøve igen.

        Svar
        • Lene Tranberg

          16. februar 2025 kl. 16:18

          Hej Jytte:-)
          Jeg håber, dine kringler lykkedes.
          Kh Lene

          Svar
  2. Rikke Friis-Ipsen

    15. december 2020 kl. 16:27

    Hvor længe kan de holde sig? 🙂

    Svar
    • Lene Tranberg

      15. december 2020 kl. 16:31

      Hej Rikke:-)
      Op til et par måneder i en tætlukket kagedåse.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  3. Lillian

    18. januar 2022 kl. 14:11

    Jeg har nu prøvet opskriften – et stort arbejde, men et fantastisk resultat.

    Svar
    • Lene Tranberg

      18. januar 2022 kl. 16:30

      Hej Lilian:-)
      Ja, det tager lidt tid, hvis de skal være helt ensartede.
      Dejligt, du kunne li’ dem:-)

      Kh Lene

      Svar
  4. daniel destefano

    17. december 2023 kl. 17:54

    Hi Lene,
    I tried these today and they didn’t turn out well. I know it’s my fault. I’m not great at baking, but am learning. I have a couple of questions before I try again. When you say Smuldr smørret sammen med hvedemelet, are you saying pinch it in with your fingers, or should I cut it in like pie dough, or pulse it in with a food processor. How big should the butter pieces be or what should it look like before adding the cream and bringing it together. Also, I was going to switch to finskbrød. It’s similar and I don’t have to form them into little pretzel shapes. When I was trying to roll them out, they were sticking and breaking apart. But my question is what brand hvedemel is lavt proteinindhold? You mention that in several recipes. I typically shop a Brugsen. Thanks.

    Kh
    Dan

    Svar
    • Lene Tranberg

      5. januar 2024 kl. 14:43

      Hi Dan,
      I’m sorry for the late reply.
      You can “smuldre smørret” in different ways. It should look like coarse sand, when it’s done. Use your hands, a pie dough cutter or a food processor as you like.
      Low gluten or protein is 8-9 g protein per 100 g flour. I don’t shop at Brugsen, so I don’t know their brands. Try looking at their discount flour. Some of them often are low in protein.

      I hope you find the best flour for you. Have a nice weekend.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme