Læg knækbrødet frem på bordet, så du ved, hvilke dele du skal bruge:To stykker til siderne, fire stykker til gavlene, seks stykker til taget.
Skær gavlstykkerne i smig ved at afmærke målet på knækbrødets bredde i den ene side (der, hvor gavlen støder op til husets side). Sav med en takket brødkniv fra mærket og op til spidsen af gavlen.
Husk at gavldelene skal være parvis spejlede af hinanden, hvis der er forskel på for- og bagside af dit knækbrød.
Smelt pizzaosten over vandbad eller i mikroovnen. Fyld osten i en engangssprøjtepose og klip et hul i spidsen med en diameter på 3-4 mm, så du kan trykke osten ud og lime delene sammen.
Start med at samle de to gavle og de to tagflader med ost på knækbrødets kanter. Lim en saltkiks på som dør i den ene gavl. Lim siderne fast til gavlene og sæt et par små klatter ost på det fad, du vil servere huset på, så huset ikke glider rundt på fadet.
Lim tagfladerne fast til gavle og sider, så de mødes i tagrygningen og går lige langt ud over begge gavle på huset.
Stil huset i køleskabet, indtil osten er fast, og huset står stabilt.
Smelt mere ost eller find kniv og friskost frem.
Sæt en klat ost bagpå saltkiks og figurkiks og lim dem fast på knækbrødet. Det er nemmere, end det lyder. Saltkiksene skal ligge taglagt som tagsten.
Dekorer nu med dine skinker, oste, druer, oliven etc på fadet rundt om knækbrødshuset. Sæt små rosmaringrene fast i klodser af ost, så de får en fod og kan stå som små træer. Brug din fantasi og hyg dig med det.
Sæt fadet med knækbrødshuset og osten i køleskabet indtil servering.
Noter
Har du ingen intentioner om at spise selve huset, så lim det sammen med limpistol. Det går hurtigt og er nemt:-)