Start med at rengøre rabarberne, skære stilk-enderne af og skylle dem grundigt. Skær dem i 1 cm lange stykker. Hvis dine rabarber er tykke, kan du flække dem på langs, før du skærer dem i mindre stykker.
Tænd ovnen på 180° (alm. ovn, ikke varmluft). Beklæd en lille bradepande på ca. 20x30 cm med bagepapir. Det er nemmest at få ud i hjørnerne, hvis du gør bagepapiret vådt og vrider det op som en klud.
Pisk æg, sukker og vanillesukker rigtig tykt og skummende. (Det tager mindst 10 minutter.) Smelt smør, og lad det afkøle lidt, før det røres i æggemassen. Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver sammen i en skål, og vend det i dejen med lange tag med en dejskraber.
Hæld dejen i bradepanden og fordel rabarberstykkerne over dejen. Bag kagen i 25 minutter i nederste tredjedel af ovnen.
Imens laver du marengsen
Hæld æggehvider, sukker og salt i en helt ren røreskål og sæt den over vandbad, til sukkeret er smeltet. Rør i den med en dejskraber. Når sukkeret er smeltet, pisker du marengsen helt stiv, blank og luftig, så marengsen følger med, når du løfter piskeriset op. Det tager 7-10 minutter.
Fordel marengsmassen over den halvvejs bagte kage og sæt den tilbage i ovnen i 20 minutter. Marengsen er lyst gylden og stadig blød.
Noter
Du kan sagtens bruge frosne rabarber til Bedstefars skæg.Kagen er ikke fryseegnet, da marengsen vil tabe pusten.
Tags Bradepandekage, Dansk Klassiker, Forår, Marengs, Rabarber, Skærekage