Som alle ved, var det halloween i går. Den yngste på 12 havde inviteret et par kammerater, så de kunne komme ud og “trick or treat’e”. Menuen, han havde valgt, stod på (købe)pizza, og så havde han bestilt en blodig kage med vanillecreme.
Nu er halloween og uhygge ikke noget, man skal tage let på, vel? Huset var draperet i edderkoppespind og kryb. Der var kranier på spisebordet og lysende græskar på trappen. Naturligvis.
En blodig kage til halloween
Jeg startede på “projektet” i søndags. Samme dag som det var umuligt at arbejde i køkkenet, fordi træbordpladen havde fået olie lørdag og først skulle hærde op, før den måtte tages i brug. I stedet måtte jeg nøjes med terrazzo-bordpladen med kogepladen i, men det gik.
Min idé var en lagkage i fire lag, hvor hvert lag havde en grå nuance, solbærsyltetøj og vanillecreme imellem og smørcreme udenpå. – Og et bloddryppende lag yderst. Man kan lave meget med frugtfarve, og selvom det var en udfordring, at jeg ikke havde fire lagkageforme, men kun én springform, så bundende måtte bages ad fire omgange, lykkedes det.
Vanillecremen havde jeg i fryseren. Det er ikke optimalt at fryse vanillecreme ned, for den er svær at piske glat igen uden at gryne, men jeg fik lavet (alt) for meget sidst og kunne ikke nænne at smide den ud. Den blev vendt sammen med stiftpisket fløde og frugtfarve, så den blev lyst orange. De buede toppe blev skåret af bundene og brugt til popcake-øjne, som August havde med i skole. (De var nemme;-))
Pynt af en blodig kage
Efter at kagen havde samlet sig lidt i køleskabet, var det tid til at smøre kagen op med smørcreme. Den opskrift, jeg havde valgt, gjorde det cirka lige så let som at spartle vægge eller sætte tapet op! – Jeg prøver med en anden opskrift næste gang:-D Derefter fik kagen lov at stå i køleskabet natten over.
Smørcremen havde ikke helt taget modet fra mig, men kagen lignede langt fra de glatte, flotte kager, internettet svømmer over med. Billedet i mit hoved var en høj kage med en stor kniv stukket ned i, og hvor blodet flød ned over kagen. Blodet skulle derfor laves af glaze, som er en blanding af sukker, vand, glukosesirup, hvid chokolade, kondenseret mælk, husblas og farve.
Der kom meget farve i, og farven var stadig for lys, mens glazen var varm. Men efterhånden som den kølede ned, blev den mørkere, og da den blev hældt ud over kagen, var den lige præcis så tyktflydende og blodrød, som den skulle være.
Jeg brugte det forhåndenværende og hældte den håndvarme glaze i en gammel ketchupflaske, så jeg kunne dosere den rigtigt. Der kom 4-5 lag blod ud over kagen, som fik lov at størkne lidt mellem hvert lag. Kniven blev sat i efter det første lag, og jeg blev ved, til al glazen var opbrugt.
Det var en smule grænseoverskridende at smage på “blodet”, fordi konsistens og farve kom så tæt på den rigtige vare, men heldigvis var smagen ikke salt, men sød og blød.
Og resultatet?
Kagen var superflot, smagte fantastisk og tog kegler blandt gæsterne. (Tre drenge på 12 er måske bare nemme at imponere med kager?) Den gjorde sig godt som “centerpiece” på middagsbordet og havde det uhyggelige, klamme udseende, som en rigtig halloweenkage skal have. Happy halloween! Barren er sat lidt højt efter i år, men lur mig, om der ikke bliver bagt en kage igen næste år? – Og julen får ikke lov at komme snigende, før denne kage er spist op! Så måske i morgen? 😉
Du kan få meget mere inspiration til halloween, hvis du kigger på min samlede liste her.
Lorraine @ Not Quite Nigella
A very striking looking cake and I love the layers inside. Happy Halloween to everyone!! 😀 It’s my favourite holiday every year 🙂
LT
Thanks, Lorraine My mother thought the layers looked like asphalt and concrete… Halloween is quite new to us here (like 15 years old or so), but I really like it Have a nice day