• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Blodig kage – den uhyggeligste halloween dessert

Blodig kage – den uhyggeligste halloween dessert

1. november 2016 af Lene Tranberg

Som alle ved, var det halloween i går. Den yngste på 12 havde inviteret et par kammerater, så de kunne komme ud og “trick or treat’e”. Menuen, han havde valgt, stod på (købe)pizza, og så havde han bestilt en blodig kage med vanillecreme.

Nu er halloween og uhygge ikke noget, man skal tage let på, vel? Huset var draperet i edderkoppespind og kryb. Der var kranier på spisebordet og lysende græskar på trappen. Naturligvis.

Blodig kage til halloween

En blodig kage til halloween

Jeg startede på “projektet” i søndags. Samme dag som det var umuligt at arbejde i køkkenet, fordi træbordpladen havde fået olie lørdag og først skulle hærde op, før den måtte tages i brug. I stedet måtte jeg nøjes med terrazzo-bordpladen med kogepladen i, men det gik.

Min idé var en lagkage i fire lag, hvor hvert lag havde en grå nuance, solbærsyltetøj og vanillecreme imellem og smørcreme udenpå. – Og et bloddryppende lag yderst. Man kan lave meget med frugtfarve, og selvom det var en udfordring, at jeg ikke havde fire lagkageforme, men kun én springform, så bundende måtte bages ad fire omgange, lykkedes det.

Halloweenkage

Vanillecremen havde jeg i fryseren. Det er ikke optimalt at fryse vanillecreme ned, for den er svær at piske glat igen uden at gryne, men jeg fik lavet (alt) for meget sidst og kunne ikke nænne at smide den ud. Den blev vendt sammen med stiftpisket fløde og frugtfarve, så den blev lyst orange. De buede toppe blev skåret af bundene og brugt til popcake-øjne, som August havde med i skole. (De var nemme;-))

Pynt af en blodig kage

Efter at kagen havde samlet sig lidt i køleskabet, var det tid til at smøre kagen op med smørcreme. Den opskrift, jeg havde valgt, gjorde det cirka lige så let som at spartle vægge eller sætte tapet op! – Jeg prøver med en anden opskrift næste gang:-D Derefter fik kagen lov at stå i køleskabet natten over.

Smørcremen havde ikke helt taget modet fra mig, men kagen lignede langt fra de glatte, flotte kager, internettet svømmer over med. Billedet i mit hoved var en høj kage med en stor kniv stukket ned i, og hvor blodet flød ned over kagen. Blodet skulle derfor laves af glaze, som er en blanding af sukker, vand, glukosesirup, hvid chokolade, kondenseret mælk, husblas og farve.

Der kom meget farve i, og farven var stadig for lys, mens glazen var varm. Men efterhånden som den kølede ned, blev den mørkere, og da den blev hældt ud over kagen, var den lige præcis så tyktflydende og blodrød, som den skulle være.

Jeg brugte det forhåndenværende og hældte den håndvarme glaze i en gammel ketchupflaske, så jeg kunne dosere den rigtigt. Der kom 4-5 lag blod ud over kagen, som fik lov at størkne lidt mellem hvert lag. Kniven blev sat i efter det første lag, og jeg blev ved, til al glazen var opbrugt.

Halloweenkage

Det var en smule grænseoverskridende at smage på “blodet”, fordi konsistens og farve kom så tæt på den rigtige vare, men heldigvis var smagen ikke salt, men sød og blød.

Og resultatet?

Kagen var superflot, smagte fantastisk og tog kegler blandt gæsterne. (Tre drenge på 12 er måske bare nemme at imponere med kager?) Den gjorde sig godt som “centerpiece” på middagsbordet og havde det uhyggelige, klamme udseende, som en rigtig halloweenkage skal have. Happy halloween! Barren er sat lidt højt efter i år, men lur mig, om der ikke bliver bagt en kage igen næste år? – Og julen får ikke lov at komme snigende, før denne kage er spist op! Så måske i morgen? 😉

Halloween

Du kan få meget mere inspiration til halloween, hvis du kigger på min samlede liste her.

Følg mig på Instagram

Tags: Blod, Glaze, Halloween, Lagkage, Rørekage

Previous Post: « Peach melba tærte – klar til weekenden
Next Post: Halloween popcakes – brug dine kagerester! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lorraine @ Not Quite Nigella

    2. november 2016 kl. 9:53

    5 stars
    A very striking looking cake and I love the layers inside. Happy Halloween to everyone!! 😀 It’s my favourite holiday every year 🙂

    Svar
    • LT

      2. november 2016 kl. 10:55

      Thanks, Lorraine My mother thought the layers looked like asphalt and concrete… Halloween is quite new to us here (like 15 years old or so), but I really like it Have a nice day

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme