Hæld 250 g mel i en lille bunke på bordet. (Bland evt. salt med melet) Lav en fordybning i midten, og slå de tre æg ud i hullet.
Pisk æggene let sammen med en gaffel, mens du blander melet fra kanten af fordybningen ind i dejen. Fortsæt og ælt til slut med hænderne, til det hele er blandet godt.
Hvis dejen er klistret tilsættes lidt mel. Dejen skal være blød og smidig, men må ikke klistre for meget.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile 20 minutter i køleskabet. Del dejen i fire klumper, og hold de sidste indpakket, mens du arbejder med en dejklump ad gangen.
Gør pastamaskinen klar. Stil den på den tykkest mulige indstilling. Kør pastadejen igennem 8-10 gange, hvor du efter hver gennemkørsel folder dejen 3-4 gange på den lange led, og kører dejen igennem igen på den anden led.
Hvis dejen klistrer i denne proces, drysser du den let med durummel på begge sider, og kører igennem pastamaskinen igen.
Når dejen er glat og smidig, indstilles maskinen på det næsthøjeste, og dejen køres igennem én gang. Derefter rulles den tyndere og tyndere, indtil den er passende til det, du skal bruge dejen til. (Min kom ned på tykkelse 3 til pastaen på billederne.) Klip dejen over i passende længder.
Sæt skæredelen på pastamaskinen, flyt håndtaget og skær pastaen i strimler. Støt med hånden, når den kommer ud, så pastaen nemt kan lægges på tørre viskestykker på køkkenbordet.
Fortsæt med de øvrige dejkugler, indtil al dejen er kørt igennem. Læg pastaen på de udbredte viskestykker, så vidt muligt i ét lag.
Frisk, hjemmelavet pasta koges i rigeligt, letsaltet vand i 3-6 minutter, alt efter tykkelse.
Noter
Pastadej i kugler kan fryses ned i op til tre måneder, så du nemt kan rulle og skære frisk, hjemmelavet pasta.