Kalenderen siger kun september, men det er ikke for tidligt at kigge lidt fremad og starte forberedelserne til halloween, vel? Halloween er den 31. oktober, så måske er jeg i god tid… Jeg kunne ikke stå for billedet af disse spøgelsesmarengs, da jeg så dem på Pinterest, hvor jeg af og til kigger billeder for at finde inspiration.
Jeg har brugt min sædvanlige marengsopskrift med lige dele æggehvide, sukker og flormelis, og så har de tørret i ovnen i en evighed. Jeg kom nemlig til at lave disse spøgelsesmarengs lidt store.
Spøgelsesmarengs
Øjne og mund er malet på med sort pastafarve. Jeg har en tynd pensel liggende i køkkenskuffen. Jeg bruger den mest til at duppe med, hvis der er en lille dut på en marengstop eller et glasurnæb, som skal lægges ned. Jeg har ikke brugt æggehvideglasur, som jeg gjorde på mine små marengskyllinger til påske. Bare lidt pastafarve på en tallerken – og så min tynde pensel.
Kan du huske, dengang i 80’erne, hvor det var på mode blandt ældre damer at plukke øjenbrynene så tæt, at øjenbrynene nærmest forsvandt? I stedet tegnede de brynene op med en øjenblyant? Men desværre kunne flere af disse ældre damer ikke huske, hvor deres øjenbryn havde været, så de gik hele aftenen og så overraskede ud? Nå, måske er det kun mig, som synes, at disse spøgelsesmarengs har samme ansigtsudtryk: Overraskede eller måske nærmere rædselsslagne?!
Jeg var på loftet for at finde et par plasticedderkopper, som kunne sidde stille længe nok til at blive fotograferet sammen med mine spøgelser. Jeg tilstår, at jeg hyggede mig med at tage de her billeder:-D
Jeg lavede mine marengs ret store, men det styrer du helt selv. Jeg kan sagtens spise mange, når det er marengs, vi taler om, så måske skulle jeg have lavet dem mindre… Der blev 18 stk.
Mere inspiration til halloween? Se min samlede oversigt her.
Spøgelsesmarengs
Ingredienser
- 65 g æggehvider (ca. 2 stk.)
- 65 g sukker
- 65 g flormelis
- Lidt sort pastafarve
Sådan gør du
- Hæld et par dråber eddike i røremaskinens helt rene skål, og tør det rundt med et stykke køkkenrulle, også på piskeriset. Det fjerner den eventuelle sidste fedthinde, der måtte være i skålen. Det er umuligt at piske hviderne stive, hvis der er den mindste smule fedt på skål eller piskeris.
- Hviderne piskes helt stive (vend skålen på hovedet, så du er sikker!) og tilsæt de 65 g sukker lidt efter lidt, en spiseskefuld ad gangen, mens du pisker. Pisk igen, til æggehviderne er helt glatte og blanke.
- Tjek, at alt sukkeret er opløst ved at gnide lidt af marengsmassen mellem fingrene. Hvis du kan mærke sukkerkorn, må du piske lidt længere. Marengsen skal være meget stiv. Flormelis sigtes i skålen og vendes forsigtigt i marengsen.
- Tag en engangssprøjtepose med en stor, glat tylle i, og sæt den over et glas. Marengsen fyldes i sprøjteposen. Afsæt marengsspøgelser på bagepapir på en bageplade og slut af med en lille top på hvert spøgelse. Du bestemmer, om de skal have buler på kroppen som mine, eller om de skal være glatte.
- Hvis du lavede dine spøgelsesmarengs lige så store som mine, skal du bage dem i 3 timer ved 90° varmluft.
- Når tiden er gået, sætter du en grydeske i klemme i ovnlågen, så den står på klem og lader marengsen stå i den slukkede ovn, til den er helt kold.
- Hvis dine marengs er mindre, er bagetiden kortere. De skal slippe papiret nemt, når de er færdige. Hvis dine spøgelsesmarengs er lige så små som mine marengskyllinger, hvor der blev ca. 40 ud af portionen, skal de tørre 1½ time i ovnen.
- Når dine marengs er kolde, putter du lidt sort pastafarve på en tallerken. Men en pensel maler du øjne og munde på dem og lader dem tørre. Booooh!
Birgitte
Hej Lene. Hvor høje er dine spøgelser i din opskrift? Du skriver de er store? Vh Birgitte
Lene Tranberg
Hej Birgitte:-)
De var 8-10 cm høje.
God bagelyst!
Kh Lene