Gæren smuldres og røres ud i den lunkne mælk. Tilsæt salt og vanillesukker.
Bland bageenzymer med hvedemelet og ælt halvdelen ind i dejen, før du putter det bløde smør i. Ælt grundigt, så der ikke er nogen striber af smør.
Tilsæt resten af melet sammen med de knuste sukkerstokke og ælt i 10-12 minutter, til dejen er blød, smidig og slipper skålens sider.
Dæk skålen med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik og sæt dejen til hævning et lunt sted i en time, eller til den har nået dobbelt størrelse.
Skrab dejen ud på bordet. Del den i 10 lige store stykker, og tril hver af dem til en bolle. Sæt bollerne på en bageplade, klargjort med bagepapir.
Pensl med mælk og drys med knust sukkerstok, før du sætter bollerne til hævning i ca. 40 minutter. Dæk bollerne til med en frysepose og et viskestykke, hvis du hæver dem på køkkenbordet, så overfladen ikke tørrer ud.
Varm ovnen op til 210° (alm. ovn, ikke varmluft), og bag bollerne i nederste tredjedel af ovnen i 15-16 minutter.
Lad bollerne køle af på en rist. Læg ikke noget over dem, før sukkeret har fået lov at størkne på toppen.
Noter
Pebermynteboller kan fryses, men sukkerlaget ovenpå vil blive klistret, når de tør op igen.