Agneta var en kær møbelleverandør, som elskede at bage kager. “Desværre” var hendes mand ikke så glad for søde sager, så når hun kom på besøg i butikken, havde hun altid kladdkaka med.
Agneta døde af kræft i en alt for ung alder, men heldigvis lever hun videre gennem sin chokoladekage, og jeg tænker på hende, hver gang jeg bager den. Send Agneta – og alle andre kræftramte – en tanke, mens du bager hendes kladdkaka. – Den er supernem!
Agneta var svensker, og derfor er hendes chokoladekage i virkeligheden også en svensk kladdkaka. En snasket, tung, lidt klæg chokoladekage.
Der er delte meninger om, hvornår en kladdkaka er bedst. Når den er næsten nybagt, skal den spises med ske. Når den er helt kold dagen efter, er den brownieagtig.
Jeg synes, den er allerbedst efter nogle timer, når den er kølet af, og har sat sig lidt, men stadig er blød i midten. Det har også altid været på det tidspunkt, Agneta serverede den for mig. Hun stod op kl. 5.30 for at bage, og kom i butikken om formiddagen.
Det er nemt og hurtigt at røre dejen sammen. Det tager max. 10 minutter. Og den skal bare røres sammen med en ske. Ikke noget med at piske æg og sukker eller noget, bare rør den sammen og hæld den i formen:-)
Har du lyst til en anden lækker chokoladekage, skal du prøve en mudcake. Den har masser af chokoladesmag.
Agnetas chokoladekage – Kladdkaka
Ingredienser
- 100 g smeltet smør
- 2 æg, str. M/L
- 300 g sukker (3 dl)
- 4 spsk mørk kakao
- 60 g mel (1 dl)
- ½ tsk vanillesukker
- En håndfuld hakkede nødder eller mandler – jeg elsker den med valnødder
Sådan gør du
- Ingredienserne røres godt sammen. (Du skal hverken piske voldsomt eller noget, bare rør med en grydeske, helt simpelt.)
- Opvarm ovnen til 200°. (Alm. ovn, ikke varmluft.) Beklæd en springform på 22-24 cm i diameter med bagepapir.Kagen bages i nederste tredjedel af ovnen i 20-22 min.
- Agnetas chokoladekage er meget blød, når den kommer ud af ovnen, men sætter sig, når den køler af. Der vil derfor sidde dej på et trægrillspyd, hvis du stikker det i kagen efter bagning.
- Afkøles og serveres fx. med creme fraiche eller vanilleis. Eller uden noget.
Skriv et svar