Go Back
Udskriv
Recipe Image
Instruction Images
Noter
Smaller
Normal
Larger
Nutellacookies
Sprød kant, blød og sej med en midte af flydende Nutella...
5
fra 1 stemme
Udskriv
Gem på Pinterest
Forb. tid
15
minutter
min
Tilb. tid
14
minutter
min
Hviletid
1
time
t
Samlet tid
1
time
t
29
minutter
min
Ret
Småkage
Køkken
Bagværk
Antal
24
stk.
Ingredienser
160
g
Nutella (cirkavægt)
125
g
blødt smør, stuetemperatur
175
g
brun farin
75
g
sukker
1
tsk
vanillesukker
1
nip
groft salt
1
æg, str. M/L, stuetemperatur
1
æggeblomme
250
g
hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
1
spsk
Maizena majsstivelse
2
spsk
mørk kakao
1
tsk
natron
140
g
mørk chokolade
50
g
hasselnødder
Sådan gør du
Afsæt 24 teskefulde Nutella på bage- eller smørrebrødspapir og sæt dem i fryseren i en times tid, til de er helt frosne.
Imens laver du cookiedejen:
Rør det bløde smør godt med farin, sukker, vanillesukker og et nip salt til en ensartet masse.
Skrab skålens sider ned og tilsæt æg og æggeblomme. Rør igen godt.
Sigt mel, Maizena, kakao og natron sammen i en skål. Hak chokolade og nødder groft. Bland begge dele i dejen og rør igen godt.
Dæk skålen til, og sæt den på køl, indtil Nutellaen er frossen.
Tænd ovnen på 175° (alm. ovn, ikke varmluft). Beklæd tre bageplader med bagepapir.
Vej dejen af til 24 lige store klumper dej. Bred dem lidt ud, før du tager Nutellaen ud af fryseren og lægger en frossen klump på hvert stykke dej.
Fold dejen op omkring Nutellaen, så den er helt lukket inde, og tril det til en kugle. Sæt kuglerne med god afstand, ca. 8 på hver bageplade.
Bag dine Nutellacookies i nederste tredjedel af ovnen i ca. 14 minutter. Kagerne skal være krakelerede på overfladen, men er stadig meget bløde.
Lad dem afkøle 5-10 minutter på bagepladen, før du flytter dem til en bagerist, og lader dem afkøle helt.
Noter
Nutellacookies opbevares i tætlukkede kagedåser (på øverste hylde).
Den ubagte dej kan fryses ned i kugler.
Tags
Cookies, Nutella