Bland Dr. Oetker pulveret til kagecreme med en deciliter mælk i en skål. Bring resten af mælken i kog i en lille gryde. Når mælken koger, hælder du pulverblandingen over i mælken.
Pisk godt og bliv ved med at røre, indtil cremen har kogt et minuts tid og er tyknet.
Skrab al cremen over i en skål. Dæk den til med husholdningsfilm, helt ned på overfladen, så der ikke dannes skorpe, og stil cremen til afkøling.
Mørdej
Bland mandelmel, hvedemel, flormelis og det kolde smør i mindre tern i en blender, til det ligner groft sand. Saml hurtigt dejen med ægget.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord. Flyt på dejen en gang imellem, og drys med lidt mere mel, så dejen ikke klæber fast til bordet. Hav hele tiden den samme overflade opad, så får du den pæneste udrulning.
Smør en tærteform på 13x35 cm (eller en rund på ca. 24 cm) godt med smør og læg dejen i. Løft lidt op i kanterne, når du lægger og presser siderne på plads.
Prik dejen med en gaffel, og stil formen med mørdejen i køleskabet i minimum en time. Imens laves cremen.
Fyld
Hæld de små babypærer i en sigte over en skål, og lad dem dryppe godt af. Gem saften.
Når mørdejen er kold og fast, og cremen er afkølet til håndvarm, varmes ovnen op til 190° (alm. ovn, ikke varmluft).
Fordel vanillecremen i tærtebunden. Sæt pærerne jævnt i cremen, og drys med de grofthakkede mandler.
Bag tærten nederst i ovnen i 30-35 minutter, til kanten er gylden. Lad tærten afkøle helt.
Gelé og pynt
Udblød husblassen i koldt vand i 20 minutter. Varm den sigtede saft fra pærerne op i en lille gryde sammen med sukkeret og vanille ekstrakt.
Når sukkeret er smeltet, knuges husblassen for overskydende vand og smeltes i den varme saft. Hæld saften i en lille kande og lad det afkøle til stuetemperatur.
Når kagen er kølet af, hældes geléen over vanillecremen. Stil kagen i køleskabet (eller fryseren), indtil geléen har sat sig helt. Drys med Leafy krymmel.
Skær cremetærten i trekantede stykker med en tung, skarp kniv.
Noter
Cremetærte skal opbevares i køleskabet og kan holde sig et par dage. Server den tempereret.