Kog vand og sukker. Tag gryden af varmen og tilsæt sirup, smør og krydderier og bland det godt. Sigt mel og natron sammen i en skål og bland det i dejen, til den er helt jævn og uden striber.
Hæld dejen i en frysepose og læg den i køleskabet i mindst fire timer.
Bland mel, flormelis og vanillesukker i en foodprocessor. Tilsæt smørret og kør, til det hele er blandet godt, og smørret er hakket til små gryn.
Ælt dejen sammen med et par dråber vand ad gangen, til den kan holde sammen.
Læg dejen i en frysepose i køleskabet i mindst en time.
Varm ovnen op til 220° (alm. ovn, ikke varmluft), og beklæd flere bageplader med bagepapir.
Udrul sirupskagedejen til 3-4 mm tykkelse og udstik med en udstiksform som en honningkagemand.
Mørdejen udrulles til 2 mm tykkelse og udstikkes med en lille hjerteform. Læg det lyse hjerte ovenpå manden og fold hans arme lidt ind over. Tryk hænderne godt fast til hjertet.
Læg kagerne med lidt afstand på en bageplade, og bag dem i ca. 6 minutter i nederste tredjedel af ovnen. Lad dem ikke få for meget, for så bliver de sprøde i stedet for lidt bløde.
Hvis du vælger at bage noget af sirupskagedejen uden mørdejen, som jeg har gjort med juletræerne, skal de have 4¾ minut. (Jeg synes, de blev for mørke ved 5 minutter.) Kagerne afkøles på en bagerist.
Æggehviden piskes til let skum i en helt ren skål, før du gradvis rører flormelis og citronsaft ind i, så den bliver tyk og blank.
Fyld glasuren i en sprøjtepose med en rund tylle på 1 eller 2 mm (eller klip en lille spids af sprøjteposen). Dekorer kagerne, som du har lyst til, og gå endelig amok i krymmel:-)
Noter
Lad dine småkagemænd tørre helt, før du pakker dem ned. Kagerne opbevares i en lufttæt kagedåse.